• Feedback

HP pc's - Latentie verbeteren en vertragingstijd (lag) verminderen in Windows 10

Bij het spelen van online games, beschrijven de termen latentie en vertragingstijd (lag) de vertraging tussen wanneer u een actie hebt gedaan en wanneer de actie in de game wordt uitgevoerd. Lees dit document om meer te weten komen over wat deze vertragingen veroorzaakt en hoe u latentie kunt verbeteren om lag te verminderen en uw gamingervaring te verbeteren.

Wat is latentie?

Latentie is de hoeveelheid tijd, gemeten in milliseconden (ms), tussen een computer die een ping-signaal naar een server verzendt en het ontvangen van een reactiesignaal. Er zijn verschillende factoren die betrekking hebben op latentie.

• Ping: Een signaal dat vanaf de computer naar een server wordt verstuurd via het netwerk en de hoeveelheid tijd meet tussen het verzonden signaal en het reactiesignaal van de server.

• Lag: Een term die gebruikt wordt om een vertraging tussen invoer en uitvoering te beschrijven. Lag of vertragingstijd kan verschillende oorzaken hebben, inclusief een hoge latentie, lage bandbreedte en slechte verwerking of rendering.

• Rubber banding: Wanneer bewegingen in het spel worden omgekeerd door de spelserver. Hierdoor beweegt uw speler vooruit, maar springt dan terug naar de vorige positie.

• Client-zijde: Het deel van de verbinding dat zich op het thuisnetwerk of computer van de gebruiker bevindt.

• Server-zijde: Het deel van de verbinding dat zich op de server bevindt.

De latentie meten

De meeste games geven de huidige latentie weer in het optiemenu. Dit is de latentie tussen het thuisnetwerk en de gameserver. Dit is vaak de enige manier om te controleren of er problemen zijn met de server-side latentie.

Er zijn veel speedtests beschikbaar online. Dit meet de latentie tussen uw thuisnetwerk en de testserver.

De latentie verbeteren

U kunt een van de volgende handelingen uitvoeren om de latentie te proberen verbeteren.

• Gebruik een ethernetkabel in plaats van een Wi-Fi-verbinding.

• Reset uw router of modem.

• Beperk het internetgebruik door andere apparaten in het thuisnetwerk.

• Sluit andere toepassingen die gebruikmaken van het thuisnetwerk.

Opmerking:

Lees alle waarschuwingen die worden weergegeven als u toepassingen probeert te sluiten. Door toepassingen niet correct af te sluiten kunt u foutmeldingen krijgen.

• Neem contact op met uw internetprovider.