• Informatie

HP is zich bewust van de huidige kwetsbaarheden waarnaar verwezen wordt als "speculative execution side-channel attacks" en welke vele moderne processors (Intel, AMD en ARM) en besturingssystemen aantasten. HP zal bijgewerkte informatie verstrekken op deze ondersteuningssite, zodra die beschikbaar komt.

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP en Compaq desktopcomputers - Fout: Onze excuses voor het ongemak, maar Windows werd niet met succes opgestart. Een recente wijziging van de hardware of software kan de oorzaak hiervan zijn.

Het volgende foutbericht verschijnt wanneer de pc wordt opgestart met Windows XP: Onze excuses voor het ongemak, maar Windows kon niet met succes worden opgestart.
De pc kan opnieuw blijven opstarten nadat dit bericht werd weergegeven. Dit probleem kan zijn veroorzaakt door een recente wijziging van de hardware of software.
Stap 1: Recent toegevoegde hardware verwijderen
Gebruik de stappen in deze sectie om recent toegevoegde hardware te ontkoppelen en om te testen wat de fout veroorzaakt.
  opmerking:
Als er een nieuw intern apparaat (geluidskaart, harde schijf, of iets anders) werd toegevoegd aan de pc voordat het foutbericht optrad, moet u dit verwijderen voordat u verdergaat.
  1. Schakel de computer uit en koppel het netsnoer los.
  2. Ontkoppel de muis, en alle andere aangesloten randapparaten (printer, scanner, webcam, zip-drive, telefoonkabel, netwerkkabel en andere apparaten). Laat alleen het toetsenbord en de monitor aangesloten.
  3. Druk op de aan/uit-knop op het voorpaneel van de pc. Laat de knop na 10 seconden los.
  4. Sluit het netsnoer weer aan.
  5. Zet de computer aan.
  6. De pc geeft het bericht Onze excuses voor het ongemak... weer. Laat de timer aftellen van 30 naar 0.
  7. Als de pc succesvol opstart naar bureaublad van Windows en niet opnieuw opstart naar het foutbericht, sluit dan één apparaat opnieuw aan en wacht tot Windows het herkent.
  8. Om het apparaat te vinden dat de fout veroorzaakt, sluit u de apparaten één voor één opnieuw aan en start u de pc elke keer opnieuw op, totdat u het apparaat dat de fout veroorzaakt hebt gevonden.
  opmerking:
Wacht totdat Windows volledig is opgestart voordat u een apparaat opnieuw aansluit. Raadpleeg de fabrikant van het apparaat voor technische ondersteuning met betrekking tot bekende problemen, oplossingen, geüpdate drivers en informatie over probleemoplossing.
Stap 2: Herstellen met Systeemherstel
Gebruik de stappen in deze sectie om Windows XP te herstellen naar een eerder tijdstip:
  1. Zet de computer uit.
  2. Ontkoppel alle randapparaten behalve de muis, het toetsenbord en de monitor.
  3. Zet de computer aan.
  4. Wanneer het bericht Onze excuses voor het ongemak... verschijnt, gebruikt u de pijl OMHOOG of OMLAAG totdat Veilige modus met opdrachtprompt is gemarkeerd en druk vervolgens op Enter.
      opmerking:
    Als de pc niet meer reageert of automatisch opnieuw opstart, ga dan verder met Stap 6.
  5. Als het inlogscherm verschijnt, selecteer dan Beheerder en voer het wachtwoord in (indien van toepassing).
  6. Wanneer het opdrachtpromptvenster wordt geopend, typt u: cd \windows\system32\restore en druk vervolgens op Enter .
  7. Typ: rstrui en druk vervolgens op Enter . Het scherm Systeemherstel wordt weergegeven.
  8. Selecteer in het venster Systeemherstel de optie Herstel deze computer naar een eerder tijdstip en klik vervolgens op Volgende.
  9. In het venster voor het selecteren van een herstelpunt, selecteert u een datum die is vetgedrukt van de kalender.
  10. Selecteer een herstelpunt in het venster waarin staat Klik in deze lijst op een herstelpunt en klik op Volgende.
    Afbeelding : Een herstelpunt selecteren
  11. Als er een bericht verschijnt over het sluiten van programma's, klik dan op OK. Het venster Keuze van herstelpunt bevestigen wordt geopend.
  12. Klik op Volgende.
  13. De pc zou automatisch moeten afsluiten en opnieuw opstarten nadat het herstel is voltooid en een venster met Herstel voltooid zou moeten verschijnen. Als de pc niet meer reageert, automatisch opnieuw opstart, of als het foutbericht opnieuw verschijnt, ga dan verder met Stap 6.
  14. Klik op OK.
  15. Start de computer opnieuw op.
Als het bericht Onze excuses voor het ongemak... opnieuw verschijnt, ga dan verder met Step 3.
Wanneer het foutbericht niet opnieuw verschijnt, bent u gereed.
Stap 3: Opstartonderdelen uitschakelen voor het opstarten van Windows
  let op:
De stappen in deze sectie worden gebruikt om te voorkomen dat alle opstartonderdelen openen, met inbegrip van antivirussoftware en andere software met belangrijke functies. Gebruik deze stappen alleen voor probleemoplossing:
  1. Start de computer opnieuw op.
  2. Druk bij het verschijnen van het eerste scherm herhaaldelijk op F8 tot het Windows-menu Geavanceerde opties of het foutbericht Onze excuses voor het ongemak... verschijnt.
  3. Druk op de pijltoetsen OMHOOG of OMLAAG totdat Veilige modus is gemarkeerd. Druk op Enter om deze te selecteren.
  4. Selecteer Microsoft Windows XP Home Editie, of Microsoft Windows XP Professional Editie.
  5. Als het inlogscherm verschijnt, selecteer dan Beheerder en voer het wachtwoord in (indien van toepassing).
  6. Selecteer Ja als het bericht Windows wordt uitgevoerd in de veilige modus verschijnt.
  7. Klik op Start en vervolgens op Uitvoeren.
  8. Typ het volgende in het veld Openen: msconfig
  9. Klik op OK.
  10. Wanneer het venster Hulpprogramma systeemconfiguratie verschijnt, verwijder dan het vinkje naast Opstartonderdelen laden.
  11. Klik op OK.
  12. Selecteer Opnieuw opstarten in het bericht dat verschijnt.
Als Windows niet met succes wordt geladen nadat u het Hulpmiddel Systeemconfiguratie hebt gebruikt, ga dan verder met stap 6.
Stap 4: Het opstartonderdeel vinden dat de fout veroorzaakt
  opmerking:
Als Windows of andere software niet meer werkt tijdens of na het uitvoeren van deze stap, start de pc dan opnieuw op en druk bij het eerste scherm herhaaldelijk op de F8-toets om naar het Windows-menu Geavanceerde opties te gaan. Selecteer Veilige modus en gebruik deze sectie opnieuw om de vinkjes die werden toegevoegd te verwijderen.
Nadat u de computer opnieuw hebt opgestart, moet er een bericht verschijnen over het gebruiken van Msconfig.
  1. Klik op OK om het venster Hulpmiddel systeemconfiguratie te openen.
  2. Klik op het tabblad Opstarten en plaats een vinkje naast een van de onderdelen in de lijst.
  3. Als u klaar bent, klikt u op OK.
  4. Start de computer opnieuw op.
  5. Als Windows succesvol wordt geladen, klik dan op OK in het bericht Hulpmiddel systeemconfiguratie om het te heropenen.
  6. Klik opnieuw op het tabblad Opstarten en plaats een vinkje naast een ander onderdeel in de lijst en klik op OK.
  7. Selecteer Opnieuw opstarten.
  8. Herhaal de stappen 5 tot 7 in deze sectie totdat alle onderdelen zijn aangevinkt of totdat het foutbericht opnieuw verschijnt. Indien het bericht Onze excuses voor het ongemak... opnieuw verschijnt:
    1. Selecteer Veilige modus.
    2. Meld u aan als Beheerder.
    3. Selecteer Ja als het bericht Windows wordt uitgevoerd in de veilige modus verschijnt.
    4. Klik op Start en klik vervolgens op Uitvoeren.
    5. Typ het volgende in het vak Openen: msconfig
    6. Selecteer het tabblad Opstarten en verwijder het vinkje naast het onderdeel dat als laatste werd aangevinkt.
    7. Klik op OK en selecteer Opnieuw opstarten.
  opmerking:
Om te voorkomen dat het venster over het gebruik van Msconfig opnieuw verschijnt, plaatst u een selectiemarkering naast Dit bericht niet opnieuw weergeven of start u het Hulpmiddel systeemconfiguratie wanneer Windows opstart, en klikt u vervolgens op OK.
Als een toepassing wordt gevonden die veroorzaakt dat de pc opnieuw opstart, ga dan door met Stap 5.
Stap 5: Software verwijderen die betrekking heeft op het probleem
U moet nu een lijst hebben met softwareprogramma's die voorkomen dat de pc Windows goed laadt. Volg de stappen in deze sectie om deze programma's te verwijderen.
  opmerking:
Als u wilt weten wat een softwaretaak is, raadpleeg dan het HP ondersteuningsdocument: HP en Compaq Desktop pc's -- Voorkomen dat programma's worden geopend bij het opstarten van Windows.
  1. Klik op Start en vervolgens op Configuratiescherm.
  2. Klik op Software.
  3. Selecteer het programma met het opstartonderdeel dat het probleem veroorzaakt en klik vervolgens op de knop Wijzigen/Verwijderen.
  4. Volg de aanwijzingen om het programma te verwijderen.
  5. Start de computer opnieuw op.
  6. Voordat u het programma opnieuw installeert, controleert u of er via de ondersteuning van softwarefabrikant updates of oplossingen beschikbaar zijn.
Als de software is verwijderd en de fout niet opnieuw verschijnt nadat u de pc opnieuw heeft opgestart, bent u gereed.
Als het bericht Onze excuses voor het ongemak... opnieuw verschijnt, ga dan verder met Stap 6.
Stap 6: Opnieuw opstarten vanaf de laatst bekende juiste configuratie
De functie Laatst bekende juiste configuratie biedt de mogelijkheid om configuratieproblemen te herstellen, zoals recent geïnstalleerde drivers die wellicht niet passen bij de hardware van uw pc. De functie verhelpt geen problemen die worden veroorzaakt door ontbrekende of beschadigde drivers of bestanden.
Als de pc niet in het Windows-menu Geavanceerde opties is, of bij het scherm Onze excuses voor het ongemak... , gebruik dan de stappen in deze sectie om Windows XP openieuw op te starten vanaf het laatst bekende werkende systeemherstelpunt:
  1. Start de computer opnieuw op.
  2. Wanneer het eerste venster wordt geopend, drukt u herhaaldelijk op F8 tot het Windows-menu Geavanceerde opties verschijnt.
  3. Gebruik de PIJLtoets OMHOOG of OMLAAG om Laatst bekende juiste configuratie te selecteren.
  4. Druk op Enter om Windows XP op te starten.
Als Windows nog steeds niet normaal opstart, ga dan door naar Stap 7.
Als de fout niet terugkomt, bent u gereed.
Stap 7: De map Catroot2 vervangen
Gebruik de stappen in deze sectie om de map Catroot2 te vervangen:
  1. Schakel de computer in en druk herhaaldelijk op de F10-toets wanneer het eerste scherm van het herstelproces verschijnt . Als de hersteltoepassing niet start, kunt u het herstel uitvoeren vanaf de Herstel-cd's of -dvd's. Voor meer informatie, zie HP en Compaq desktop pc's - Een HP systeemherstel uitvoeren in Windows XP.
  2. Klik op OK als u een welkomstscherm ziet.
  3. Klik op Geavanceerde opties en druk vervolgens tegelijkertijd op Alt en D om naar een opdrachtprompt te gaan.
  4. Typ: diskpart en druk vervolgens op Enter .
  5. Typ het volgende bij de prompt diskpart>: lijstvolume en druk vervolgens op Enter .
  6. Een scherm zoals in Afbeelding 2 moet verschijnen met een overzicht van de huidige stationsletters in het systeem. Noteer de stationsletter in de kolom Ltr naast de NTFS-partitie HP Pavilion of Presario. U hebt deze informatie nodig bij de onderstaande stappen.
    Afbeelding : Weergave Lijst volume
  7. Typ het volgende bij de prompt: exit en druk vervolgens op Enter .
  8. Typ de stationsletter in die u heeft opgeschreven in stap 6, gevolgd door een dubbele punt, ':' (zonder aanhalingstekens) en druk vervolgens op Enter . (Bijvoorbeeld: C: of H: )
  9. Typ het volgende: cd \windows\system32
  10. Typ het volgende bij de nieuwe prompt: rd /s catroot2
  11. Typ Y om te bevestigen.
  12. Start de computer opnieuw op.
    De pc kan het het bericht Onze excuses voor het ongemak... weergeven. Laat de timer aftellen van 30 tot 0.
Als de pc nog steeds niet opstart, ga dan naar Stap 8 en voer een herstel uit.
Als de pc opstart in Windows en de fout niet terugkomt, bent u gereed.