HP-PC-er - Er Windows-versjonen på min datamaskin 32-biters eller 64-biters?

Dette dokumentet gjelder for HP- og Compaq-datamaskiner med Windows 10, 8, 7, Vista og XP.
Noen programmer og drivere kan bare installeres på 32-biters versjoner av Windows. Noen fungerer bare i 64-biters Windows. Hvis du vil laste ned programvare og drivere fra HPs nedlastingssteder for programvare, må du velge en 32-biters eller 64-biters versjon av Windows.
Hvis du vil finne ut hvilken Windows-type du har, bruker du en av delene nedenfor:
merknad:
Hvis en nedlastingsside for HP-programvare ikke viser 32-bit eller 64-bit, er systemtypen 32-biters.

Finne 32-biters eller 64-biters systemtype i Windows 10

Bestemme versjon av Windows 10 du bruker, og om det er 32-biters eller 64-biters.
  1. I Windows-søkefeltet, skriv Om din PC.
  2. Klikk på Om din PC i resultatlisten.
  3. Versjon og systemtype vises på Om-skjermbildet.
    Figur : Windows 10 versjon og systemtype type
    Om-skjermbildet med operativsystemversjon og systemtype markert

Finne 32-biters eller 64-biters systemtype i Windows 8

Video av hvordan du finner din systemtype i Windows 8

Hvis du vil finne Windows-versjonen, gjør du følgende:
  1. Skriv inn filutforskerpå Start-skjermen for å åpne Søk-perlen, og velg Filutforsker fra listen over søkeresultater.
    Figur : Filutforsker
    Søkefelt der Filutforsker er valgt.
    Vinduet Datamaskin åpnes.
  2. Velg kategorien Datamaskin, og klikk deretter på Egenskaper.
    Figur : Egenskaper
    Egenskaper
  3. Finn Systemtype og se om operativsystemet er 32-biters eller 64-biters.
    Figur : Systemtype som viser 64-biters
    Systemtype som viser 64-biters

Finne 32-biters eller 64-biters systemtype i Windows 7 og Vista

Video av å finne din systemtype i Windows 7 og Vista

Hvis du vil finne Windows-versjonen, gjør du følgende:
  1. Klikk på Start og høyreklikk på Datamaskin.
  2. Velg Egenskaper.
  3. Finn Systemtype og se om operativsystemet er 32-biters eller 64-biters.
    Figur : Systemtype som viser 64-bit
     Vinduet Vis grunnleggende informasjon med Systemtype markert

Finne 32-biters eller 64-biters systemtype i Windows XP

Hvis du vil finne Windows-versjonen, gjør du følgende:
  1. Klikk på Start og høyreklikk på Min datamaskin.
  2. Velg Egenskaper.
  3. I kategorien Generelt finner du versjonsnavnet for Windows XP som er oppført under System. Hvis versjonsnavnet inneholder teksten x64 Edition, har datamaskinen en 64-biters versjon av Windows XP. Hvis x64 Edition ikke vises, har datamaskinen en 32-biters versjon av Windows XP.
    Figur : Vinduet Systemegenskaper
    Vinduet Systemegenskaper med kategorien Generelt og Windows-versjonen merket

Finne 32-biters eller 64-biters systemtype hvis datamaskinen ikke starter

Hvis datamaskinen ikke starter, kan du finne hvilken 32-biters eller 64-biters systemtype datamaskinen opprinnelig ble levert med på produktemballasjen. Du kan også finne systemtypen på Internett i et dokument med produktspesifikasjon. For HP- og Compaq-PC-er bruker du følgende fremgangsmåte for å finne spesifikasjonen:
Vis meg hvordan
  1. I søkefeltet øverst på siden skriver du inn datamaskinens modellnummer, et mellomrom og ordet "specification".
    Hvis du for eksempel har en Touch 600-1055-datamaskin, skriver du inn følgende: 600-1055 specification
  2. Klikk på koblingen på søkeresultatsiden som stemmer med produktspesifikasjonene for datamaskinmodellen.
    Et støttedokument med produktspesifikasjon åpnes.
  3. Rull nedover til programvaredelen for å finne operativsystemversjon og systemtype.
    Typen skal være oppført med navnet på operativsystemet, for eksempel: Windows Vista Home Premium (64-bit). Hvis 32-bit eller 64-bit ikke er oppført ved siden av navnet på operativsystemet, er systemtypen 32-biters.