• Informatie

• Feedback

HP pc's - Gebruikersaccountbeheer (Windows 11, 10)

Gebruikersaccountbeheer informeert u wanneer een softwareprogramma probeert om wijzigen door te voeren op uw computer waarvoor machtiging op beheerdersniveau vereist is. Gebruikersaccountbeheer helpt uw computer beschermen tegen wijziging door onbevoegde bronnen.

Gebruikersaccountbeheer wordt verschillend weergegeven voor standaard gebruikersaccounts en Administrator-accounts.

• Standaard gebruikersaccounts: Als u bent aangemeld bij een standaardaccount en u in Gebruikersaccountbeheer naar een wachtwoord wordt gevraagd, typ dan het beheerderswachtwoord en klik op Ja om door te gaan. U kunt niet doorgaan als u het Administrator-wachtwoord niet kent.

• Gebruikersaccounts voor beheerders: Als u aangemeld bent op een Administrator-account, vraagt Gebruikersaccountbeheer toestemming voor een programma om wijzigingen door te voeren op de computer. Standaard wordt Gebruikersaccountbeheer alleen voor Administrators weergegeven wanneer een extern programma wijzigingen probeert door te voeren op de computer. Klik op Ja of Nee om te voorkomen dat het programma wijzigingen aanbrengt op uw computer.

Venster Gebruikersaccountbeheer

Berichtpictogrammen in Gebruikersaccountbeheer

Raadpleeg deze tabel voor een uitleg van de pictogrammen in Gebruikersaccountbeheer.

Pictogrammen in Gebruikersaccountbeheer

Pictogram

Type

Beschrijving

Een instelling of functie die onderdeel vormt van Windows heeft uw machtiging nodig om op te starten.

Dit onderdeel heeft een geldig digitale handtekening waarmee wordt gecontroleerd of Microsoft de uitgever van dit item is. Als u dit soort dialoogvenster ziet, is het meestal veilig om door te gaan. Als u er niet zeker van bent, controleert u de naam van het programma of de functie om te beslissen of het iets is dat u wilt uitvoeren.

Een programma dat geen deel uitmaakt van Windows heeft uw machtiging nodig om op te starten.

Dit programma heeft een geldige digitale handtekening. Deze biedt u de zekerheid dat het programma is wat het voorgeeft te zijn. Met een digitale handtekening wordt bovendien de identiteit van de uitgever van het programma gecontroleerd. Als u een dergelijk dialoogvenster ziet, controleert u of dat het programma het programma is dat u wilt uitvoeren en beslis of u de uitgever vertrouwt.

Een programma van een onbekende uitgever heeft uw toestemming nodig om op te starten.

Dit programma heeft geen geldige digitale handtekening van de uitgever. Dit betekent niet noodzakelijk dat er gevaar dreigt, aangezien veel oudere, legitieme programma's niet over een digitale handtekening beschikken. Bij sommige malware en virussen kan dit bericht worden weergegeven tijdens de installatie. U moet extra voorzichtigheid betrachten en een programma alleen laten uitvoeren als u het hebt verkregen van een betrouwbare bron, zoals de originele cd of de officiële website van de uitgever.

• Als u deze software bij HP hebt verkregen, gaat u naar de pagina HP software en drivers downloaden en downloadt u de nieuwste versie voor uw model.

• Werk voordat u een installatie uitvoert eerst de antivirusdefinities van uw antivirusprogramma bij en voer een scan uit om eventuele kwaadaardige bestanden die zich in het programma bevinden te detecteren.

• Als u nu nog steeds twijfelt, installeert u het programma niet.

Uw systeembeheerder heeft een blokkering ingesteld zodat u dit programma niet kunt uitvoeren.

Dit programma is geblokkeerd omdat het bekend staat als een niet-vertrouwd programma. Om dit programma uit te voeren, moet u contact opnemen met uw systeembeheerder.

Het venster Gebruikersaccountbeheer toont Onbekende uitgever voor HP software of driver

De meeste software die beschikbaar is via de website van HP of de installatie-cd's is ondertekend met een geldige digitale handtekening. Bij sommige software wordt in het venster van Gebruikersaccountbeheer de uitgever aangemerkt als Onbekend.

Als het Gebruikersaccountbeheer-bericht aangeeft dat de software die u hebt verkregen bij HP afkomstig is van een onbekende uitgever, gaat u naar de pagina HP software en drivers downloaden en downloadt u de nieuwste versie voor uw model.

Gebruikersaccountbeheer wijzigen of uitschakelen

Schakel het bericht van Gebruikersaccountbeheer uit of voer de volgende stappen uit om de instellingen voor meldingen aan te passen:

1. Klik op Start, zoek naar Change User Account Control settings en open die optie.

2. Beweeg de schuifregelaar omhoog of omlaag om de instellingen voor Gebruikersaccountbeheer aan te passen.

Venster Instellingen voor gebruikersaccountbeheer met schuifregelaar
  3. Als u Gebruikersaccountbeheer wilt uitschakelen, verplaatst u de schuifregelaar naar beneden tot op de instelling Never notify.

4. Klik op OK.

Afhankelijk van uw aangepaste instellingen voor meldingen genereert Gebruikersaccountbeheer een melding over wijzigingen in uw computer.