HP notebooks - 601- of 60X-fout wordt weergegeven op een zwart scherm

Bij het opstarten voert de computer een batterijtest uit door de resterende capaciteit van de batterij, de capaciteit van de secundaire batterij (indien geïnstalleerd) en andere mogelijke problemen met de batterij te controleren. Als het systeem vaststelt dat de capaciteit van de batterij erg laag is, wordt er een 601 of 60X waarschuwing weergegeven.

Het bericht wordt 15 seconden weergegeven voordat het opstartproces wordt voortgezet.

De verschillen tussen de batterijberichten (601-605, 607-608)

• 601: Als Primaire (interne) batterij (601) wordt weergegeven in de waarschuwing, is de capaciteit van de primaire (interne) batterij minder dan 25% van de oorspronkelijke capaciteit. Het nummer '601' geeft de bijbehorende foutcode in het systeemlogboek aan. Deze fout kan worden veroorzaakt door omgevingsfactoren zoals een lage omgevingstemperatuur of doordat de verpakking van de batterij ouder is. Als u uw systeem een tijdje op een warmere plaats laat werken, kan dit de oorzaak zijn.

De nieuwere HP batterijwaarschuwingsfout identificeren (601) De oudere HP batterijwaarschuwingsfout identificeren
  • 602: Als Secundaire (externe) batterij (602) wordt weergegeven in de waarschuwing, is de capaciteit van de secundaire (externe) batterij minder dan 25% van de oorspronkelijke capaciteit. Het nummer '602' geeft de bijbehorende foutcode in het systeemlogboek aan.

• 603: Batterij niet aanwezig: De test heeft de primaire batterij niet gedetecteerd.

• 604: Fout laadniveau batterij: De test kan het correcte oplaadniveau van de primaire batterij niet bepalen.

• 605: Netspanningsadapterfout: De test geeft aan dat de batterij niet wordt opgeladen.

• 605: Fout vervalste batterijtest: Er werd een batterij van derden gedetecteerd. Neem contact op met HP als u de batterij bij een wederverkoper hebt gekocht.

• 607: Primaire (interne) batterij is zwak bij lage temperatuur.

• 608: De secundaire (interne) batterij is zwak bij een lage temperatuur.

Zorgen dat de batterijwaarschuwing niet meer wordt weergeven

Om een melding over de batterijwaarschuwing op te lossen, werkt u het BIOS bij en voert u de batterijtest uit in HP PC Hardware Diagnostics UEFI.

De BIOS-update installeren

Download en installeer de BIOS-update via de website van HP.

1. Ga naar de productpagina voor uw computer.

2. Selecteer BIOS in de lijst die wordt weergegeven en bekijk alle beschikbare BIOS-updates.

Let op!:

Lees het gedeelte Details om te controleren of de BIOS-update nieuwer is dan de geïnstalleerde BIOS en dat de update op uw computer van toepassing is. Als u de verkeerde BIOS installeert kan dit ertoe leiden dat uw computer niet meer werkt.

• Als u geen BIOS-update voor uw computer ziet, is er geen update beschikbaar.

• Als er meerdere BIOS-updates beschikbaar zijn, moet u het moederbord identificeren met behulp van de informatie van het hulpprogramma Systeeminformatie.

• Als u een BIOS-update vindt, klikt u op Downloaden. Als het venster van HP download- en installatieassistent wordt weergegeven, selecteer dan Alleen downloaden en klik op Volgende. Klik op Opslaan om het BIOS-updatebestand in een map op uw computer op te slaan.

3. Blader naar de map of het bureaublad waar u het gedownloade BIOS-updatebestand hebt opgeslagen en dubbelklik vervolgens op de bestandsnaam (voorbeeld: sp12345) om de installatie te starten.

De computer maakt mogelijk piepgeluiden, schakelt het beeldscherm en de ventilator in en uit en het aan/uit-lampje kan knipperen. Dit is normaal.

Let op!:

Schakel de computer niet uit voordat het updateproces is voltooid.

Locatie van opgeslagen BIOS-update op de computer
  4. Klik op Ja in het scherm Gebruikersaccountbeheer.

Klik op Ja om de update te installeren
  5. Klik in het venster van de InstallShield-wizard op Volgende.

Volgende klikken in de InstallShield-wizard
  6. Selecteer Ik accepteer de voorwaarden in de licentieovereenkomst, en klik vervolgens op Volgende.

Akkoord gaan met de Licentieovereenkomst voor eindgebruikers
  7. In het HP BIOS Update en herstel-venster, klik op Volgende.

Opmerking:

Vensters die worden weergegeven tijdens het updateproces kunnen verschillen afhankelijk van uw computer.

Op Volgende klikken in het venster HP BIOS Update en herstel
  8. Selecteer Bijwerken en klik vervolgens op het Volgende om de update voor te bereiden.

Update selecteren in HP BIOS Update en herstel
  9. Klik op Nu herstarten om de update te installeren.

Klik op herstarten om de update te installeren
  10. Op het scherm HP BIOS Update klikt u op Update nu toepassen of wacht tot de update automatisch start.

Klik Nu een update uitvoeren
  11. Wacht terwijl de BIOS wordt geïnstalleerd. De computer toont de voortgang van de installatie.

Scherm voortgang van de installatie van de BIOS-update
  12. Wanneer u wordt gevraagd, klik op Doorgaan met opstarten, of wacht tot de computer automatisch opnieuw opstart. Het kan enkele ogenblikken duren voordat de computer opnieuw start.

Op Doorgaan met opstarten klikken
  13. Wanneer het vergrendelingsscherm wordt weergegeven, meld u aan bij uw computer.

Het vergrendelingsscherm wordt weergegeven na een succesvolle BIOS-update.
  14. Als BitLocker werd onderbroken, zoek dan in Windows naar bitlocker en klik op Doorgaan met beveiliging.

15. Schakel uw antivirussoftware opnieuw in.

De accu testen met HP PC Hardware Diagnostics (UEFI)

HP raadt aan de accu volledig op te laden voordat u een accutest uitvoert voordat Windows start.

1. Sluit de netspanningsadapter aan.

2. Houd de Aan/uit-knop ten minste vijf seconden ingedrukt om de computer uit te schakelen.

3. Schakel de computer in en druk onmiddellijk herhaaldelijk op de toets esc (ongeveer elke seconde). Wanneer het menu Opstarten verschijnt, drukt u op f2. Het menu van HP PC Hardware Diagnostics wordt weergegeven.

4. Klik op Onderdelentests in het hoofdmenu.

Onderdelentests selecteren
  5. Klik in de lijst met onderdelentests op Voeding.

6. Klik in de lijst met voedingstests op Accu.

7. Klik op de accutestpagina op Eenmaal uitvoeren. De accutest wordt gestart.

De accutest duurt ongeveer twee minuten. De accukalibratie duurt, indien nodig 12 tot 14 uur. U kunt op elk moment annuleren door op de Esc-toets te drukken.

Scherm accutest met Eenmaal uitvoeren geselecteerd
  8. Wacht tot de accucontrole is voltooid.

9. Wanneer de test is voltooid, bekijkt u de eerste regel van de pagina Accucontrole waarin de status of toestand van de accu wordt weergegeven.

• Als uw accu is geslaagd, klikt u op Hoofdmenu of op Accu-informatie voor meer informatie.

Voorbeeld van een geslaagde accucontrole
    • Als de accu de test doorstaat en gekalibreerd moet worden, klikt u op Accu kalibreren.

De accu heeft de test doorstaan en moet gekalibreerd worden
    • Als uw accu de test niet heeft doorstaan, gaat u verder met deze stappen.

10. Als uw accu defect is, controleert u de volgende tabel op voorgestelde acties en noteert u vervolgens de accustatus en foutcode-ID. Bewaar de notitie over de status van de accu en het ID-nummer, zodat u deze beschikbaar hebt indien u contact moet opnemen met HP Klantenondersteuning.

De informatie in de tabel is ook beschikbaar in het gedeelte Testlogboeken in het hoofdmenu.

Resultaten van de accutest

Status

Bericht

Aangeraden actie

Geslaagd

De accu werkt naar behoren en zoals verwacht.

De accu moet mogelijk gekalibreerd worden. Lees de rest van het bericht voor meer informatie.

Kalibreren

De accu werkt goed, maar moet gekalibreerd worden.

Lees en reageer op het bericht dat wordt weergegeven. Als de optie om de functie HP automatische accukalibratie te gebruiken wordt weergegeven, wordt dit aangeraden. Klik anders op Informatie over het kalibreren van uw accu voor de stappen om uw accu te kalibreren.

Opmerking:

Accukalibratie kan enkele uren in beslag nemen en kan het best worden uitgevoerd tijdens lange perioden waarin de computer niet in gebruik is.

Zwak

of

Zeer zwak

De accu werkt correct, maar omdat de accu inmiddels ouder is, is de werkduur van de accu tussen oplaadbeurten beduidend afgenomen vergeleken met toen hij nieuw was.

Deze statusmelding wordt weergegeven wanneer er sprake is van een afname van de capaciteit van de accu die na verloop van tijd en door het gebruik plaatsvindt. De accu zou moeten worden vervangen voor een optimale werkingstijd.

Vervangen

De accu geeft een fout aan en moet zo snel mogelijk worden vervangen.

Vervang de accu. Als de garantieperiode van uw computer nog niet is verstreken, kunt u contact opnemen met HP Klantenondersteuning om te controleren of uw accu onder de garantie valt.

Fout met een ID-nummer

Er is een hardwarefout opgetreden bij de accu.

Noteer de status van de accu en het ID-nummer van de fout. Bewaar de notitie over de status van de accu en het ID-nummer, zodat u deze beschikbaar hebt indien u contact moet opnemen met HP Klantenondersteuning.

Geen accu

HP Battery Check heeft geen accu gedetecteerd.

Er is geen accu in het accuvak geïnstalleerd of gedetecteerd. Als een accu geïnstalleerd is, verwijdert u de accu en onderzoekt u de pinnen om te zien of de verbinding vuil is of anderszins wordt belemmerd. Plaats een accu volledig in het compartiment als er geen accu is geplaatst en de accu in dat compartiment wilt testen.

Onbekend

HP Battery Check had geen contact met de accu.

Verwijder de accu en plaats deze opnieuw. Mogelijk dient u alle updates van HP Support Assistant te downloaden en te installeren.