Installatie van de printersoftware HP Easy Start mislukt (macOS)

De installatie-app HP Easy Start voor macOS downloadt de driver voor een draadloze of bekabelde netwerkverbinding niet en de installatie mislukt.

Netwerkvereisten en verbindingsstatus controleren

Controleer of het netwerk goed werkt en de printer gereed is voor de netwerkinstallatie.

1. Open de lijst met beschikbare netwerken op de computer en controleer of de computer verbonden is met het juiste netwerk. Een vinkje of de status Verbonden verschijnt naast de netwerknaam wanneer er verbinding is.

Opmerking:

Een printerverbinding kan niet tot stand gebracht worden via openbare netwerken of gastnetwerken die gastlogins toestaan die gebruikt worden in scholen, hotels, of coffeeshops.

2. Als het pictogram draadloos een zwak signaal weergeeft , verplaatst u het apparaat dichter bij de router of gebruikt u een range-extender tot er een sterk signaal wordt weergegeven . Muren, metalen boekenrekken en elektronica die radiosignalen uitzenden kunnen het draadloze signaal verzwakken.

3. Open een website om te controleren of de internetservice werkt. Als de laadtijd van de pagina traag of is, start u de router opnieuw op. Neem indien nodig contact op met uw internetprovider om te controleren of de service problemen ondervindt.

4. Controleer de routerdocumentatie of ondersteuningswebsite om er zeker van te zijn dat deze aan de volgende vereisten voldoet.

• Veel routers ondersteunen zowel de 2,4 GHz- als de 5,0 GHz-frequentiebanden, maar niet alle HP printers ondersteunen beide banden. Controleer of de 2,4 GHz-routerband is ingeschakeld en uitzendt. Als de router afzonderlijke netwerknamen (SSID's) voor elke band uitzendt, sluit u de printer aan op de SSID van de 2,4 GHz-band. Als de printer 5,0 GHz ondersteunt, sluit u deze op de 5,0 GHz-band SSID.

• HP beveelt routers aan die Bonjour, de netwerkherkenningssoftware van Apple ondersteunen. Verbinden met Bonjour is de beste manier om de printer te vinden en die ondersteunt draadloos afdrukken.

5. Controleer of de printer klaar is voor de installatie van het stuurprogramma en de netwerkverbinding.

• Wifi instellen

• Plaats de printer binnen 8 meter van de router of de range-extender.

• Controleer de status van het lampje Draadloos. Als het pictogram of het lampje voor draadloze verbindingen ononderbroken blauw brandt, is de verbinding met het netwerk tot stand gebracht. Als het lampje uit is of knippert, is de printer niet met het netwerk verbonden.

• Ontkoppel de USB-kabels van de printer om installatieproblemen met wifi te voorkomen.

• Installatie via een bekabeld netwerk (ethernet)

• Koppel de ethernetkabel los van de router en de printer. Controleer de kabel op beschadigingen en controleer vervolgens of het een ethernetkabel is en geen telefoonkabel. De connector moet acht zichtbare draden hebben.

• Sluit de kabel opnieuw aan op een andere ethernet- of LAN-poort op de router en sluit het andere uiteinde aan op de ethernetpoort van de printer. Controleer de lampjes van de ethernetpoort. Het groene lampje blijft branden en het oranje activiteitslampje knippert wanneer de verbinding tot stand is gebracht.

Opmerking:

Sommige printers maken misschien niet meteen verbinding. Wacht tot het ethernetpictogram of het wifi-pictogram en het lampje continu branden op het bedieningspaneel van de printer.

6. Koppel uw computer los van een Virtual Private Network (VPN) voordat u de software downloadt.

7. Eventuele fouten kunnen worden opgelost door de printer en de computer opnieuw op te starten.

De printer aansluiten op het netwerk

Verbind uw printer handmatig met een netwerk met behulp van wifi of een ethernetkabel.

De firewall tijdelijk uitschakelen (Mac)

Schakel firewallsoftware uit om te zien of dit de oorzaak is van problemen met de stuurprogramma-installatie of de functionaliteit van de printer.

1. Klik op het pictogram Spotlight, zoek naar Firewall en selecteer Firewall aan of uit of Security & Privacy > Firewall om de firewall-instellingen te openen.

2. Schakel de firewall uit of klik op Firewall: Uit.

3. Installeer de software of gebruik de printerfunctie die u aan het oplossen bent.

Als het probleem is opgelost, wordt het probleem veroorzaakt door de firewall. Ga naar Apple Support - Firewall-instellingen wijzigen op de Mac (in het Engels) voor informatie over het toestaan van communicatie met HP software en websites.

4. Keer terug naar de firewallinstellingen en schakel de firewall in.

Het afdruksysteem resetten (macOS)

Door het afdruksysteem op een Mac te resetten, kunt u problemen oplossen zoals afdruktaken die in de wachtrij blijven staan, verbindingsproblemen en onvolledige driverinstellingen.

Opmerking:

Door het afdruksysteem te resetten worden alle HP en niet-HP printers en scanners verwijderd en worden alle afdruktaken en opgeslagen afdrukinstellingen gewist. Alle printers en scanners moeten na het resetten opnieuw worden ingesteld.

1. Klik op het pictogram Spotlight en zoek naar en open Printers en scanners.

2. Klik met de rechtermuisknop of klik terwijl u op Ctrl drukt in de lijst Printers en selecteer Afdruksysteem resetten om het resetten te voltooien.

Het afdruksysteem resetten
  3. Zet de printer weer aan.

4. Klik op Printer, scanner, fax toevoegen of de knop Toevoegen, selecteer uw printer in de lijst en klik op Toevoegen.

Verwijderen van de software van Mac-toepassingen

Voer HP Uninstaller uit of verwijder printermappen van de Mac om de HP software en stuurprogramma's te verwijderen.

1. Klik op het Spotlight-pictogram en zoek naar en open Applicatiemap.

2. Open de map HP of Hewlett Packard.

• Als de HP Uninstaller zich in de map bevindt, dubbelklikt u erop en volgt u de instructies op het scherm om de software te verwijderen.

• Als HP Uninstaller zich niet in de map bevindt, gaat u verder naar de volgende stappen.

3. Klik en sleep de map HP of Hewlett Packard naar het pictogram Prullenbak in het Dock.

4. Klik op het pictogram Spotlight om de map Printers te zoeken en te openen.

5. Klik en sleep de map HP of Hewlett Packard naar het pictogram Prullenbak in het Dock.

6. Start de Mac opnieuw op.

7. Klik met de rechtermuisknop of Ctrl, klik op het pictogram Prullenbak, selecteer vervolgens Prullenbak leegmaken.

De HP Smart-app installeren (macOS)

Download de HP Smart-app voor macOS. Deze kunt u gebruiken om met uw HP printer af te drukken, te scannen, te kopiëren en instellingen te beheren.

Doe het volgende als u de printer installeert op een netwerk.

• Plaats de printer en de Mac in de buurt van de draadloze router. Voor een bekabelde installatie, sluit de netwerkkabel op de Ethernet-poort van de printer en op een beschikbare poort op de router of het toegangspunt aan. Het groene verbindingslampje bij de printerpoort zou ononderbroken moeten branden en het oranje activiteitslampje zou moeten knipperen.

• Sluit de Mac aan op hetzelfde netwerk als waarmee u de printer wilt verbinden.

• Schakel Bluetooth op de computer in zodat HP Smart de printer tijdens de installatie kan detecteren.

1. Download de HP Smart-app van HP Smart - Mac App Store(Engelstalig).

Opmerking:

Verbreek de verbinding met een Virtual Private Network (VPN) voordat u het downloadt.

2. Als u HP Smart voor de eerste keer instelt, moet u een HP account maken of aanmelden om toegang te krijgen tot alle printerfuncties.

3. Klik in HP Smart op Printer toevoegen of het plusteken om naar de printer te zoeken en volg de instructies om de installatie te voltooien.

Als de printer niet wordt gevonden, gaat u verder met de volgende stap.

4. Wi-Fi-installatiemodus herstellen.

• De meeste printers met een aanraakscherm of menu: Selecteer in het menu Draadloos of Installatie de optie Netwerkinstallatie of Instellingen, en selecteer vervolgens Netwerkinstellingen herstellen.

• Printers zonder aanraakscherm of menu: Ga naar De Wi-Fi-installatiemodus op uw HP printer herstellen om standaardinstellingen te herstellen door op de knoppen op uw printer te drukken.

5. Start de printer binnen twee uur opnieuw op, sluit HP Smart en open de app weer, en probeer nogmaals de printer toe te voegen.