HP EliteDesk en ProDesk pc's - RAID 1 configureren met SATA RAID-controller (Windows 11, Windows 10)

U kunt RAID 1 configureren met een SATA RAID-controller, de BIOS-instellingen aanpassen en vervolgens een RAID 1-volume maken.

Uw computer voorbereiden

Bereid uw computer voor voordat u de harde schijven configureert voor RAID 1.

Opmerking:

Bij het converteren naar RAID 1 worden de harde schijven opnieuw geformatteerd en worden alle gegevens, inclusief het besturingssysteem, verwijderd.

1. Maak een back-up van alle persoonlijke gegevens en instellingen. Ga naar HP pc's - Een back-up maken van uw bestanden (Windows 11, 10) voor meer informatie.

2. Noteer de productcode van Windows. Wanneer u Windows opnieuw installeert, moet u uw besturingssysteem verifiëren. Ga voor meer informatie naar Uw Windows-productcode zoeken (Engelstalig).

Het BIOS bijwerken

Installeer de nieuwste BIOS-versie.

Opmerking:

Installeer alleen BIOS-updates van HP. Een verkeerde installatie van het BIOS kan verhinderen dat de computer start of kan worden hersteld. Als uw computer wordt beheerd door een IT-service, neem dan met hen contact op voor het juiste update-proces.

1. Als uw computer BitLocker gebruikt, controleer dan of deze is uitgeschakeld voordat u het BIOS bijwerkt.

2. Schakel de computer in en druk meteen herhaaldelijk op F10. Het BIOS Setup-hulpprogramma wordt weergegeven.

3. Selecteer Check HP.com for BIOS Updates.

4. Volg de instructies op het scherm om te controleren of er een BIOS-update beschikbaar is.

5. Als er een BIOS-update beschikbaar is, volg dan de instructies op het scherm om de BIOS bij te werken.

6. Start de computer opnieuw op wanneer u wordt gevraagd om de update te voltooien.

Let op!:

Schakel de computer niet uit en start deze niet opnieuw op voordat het updateproces is voltooid.

Zie HP Business desktop-pc's - Het BIOS (Basic Input Output System) herstellen voor meer informatie.

De BIOS-instellingen configureren voor RAID 1

Om RAID 1 op uw systeem te configureren, moet u eerst de BIOS-instellingen aanpassen.

Opmerking:

De vormgeving en opties in het BIOS kunnen enigszins afwijken, afhankelijk van uw computer.

1. Schakel de computer in. Als deze al aan staat, start u deze opnieuw op.

2. Wanneer de computer wordt ingeschakeld, drukt u voordat Windows wordt geopend herhaaldelijk op F10 om de BIOS-instellingen te openen.

3. Klik op Geavanceerd en vervolgens op Systeemopties.

BIOS met tabblad Geavanceerd geselecteerd
  4. Selecteer onder SysteemoptiesOpslagcontroller voor RAID configureren en POST-prompt voor RAID-configuratie.

Selecteer Opslagcontroller voor RAID configureren
  5. Selecteer het tabblad Hoofdmenu en klik vervolgens op Wijzigingen opslaan en Afsluiten.

Klik op Wijzigingen opslaan en Afsluiten
  6. Als u wordt gevraagd of u de wijzigingen wilt opslaan, klikt u op Ja.

Creëer een RAID 1-volume

Gebruik Intel Rapid Storage Technology om een RAID 1-volume in te stellen.

Opmerking:

De vormgeving en opties in de gebruikersinterface van Intel Rapid Storage Technology kunnen enigszins afwijken, afhankelijk van uw computer.

1. Schakel de computer in. Als deze al aan staat, start u deze opnieuw op.

2. Druk voordat Windows wordt geopend op de computer op F3.

3. Klik op Intel (R) Rapid Storage Technology in de lijst met apparaten.

Intel Rapid Storage Technology geselecteerd in lijst met apparaten
  4. Selecteer Creëer een RAID-volume en druk vervolgens op Enter.

5. Typ een volumenaam bij Naam.

Een volumenaam in het naamvak typen
  6. Selecteer in RAID-niveauRAID1 (Spiegelen).

Selectie RAID-niveau
  7. Selecteer in Schijven selecteren de harde schijf en klik vervolgens op <X>.

De harde schijf selecteren in Schijven selecteren
  8. Typ bij Capaciteit de grootte van de harde schijf.

Typ de grootte van de harde schijf bij Capaciteit
  9. Druk terwijl Volume maken is geselecteerd op Enter.

10. Druk op Esc om Intel Rapid Storage Technology af te sluiten en de RAID-constructie te voltooien.

11. Installeer het besturingssysteem opnieuw.

Opmerking:

Zorg ervoor dat u de nieuwste Intel opslagdrivers installeert.