• Informatie

• Feedback

HP pc's - Fout bij opstarten naar vaste schijf 3F0 niet gevonden

Als de vasteschijffout 3F0 opstartapparaat niet wordt gevonden in een zwart scherm, voert u de vasteschijftest uit in systeemdiagnose.

De 3F0 vasteschijffout identificeren
Opmerking:

Als het foutbericht 3F0 of Opstartapparaat niet gevonden verschijnt, controleert u of uw pc Optane-geheugen heeft en of dit goed is geconfigureerd. Zie HP consumenten desktop-pc's - Opstartapparaat niet gevonden (3F0) of fouten automatisch herstellen voor desktops of HP consumer notebooks - Opstartapparaat niet gevonden (3F0) of fouten automatisch reparatie voor notebooks. Raadpleeg voor meer informatie over Optane-geheugen HP pc's - Installeren en gebruiken van Intel Optane.

Het BIOS bijwerken

Update het BIOS voordat u verdere stappen voor probleemoplossing gaat uitvoeren om te proberen het probleem op te lossen.

Lees voor instructies één van de volgende documenten van HP Klantenondersteuning:

Het menu Onderdelentests openen als Windows niet start

Als Windows niet start, gebruikt u de volgende instructies om het menuonderdeel tests te openen.

1. Houd de aan/uit-knop gedurende minstens 5 seconden ingedrukt om de computer uit te schakelen.

2. Schakel de computer in en druk onmiddellijk herhaaldelijk op de toets esc (ongeveer elke seconde). Als het menu wordt weergegeven, drukt u op de toets f2.

3. Klik in het hoofdmenu op Onderdelentests.

Het menu Onderdelentests wordt weergegeven.

Het menu Onderdelentests kan verschillend zijn, afhankelijk van de onderdelen die op uw computer zijn geïnstalleerd.

Menu Onderdelentests

Tests voor de vaste schijf uitvoeren in HP PC Hardware Diagnostics

HP PC Hardware Diagnostics biedt meerdere tests om de vaste schijf van uw computer te testen en hardwarefouten te bevestigen. Probeer eerst de snelle test (2 tot 3 minuten). Als de snelle test geen probleem vindt, voert u de uitgebreide test uit (2 uur of langer). U kunt de test eenmaal uitvoeren of laten herhalen tot er een fout wordt gevonden.

1. Klik in het menu Onderdelentest op Opslag > Snelle test.

De Snelle test voor de vaste schijf selecteren
  2. Klik op Eenmaal uitvoeren. De Snelle test wordt gestart.

Scherm HP PC Hardware Diagnostics vaste schijf SSD-test
  3. Als de computer meer dan één vaste schijf heeft, selecteert u de schijf die u wilt testen. Selecteer Alle vaste schijven testen als u alle harde schijven wilt testen.

Wanneer de test is voltooid, wordt een venster met de resultaten weergegeven. De informatie is ook beschikbaar in Testlogbestanden in het hoofdmenu.

4. Als de vaste schijf de Snelle test doorstaat, maar er nog steeds een probleem is met de vaste schijf, voert u de Uitgebreide test uit. Deze test omvat de SMART-controle, de Korte DST, de Geoptimaliseerde DST en de Lange DST. Om deze tests afzonderlijk uit te voeren, selecteert u de tests in het menu Vaste schijf testen.

5. Als de vaste schijf niet goed werkt, klikt u op Problemen oplossen.

6. Volg de instructies op het scherm om te proberen het probleem op te lossen en klik dan op Ja.

7. Als het probleem niet is opgelost, klikt u op Ja om contact op te nemen met de klantenondersteuning van HP.

8. Schrijf de failure-ID (24-cijferige code) en de product-ID op wanneer u contact opneemt met de klantenondersteuning van HP. De informatie is ook beschikbaar in Testlogbestanden in het hoofdmenu.

9. Als uw computer online is, klikt u op VOLGENDE om naar de website van HP klantenondersteuning te gaan.

Als uw computer offline is, gebruikt u uw mobiele apparaat om de QR-code te scannen en toegang te krijgen tot HP klantenondersteuning.

Standaard BIOS-instellingen herstellen

Open het BIOS-installatiescherm om de BIOS-standaardinstelling te herstellen.

1. Schakel de computer uit en wacht vijf seconden.

2. Druk op de aan/uit-knop om de pc te starten en druk vervolgens herhaaldelijk op de toets f10 om het BIOS-set-upmenu te openen.

3. Druk in het Setup-scherm van het BIOS op f9 om de Standaardinstellingen van het BIOS te laden.

4. Druk op F10 voor Opslaan en afsluiten.

5. Selecteer Ja met behulp van de pijltoetsen en druk vervolgens op Enter wanneer Wijzigingen opslaan bij afsluiten? verschijnt.

6. Volg deze stappen om uw computer opnieuw op te starten.

Windows 10 opnieuw installeren op de vaste schijf

Installeer Windows opnieuw via de Windows Herstelomgeving (f11) of met behulp van het hulpprogramma HP Cloud Recovery.