• Informatie

• Feedback

De HP+ inkjet printer instellen voor draadloos afdrukken in de HP Smart-app

Gebruik de HP Smart-app om verbinding te maken en een nieuwe HP+ printer te activeren. De printer moet altijd verbinding hebben met internet voor installatie en gebruik.

Dit document is van toepassing op de volgende printers:

• DeskJet 2742e, 2752e, 2755e, 4110e, 4120e, 4121e, 4122e, 4123e, 4130e, 4132e, 4152e, 4155e, 4158e

• ENVY 6010e, 6020e, 6022e, 6030e, 6032e, 6034e, 6052e, 6055e, 6075e, 6452e, 6455e, 6475e

• ENVY Inspire 7220e, 7221e, 7224e, 7252e, 7255e, 7920e, 7921e, 7924e, 7955e, 7958e

• OfficeJet 8010e, 8012e, 8014e, 8015e, 8022e, 9012e

• OfficeJet Pro 8020e, 8024e, 8025e, 8028e, 8035e, 9010e, 9014e, 9015e, 9018e, 9020e, 9022e, 9025e

Controleer of de printerhardware is ingesteld

Voordat u HP Smart installeert, stelt u de printerhardware in en controleert u dat de hardware gereed is om te worden aangesloten op uw netwerk.

1. Haal de printer uit de doos en verwijder alle verpakkingsmateriaal van de buitenzijde en binnenkant van de printer.

2. Sluit de netsnoer aan op het stopcontact.

3. Plaats de inktcartridges, en daarna het papier in de invoerlade.

De HP Smart-app installeren en uw HP+-account activeren

Installeer de HP Smart-app om uw printer te verbinden met het netwerk, uw computer of mobiele apparaat en uw HP-account.

Doe het volgende als u de printer installeert op een Wi-Fi-netwerk.

• Plaats de printer en de computer of het mobiele apparaat in de buurt van de Wi-Fi-router.

• Schakel Wi-Fi in op uw computer of mobiele apparaat en maak verbinding met uw netwerk. Als de computer met een ethernetkabel op het netwerk is aangesloten, koppelt u de kabel tijdelijk los en gebruikt u de Wi-Fi-verbinding tijdens de installatie.

• Schakel Bluetooth in op de computer of het mobiele apparaat zodat HP Smart de printer tijdens de installatie kan detecteren.

• Voor Windows-computers schakelt u Windows Update in om ervoor te zorgen dat Windows altijd up-to-date is.

• Na de installatie van HP Smart voor iOS en Android schakelt u de locatieservice voor mobiele apparaten in en verleent u de app toestemming om uw locatie gebruiken. Dit wordt gebruikt om uw printer en netwerkverbinding te vinden en regionale services aan te bieden. De informatie over uw locatie wordt niet bijgehouden en naar HP verzonden als onderdeel van het installatieproces.

1. Download de HP Smart-app vanuit 123.hp.com (Android, Apple iOS, iPadOS), HP Smart - Microsoft Store (Windows), of HP Smart - Mac App Store (macOS).

Als u wordt gevraagd om u bij Microsoft aan te melden om de app op verschillende apparaten te gebruiken, kunt u zich aanmelden of klikken op Nee, bedankt om verder te gaan.

Opmerking:

Verbreek de verbinding met een Virtual Private Network (VPN) voordat u het downloadt.

2. Open de app, klik in het welkomstscherm op Opties beheren en selecteer Doorgaan of Alles accepteren.

3. Klik op Een nieuwe printer installeren.

4. Selecteer de optie Aanmelden of Nu overslaan als ze worden weergegeven.

• AanmeldenAanmelden: Meld u aan bij uw HP-account om de functies van de HP Smart-app te gebruiken. Volg de stappen om de verificatiecode te vinden als hierom wordt gevraagd en meld u vervolgens aan met uw gebruikersnaam (e-mailadres) en wachtwoord. Klik op Printer toevoegen en volg daarna de instructies op het scherm om de printer toe te voegen.

• Ga nu naar: Ga naar het startscherm van de app, klik op Printer toevoegen en volg vervolgens de stappen om uw printer toe te voegen.

5. Selecteer uw printernaam, voer het Wi-Fi-wachtwoord in of laat de app het wachtwoord openen, en klik vervolgens op Doorgaan.

6. Om de beveiligde verbinding te voltooien, gaat u naar de printer om de app-installatie door te laten gaan.

• Printers met touchscreen: Raak het pictogram van het vinkje in het bericht App probeert om deze printer te installeren aan.

• Printers met een bedieningspaneel zonder touchscreen: Druk op de knop Informatie .

7. Klik op het scherm Printer verbonden met Wi-Fi op Doorgaan.

8. Klik in het scherm Verbonden printerservices op Opties beheren en selecteer Doorgaan of Alles accepteren.

9. Klik in het scherm HP+ aanbieding op Doorgaan en klik vervolgens op HP+ activeren.

HP+ activeren in de HP Smart-app
  10. Aanmelden bij uw HP-account.

Als u nog geen account hebt, volg dan de stappen om een gebruikersnaam en wachtwoord aan te maken en uw regio te selecteren.

11. Ga verder met de stappen om uw account in te stellen en gebruik te maken van de gratis aanbieding voor afdrukken en Instant Ink.

HP Instant Ink aanbieding in HP Smart-app
  12. Selecteer een schema op het scherm Uw gegevens invoeren om een nieuwe [inkt/toner]-cartridge te ontvangen, voer uw verzend- en factureringsgegevens in en klik op Doorgaan.

13. Selecteer op het scherm Afdrukken vanaf andere apparaten de optie Koppeling verzenden of Koppeling voor verzenden overslaan. Afdrukken vanaf andere mobiele apparaten of desktops is ingeschakeld door de HP Smart-app te installeren.

De installatie is voltooid en u kunt beginnen met afdrukken. Als de installatie niet is voltooid, drukt de printer niet af en wordt een waarschuwing weergegeven om de installatie te voltooien.

Veelgestelde vragen

Hebt u nog vragen? Ontvang extra antwoorden en ondersteuning.