• Informatie

• Feedback

HP DeskJet, ENVY 6000, 6400 printers - Eerste keer printer instellen

Als u een printer voor de eerste keer wilt instellen, haalt u de printer uit de doos, sluit u het netsnoer aan, voegt u de printer toe aan HP Smart, plaatst u het papier en installeert u de inktcartridges en lijnt u deze uit.

Opmerking:

Als u de printersoftware zoekt, gaat u naar 123.hp.com.

De printer uit de doos halen

Haal de printer uit de doos en verwijder alle tape, stickers en verpakkingsmateriaal.

Let op!:

Zorg ervoor dat al het interne verpakkingsmateriaal is verwijderd, dat alle kleppen zijn gesloten en laden zijn teruggeplaatst voordat u de printer inschakelt, om installatieproblemen en potentiële printerbeschadigingen te voorkomen.

1. Haal de printer en het netsnoer uit de doos.

2. Verwijder alle tape aan de buitenzijde van de printer.

Alle tape aan de buitenzijde van de printer verwijderen
  3. Til de toegangsklep voor de inktcartridges op met behulp van de uitsparingen aan de zijkanten van de printer totdat deze op zijn plaats vastklikt.

De toegangsklep voor de inktcartridges openen
  4. Verwijder het karton uit het afdrukgebied.

5. Laat de toegangsklep voor inktcartridges zakken en druk er voorzichtig op totdat deze vastklikt.

De toegangsklep voor de inktcartridges sluiten
  6. Recycle het verpakkingsmateriaal.

Sluit het netsnoer aan

Sluit de printer aan op een stopcontact. De printer gaat automatisch aan.

Opmerking:

Sluit nu nog geen USB-kabel aan. De verbinding met de computer wordt tot stand gebracht tijdens het installeren van de software.

1. Sluit het netsnoer aan op de achterkant van de printer en sluit het andere uiteinde van het netsnoer aan op een stopcontact.

Het netsnoer aansluiten

De printer wordt automatisch ingeschakeld.

2. Als de printer niet automatisch inschakelt, gebruikt u de aan/uit-knop om de printer in te schakelen.

De printer aan HP Smart toevoegen

De HP Smart-app is vereist en helpt u bij het verbinden van uw apparaat met uw printer. Het leidt u ook door de rest van het installatieproces.

1. Ga naar 123.hp.com om de software te downloaden en te installeren.

Opmerking:

Als HP Smart niet op uw apparaat kan worden geïnstalleerd, gaat u naar De HP Smart-printerapp kan niet worden gedownload en geïnstalleerd om problemen op te lossen.

2. Open de app en raak Een nieuwe printer toevoegen aan of raak het plusteken aan om uw printer te zoeken.

3. Volg de aanwijzingen in HP Smart om de printer te verbinden met uw netwerk en apparaat.

4. Registreren voor HP+ of Instant Ink.

Opmerking:

Dit is optioneel en is afhankelijk van uw land/regio.

5. Volg de animatie in de HP Smart-app om papier te plaatsen, de installatiecartridges te installeren en de printkoppen uit te lijnen.

U kunt het installeren van de printer voltooien met de volgende stappen op deze pagina en de instructies in HP Smart.

Papier plaatsen

Plaats normaal papier van US letter- of A4-formaat in de invoerlade.

1. Open de invoerlade.

De invoerlade openen
  2. Schuif de papierbreedtegeleiders naar de randen van invoerlade.

De papierbreedtegeleiders naar de randen van invoerlade schuiven
  3. Plaats een stapel gewoon wit papier in de invoerlade.

Plaatsen van een stapel normaal, wit papier in de invoerlade
  4. Schuif de papierbreedtegeleiders naar binnen tot ze tegen de rand van het papier aankomen.

Opmerking:

De stapel papier moet gemakkelijk tegen de geleiders aan schuiven.

Schuif de papierbreedtegeleiders naar binnen tot ze tegen de rand van het papier aankomen.
  5. Sluit de invoerlade.

De invoerlade sluiten.

Installeer de inktcartridges

Installeer de HP-inktcartridges die bij uw printer in de doos zijn meegeleverd.

1. Til de toegangsklep voor de inktcartridges op met behulp van de uitsparingen aan de zijkanten van de printer totdat deze op zijn plaats vastklikt.

De toegangsklep voor de inktcartridges openen

De wagen met cartridges beweegt iets naar links.

2. Ga pas verder als de cartridgewagen stilstaat en geen geluid meer maakt.

3. Haal de inktcartridge uit de verpakking. Raak alleen het zwarte plastic van de inktcartridge aan.

Haal de inktcartridge uit de verpakking
  4. Verwijder de plastic tape van de inktcartridge en verwijder of Recycle de verpakking en de tape.

Let op!:

Raak de spuitmondjes of de koperen contactpunten op de printcartridge niet aan en plak de strip geen tweede keer op de spuitmondjes. Het aanraken van deze onderdelen kan leiden tot een inktsysteemfout.

De plastic tape van de inktcartridge verwijderen
  5. Plaats de inktcartridge met de sproeiers naar de printer gericht in de sleuf en sluit het inktdeksel totdat de inkt vastklikt.

Opmerking:

Plaats de kleureninktcartridge links en de zwarte inktcartridge rechts.

De inktcartridge in de sleuf plaatsen
  6. Herhaal deze stappen voor de andere inktcartridge.

7. Laat de toegangsklep voor inktcartridges zakken en druk er voorzichtig op totdat deze vastklikt.

Opmerking:

Als u de printer niet hebt uitgelijnd tijdens de installatie van de app of de software, drukt de printer de uitlijningspagina automatisch af nadat er 3 pagina's zijn afgedrukt. Volg de aanwijzingen op de uitlijningspagina van de printer om de uitlijning te voltooien.

Lijn de printkoppen uit en voltooi de installatie

De printer drukt automatisch een uitlijningspagina af nadat papier is geplaatst en installatiecartridges zijn geïnstalleerd. Volg de aanwijzingen op de uitlijningspagina van de printer om de uitlijning te voltooien.

1. Open de scannerklep.

2. Plaats de uitlijningspagina met de afdrukzijde naar beneden op de glasplaat van de scanner en schuif de pagina naar de aangegeven hoek.

3. Sluit de scannerklep.

4. Druk op de knipperende knop kopiëren op het bedieningspaneel van de printer om de pagina te scannen.