HP bærbare PC-er - HP SpareKey (F7)

Dette dokumentet gjelder bærbare PC-er fra HP med HP Unified Extensible Firmware Interface (UEFI) fra slutten av 2008.
For å få tilgang til HP SpareKey slår du på datamaskinen og trykker øyeblikkelig på esc-tasten for å vise Oppstartsmenyen, og deretter trykker du på F7-tasten. HP SpareKey er ikke tilgjengelige på alle modeller. Dette alternativet er bare tilgjengelig på enkelte modeller.
Hva er HP SpareKey?
HP SpareKey er et verktøy som hjelper deg eller datamaskinens administrator å gjenopprette tapte systempassord, for eksempel oppstarts-, tastaturlås- eller BIOS-passordene. Når du stiller inn SpareKey blir du bedt om å svare på tre forhåndsbestemte personlige identifiseringsspørsmål.
HP SpareKey bruker disse spørsmålene til å identifisere deg dersom du må nullstille passordene. Nedenfor finner du eksempler på personlige identifiseringsspørsmål fra HP SpareKey.
  • Hva er din mors pikenavn?
  • Hva het det første kjæledyret ditt?
  • Hva er mellomnavnet til faren din?
Det er svært viktig at du skriver ned svarene på disse spørsmålene og oppbevarer dem på et trygt sted, borte fra datamaskinen, slik at du alltid har tilgang til dem.
Hvis du for eksempel ikke husker passordet som gir deg tilgang til BIOS på datamaskinen, dukker HP SpareKey-veiviseren opp og ber deg svare på de tre personlige identifiseringsspørsmålene. Hvis du svarer riktig på disse spørsmålene, får du tilgang og kan nullstille passordet. Du får tre sjanser til å svare riktig. Hvis du ikke klarer å besvare spørsmålene riktig på noen av de tre forsøkene, vil du ikke få tilgang til datamaskinen. Du må da kontakte HP for å få hjelp.
HP SpareKey kan ikke hjelpe deg å gjenopprette et administratorkontopassord i Windows 7 eller Vista. Det er bare ment for å gjenopprette systempassordene.
HP SpareKey er svært nyttig i bedriftssammenheng fordi det gjøre det unødvendig å ringe IT-avdelingen når man glemmer et passord. Dessuten vil administratoren alltid kunne gjenopprette passord med SpareKey.