Het installeren van de HP+ printer (HP Smart app)

Gebruik de HP Smart-app om de speciale functies van een HP+ printer in te stellen en te gebruiken.

Wat is HP+? Ingebouwd in bepaalde HP printers krijgt u naast alle innovatie van standaard printerhardware exclusieve oplossingen en incentives waaronder:

• Een verlengde HP garantie voor extra gemoedsrust.

• Zes maanden HP Instant Ink cartridges op uw adres geleverd voordat u zonder inkt zit. Na 6 maanden worden er automatisch kosten in rekening gebracht, tenzij u uw HP Instant Ink service annuleert.

• Connected cloud printing die verbindingsproblemen automatisch opspoort en oplost.

• Premium afdruk- en scanhulpprogramma's ingeschakeld in de HP Smart-app.

• Voor elke pagina die met HP+ wordt afgedrukt, beschermt of herstelt HP Forest First de bossen in gelijke mate.

Ga naar HP+ Smart afdruksysteem - Persoonlijk voor meer informatie.

De printer instellen met HP Smart en HP+ functies activeren

Installeer de HP Smart-app om uw printer te verbinden met het netwerk en uw computer of mobiele apparaat en stel dan uw HP+ account in.

Bereid een netwerkinstallatie met de printer voor. Installaties via USB-aansluitingen worden niet ondersteund door HP+ printers.

• Plaats de printer en de computer of het mobiele apparaat in de buurt van de netwerkrouter. Sluit voor een bekabelde installatie de netwerkkabel op de ethernetpoort van de printer aan, en op een beschikbare poort op de router of het toegangspunt. Het groene verbindingslampje bij de printerpoort zou ononderbroken moeten branden en het oranje activiteitslampje zou moeten knipperen.

• Schakel wifi in op uw computer of mobiele apparaat en maak verbinding met uw netwerk. Als de computer met een ethernetkabel op het netwerk is aangesloten, koppelt u de kabel tijdelijk los en gebruikt u de wifiverbinding tijdens de installatie.

• Schakel Bluetooth in op de computer of het mobiele apparaat zodat HP Smart de printer tijdens de installatie kan detecteren.

• Na de installatie van HP Smart voor iOS en Android schakelt u de locatieservice voor mobiele apparaten in en verleent u de app toestemming om uw locatie gebruiken. Dit wordt gebruikt om uw printer en netwerkverbinding te vinden en regionale services aan te bieden. De informatie over uw locatie wordt niet bijgehouden en naar HP verzonden als onderdeel van het installatieproces.

1. Controleer of de printerhardware is ingesteld. Verwijder al het verpakkingsmateriaal van de buitenkant en de binnenkant van de printer, sluit de printer aan, schakel deze in en plaats de inkt- of tonercartridges.

Ga naar HP printerinstallatie voor meer informatie.

2. Download de HP Smart-app voor 123.hp.com (Android, Apple iOS), HP Smart – Microsoft Store (Windows, in het Engels), of HP Smart – Mac App Store (macOS, in het Engels).

Opmerking:

Problemen met het downloaden van de app? Ga naar Kan de HP Smart printer-app niet downloaden en installeren voor meer informatie.

3. Open de app, klik in het welkomstscherm op Opties beheren en selecteer Doorgaan of Alles accepteren.

4. Klik op Een nieuwe printer installeren.

5. Selecteer Aanmelden om u aan te melden bij uw HP account. Volg de stappen om de verificatiecode te vinden als hierom wordt gevraagd en meld u vervolgens aan met uw gebruikersnaam (e-mailadres) en wachtwoord. Klik op Printer toevoegen en volg daarna de instructies op het scherm om de printer toe te voegen.

6. Selecteer uw printernaam, voer het Wi-Fi-wachtwoord in of laat de app het wachtwoord openen, en klik vervolgens op Doorgaan.

7. Om de beveiligde verbinding te voltooien, gaat u naar de printer om de app-installatie door te laten gaan.

• Printer met een bedieningspaneel: Raak het pictogram van het vinkje in het bericht App probeert om deze printer te installeren aan.

• Printers zonder display: Druk op de knop Informatie .

8. Klik op het scherm Printer verbonden met Wi-Fi op Doorgaan.

9. Klik in het scherm Verbonden printerservices op Opties beheren en selecteer Doorgaan of Alles accepteren.

10. Klik in het scherm HP+ aanbieding op Doorgaan en klik vervolgens op HP+ activeren of Bevestigen.

HP+ activeren tijdens het instellen van de printer in de HP Smart app
  11. Aanmelden bij uw HP account.

Als u nog geen account hebt, volg dan de stappen om een gebruikersnaam en wachtwoord aan te maken en uw regio te selecteren.

12. Ga verder met de stappen om uw account in te stellen en gebruik te maken van de gratis aanbieding voor afdrukken en Instant Ink.

Opmerking:

HP Instant Ink is een abonnementsservice los van HP+ waar u zich voor inschrijft, maandelijks betaalt en die op elk moment kan worden geannuleerd. De proefversie van Instant Ink is risicovrij. Als u het abonnement niet wilt, kunt u dit op elk moment annuleren of wijzigen. Kijk voor meer informatie op HP Instant Ink.

HP Instant Ink aanbieding in HP Smart app
  13. Selecteer een schema op het scherm Uw gegevens invoeren om een nieuwe [inkt/toner]-cartridge te ontvangen, voer uw verzend- en factureringsgegevens in en klik op Doorgaan.

14. Selecteer op het scherm Afdrukken vanaf andere apparaten de optie Koppeling verzenden of Koppeling voor verzenden overslaan. Afdrukken vanaf andere mobiele apparaten of desktops is ingeschakeld door de HP Smart app te installeren.

De installatie is voltooid en u kunt beginnen met afdrukken. Als de installatie niet is voltooid, drukt de printer niet af en wordt een waarschuwing weergegeven in de HP Smart-app om de installatie te voltooien.

Veelgestelde vragen

Hebt u nog vragen? Ontvang extra antwoorden en ondersteuning.