Løse problemer med en mislykket USB-tilkobling

Vi beklager at skriverinstalleringen støtte på en feil. Til tross for våre anstrengelser skjer dette av og til fordi alle datamaskiner er forskjellige.
Programvaren er vellykket installert, men den finner ikke skriveren via USB-tilkoblingen. Nedenfor finenr du løsninger som vårt støttepersonell har funnet å være mest nyttig når det gjelder å løse installeringsfeil. Løsningene er oppført i rekkefølge, med den mest sannsynlige først. Hvis den første løsningen ikke løser problemet, fortsetter du med de gjenværende løsningene til problemet er løst.
Hvis disse instruksjonene ikke hjelper, eller hvis du støter på flere problemer, er det lenker til andre hjelperessurser (som kundestøttefora, chat og kundestøttepersonell) på slutten av dette dokumentet.
Løsning 1: Prøv å koble til skriveren på nytt
  1. Hvis du ikke allerede har gjort det, klikker du på Prøv igjen-knappen i installeringsvinduet. Dette kan løse problemet.
    Figur : Grafikk - Prøv igjen-knapp på installeringsskjermbildet
  2. Hvis du nå har installert HP-skriveren din, er du ferdig! Hvis installeringen ennå ikke er vellykket, fortsetter du til neste løsning.
Løsning 2: Start datamaskinen på nytt og prøv å koble til skriveren igjen
  1. Koble USB-kabelen fra skriveren og datamaskinen.
  2. Bokmerk denne siden i nettleseren slik at du kan komme tilbake til denne etter omstarten.
      merknad:
    Når du skal bokmerke en side, klikker du på Favoritter eller Bokmerker i nettleseren, og deretter klikker du på Legg til i Favoritter eller Bokmerk denne siden.
    Når du skal tilbake til denne siden etter omstarten, åpner du nettleseren, klikker på Favoritter eller Bokmerker-menyen og deretter på navnet på denne nettsiden. Når siden åpnes, ruller du ned for å vise resten av disse instruksjonene.
  3. Klikk på Avbryt i installeringsvinduet, lukk alle andre åpne programmer og start datamaskinen på nytt.
  4. Når datamaskinen har startet igjen, må du kontrollere at skriveren er slått på.
  5. På oppgavelinjen i Windows klikker du på Start eller , og deretter på Alle programmer > HP > [skrivernavn] > Koble til en ny skriver.
  6. Følg instruksjonene på skjermen, og ikke koble til USB-kabelen før programvaren viser en melding om det. Hvis du kobler til USB-kabelen for raskt, kan det oppstå installeringsfeil igjen. Se også tipsene nedenfor.
    USB-tips
    • Pass på at USB-kabelen ikke er lengre enn 5 meter.
    • Prøv å koble USB-kabelen til en annen USB-port på datamaskinen. (Hvis du for eksempel koblet kabelen til en USB-port foran, prøver du å koble den til en port på baksiden.)
    • Hvis USB-kabelen er koblet til en USB-hub eller en forankringsstasjon for en bærbar, kan det føre til at installeringen mislykkes. Selv om du mener at USB-huben virker som den skal, bør du prøve å koble USB-kabelen direkte til datamaskinen under installeringen av enheten (når du ser en melding om det). Du kan alltids flytte den tilbake til USB-huben senere.
  7. Hvis du nå har installert HP-skriveren din, er du ferdig!
    Hvis installeringen ennå ikke var vellykket, kan det være et problem med programvareinstalleringen, selv om det ser ut som om den er riktig installert. Fortsett til neste løsning for å avinstallere og reinstallere HP-programvaren.
Løsning 3: Avinstallere HP-programvaren og installere den på nytt
  1. Avinstaller HP-programvaren:
    1. Klikk på Start på oppgavelinjen i Windows eller , og klikk deretter på Alle programmer > HP > [skrivernavn] > Avinstaller.
      Følg instruksjonene på skjermen for å fjerne gjeldende installasjon.
  2. Vi anbefaler at du laster ned den nyeste versjonen av programvaren for ditt produkt, fra HP-nettstedet:
    1. Skriv navnet på skriveren i søkeboksen (skriv for eksempel HP Deskjet 2050).
      Velg riktig versjon av Windows for å vise alternativene for nedlasting og bestilling av CD.
  3. Installer HP-programvaren på nytt ved å kjøre det nye installeringsprogrammet du lastet ned, eller ved å sette inn CDen som fulgte med skriveren.
  4. Følg instruksjonene på skjermen, og ikke koble til USB-kabelen før programvaren viser en melding om det. Hvis du kobler til USB-kabelen for raskt, kan det oppstå installeringsfeil igjen. Se også tipsene nedenfor.
    USB-tips
    • Pass på at USB-kabelen ikke er lengre enn 5 meter.
    • Prøv å koble USB-kabelen til en annen USB-port på datamaskinen. (Hvis du for eksempel koblet kabelen til en USB-port foran, prøver du å koble den til en port på baksiden.)
    • Hvis USB-kabelen er koblet til en USB-hub eller en forankringsstasjon for en bærbar, kan det føre til at installeringen mislykkes. Selv om du mener at USB-huben virker som den skal, bør du prøve å koble USB-kabelen direkte til datamaskinen under installeringen av enheten (når du ser en melding om det). Du kan alltids flytte den tilbake til USB-huben senere.
  5. Hvis du nå har installert HP-skriveren din, er du ferdig!
    Hvis installeringen ennå ikke var vellykket, må du kanskje deaktivere oppstartsprogramvare midlertidig. Windows tillater mange programmer og prosesser å kjøre umiddelbart etter oppstart. Disse programmene kan hindre installering av HP-programvaren. Fortsett til neste løsning for å finne instruksjoner.
Løsning 4 - Trinn A: Deaktiver oppstartstjenester
  1. Hvis du ikke allerede har gjort det, bokmerker du denne siden i nettleseren slik at du kan komme tilbake til den senere.
    Noen av trinnene i denne løsningen krever at du starter datamaskinen på nytt.
  2. (Valgfritt) Kjør Windows Update. Hvis du ikke har kjørt denne nylig, kan datamaskinen mangle viktige oppdateringer.
    Windows 7
    1. På oppgavelinjen i Windows klikker du på og skriver Windows update i boksen Søk i programmer og filer.
      I skjermbildet Windows Update klikker du på Søk etter oppdateringer.
      Godta alle oppdateringer, eller i det minste alle kritiske oppdateringer.
    Windows Vista
    1. På oppgavelinjen i Windows klikker du på og deretter på Kontrollpanel.
      I området Sikkerhet klikker du på Søk etter oppdateringer.
      På skjermbildet Windows Update klikker du på Søk etter oppdateringer.
      Godta alle oppdateringer, eller i det minste alle kritiske oppdateringer.
    Windows XP
    1. På oppgavelinjen i Windows klikker du på Start > Alle programmer > Windows Update.
      Klikk på Ekspress (anbefales).
      Klikk på Installer oppdateringer.
      Følg veiledningen på skjermen.
  3. Åpne dialogboksen Systemkonfigurasjonsverktøy:
    Windows 7
    1. Klikk på på oppgavelinjen i Windows.
      Skriv msconfig i dialogboksen Søk etter programmer og filer, og trykk på Enter.
    Windows Vista
    1. Klikk på på oppgavelinjen i Windows, og klikk deretter på Kjør.
      Skriv msconfig i dialogboksen Kjør, og klikk deretter på OK.
    Windows XP
    1. Klikk på Start på oppgavelinjen i Windows, og klikk deretter på Kjør.
      Skriv msconfig i dialogboksen Kjør, og klikk deretter på OK.
  4. Undersøk om Normal oppstart eller Selektiv oppstart er valgt. Hvis Normal oppstart er valgt, følger du de angitte trinnene nedenfor. Hvis Selektiv oppstart er valgt, følger du de trinnene i stedet.
      merknad:
    Følg instruksjonene for din oppstartstype. Du trenger bare å følge ett sett med instruksjoner, ikke begge.
    Slik deaktiverer du Normal oppstart
    1. Velg Selektiv oppstart, og opphev merkingen av Last oppstartselementer.
      Klikk på Tjenester-fanen, og velg deretter Skjul alle Microsoft-tjenester nederst på skjermen.
      Klikk på Deaktiver alle.
    Slik deaktiverer du Selektiv oppstart
    1. Klikk på Oppstart-fanen og lag en liste over elementene som er valgt.
      Du trenger denne listen for å tilbakestille datamaskinens oppstartselementer senere.
      Klikk på Generelt-fanen, og opphev deretter merkingen av Last oppstartselementer.
      Klikk på Tjenester-fanen, og velg deretter Skjul alle Microsoft-tjenester nederst på skjermen.
      Lag en liste over elementene som er valgt.
      Du trenger denne listen for å tilbakestille datamaskinens oppstartselementer senere.
      Klikk på Deaktiver alle.
  5. Klikk på Bruk, og klikk deretter på OK.
    Det åpnes et nytt vindu. Klikk på Start på nytt for å fortsette.
      merknad:
    Hvis du ikke har gjort det allerede, bokmerker du denne nettsiden før du starter på nytt.
  6. Når datamaskinen starter på nytt, vises vinduet Systemkonfigurasjonsverktøy. Merk av for Ikke vis denne meldingen..., og klikk deretter på OK.
Løsning 4 - Trinn B: Avinstaller HP-programvaren og installer den på nytt
  1. Avinstaller HP-programvaren:
    1. Klikk på Start på oppgavelinjen i Windows eller , og klikk deretter på Alle programmer > HP > [skrivernavn] > Avinstaller.
      Følg instruksjonene på skjermen for å fjerne gjeldende installasjon.
  2. Installer HP-programvaren på nytt ved å kjøre det nye installeringsprogrammet du lastet ned, eller ved å sette inn CDen som fulgte med skriveren.
  3. Følg instruksjonene på skjermen, og ikke koble til USB-kabelen før programvaren viser en melding om det. Hvis du kobler til USB-kabelen for raskt, kan det oppstå installeringsfeil igjen. Se også tipsene nedenfor.
    USB-tips
    • Pass på at USB-kabelen ikke er lengre enn 5 meter.
    • Prøv å koble USB-kabelen til en annen USB-port på datamaskinen. (Hvis du for eksempel koblet kabelen til en USB-port foran, prøver du å koble den til en port på baksiden.)
    • Hvis USB-kabelen er koblet til en USB-hub eller en forankringsstasjon for en bærbar, kan det føre til at installeringen mislykkes. Selv om du mener at USB-huben virker som den skal, bør du prøve å koble USB-kabelen direkte til datamaskinen under installeringen av enheten (når du ser en melding om det). Du kan alltids flytte den tilbake til USB-huben senere.
  4. Uansett om du installerte programvaren vellykket eller ikke, må du passe på å følge instruksjonene i Trinn C for å aktivere oppstartsprogramvaren. Ellers er det ikke sikkert at datamaskinen fungerer som forventet.
Løsning 4 - Trinn C: Aktiver oppstartstjenester
  1. Åpne dialogboksen Systemkonfigurasjonsverktøy:
    Windows 7
    1. Klikk på på oppgavelinjen i Windows.
      Skriv msconfig i dialogboksen Søk etter programmer og filer, og trykk på Enter.
    Windows Vista
    1. Klikk på på oppgavelinjen i Windows, og klikk deretter på Kjør.
      Skriv msconfig i dialogboksen Kjør, og klikk deretter på OK.
    Windows XP
    1. Klikk på Start på oppgavelinjen i Windows, og klikk deretter på Kjør.
      Skriv msconfig i dialogboksen Kjør, og klikk deretter på OK.
  2. Hvis du deaktiverte en Normal oppstart, følger du de angitte trinnene nedenfor. Hvis du deaktiverte en Selektiv oppstart, følger du de trinnene i stedet.
      merknad:
    Følg instruksjonene for din oppstartstype. Du trenger bare å følge ett sett med instruksjoner, ikke begge.
    Slik aktiverer du Normal oppstart
    1. Velg Normal oppstart.
    Slik aktiverer du Selektiv oppstart
    1. Klikk på Oppstart-fanen, og velg deretter hvert element fra listen du laget i trinn A.
      Klikk på Tjenester-fanen, og velg deretter Skjul alle Microsoft-tjenester nederst på skjermen.
      Tjenester-fanen velger du hvert element fra listen du laget i trinn A.
  3. Klikk på Bruk, og klikk deretter på OK.
    Det åpnes et nytt vindu. Klikk på Start på nytt for å fortsette.
      merknad:
    Hvis du ikke har gjort det allerede, bokmerker du denne nettsiden før du starter på nytt.
  4. Hvis du nå har installert HP-skriveren din, er du ferdig!
    Hvis installeringen ennå ikke var vellykket, kan du se en av ressursene nedenfor.
Hvis du trenger mer hjelp
  1. Besøk HPs støttefora og få kontakt med andre HP-brukere for å få kunnskap, tips og svar på spørsmål om skriveren ditt. Følg lenken nedenfor for å vise foraene. (HPs støttefora er kanskje ikke tilgjengelig på alle språk.)
  2. Kontakt HPs kundestøtte:
    Velg ditt land/din region for å komme til kontaktsiden.
      merknad:
    Kundestøttealternativer og -tilgjengelighet varierer med produkt, land/region og språk.