• Informatie
    Windows 11

Vind hier antwoord op de meest gestelde vragen.

Maak vandaag nog een HP-account aan!

Maak sneller verbinding met HP-ondersteuning, beheer al uw apparaten op één plek, bekijk garantie-informatie en meer. Registreren voor een HP-account

• Feedback

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP Business Notebooks - HP Battery Health Manager

HP Battery Health Manager is een instelling op BIOS-niveau en is beschikbaar op de meeste HP Business notebooks. De instelling is ontworpen om de levensduur van de batterij te optimaliseren door de blootstelling van de notebookbatterij aan belangrijke factoren te beperken, zoals een hoge acculading, waardoor de batterij na verloop van tijd kan opzwellen en sneller kan verouderen.

Meer informatie over het verminderen van het opzwellen van de batterij met HP Battery Health Manager (Engelstalig).

Ga naar HP notebook-pc's - Lithium-ionbatterijen voor meer informatie over de voordelen van lithium-ionbatterijen, hoe deze chemisch ouder worden en de factoren waardoor deze sneller kunnen opzwellen.

Ga naar voor meer informatie over het opzwellen van de batterij en wat u moet doen als dit gebeurt.

HP Battery Health Manager installeren

HP Battery Health Manager is beschikbaar op alle HP Business Notebooks vanaf 2016.

Als HP Battery Health Manager niet beschikbaar is in het BIOS van uw computer (F10 > Geavanceerd > Opties voor energiebeheer), moet u uw BIOS bijwerken tot de minimale vereiste voor uw apparaat. Ga naar HP introduceert HP Battery Health Manager om te bepalen welke BIOS-versie HP Battery Health Manager bevat.

De optimale instelling selecteren

HP raadt klanten aan de HP Battery Health Manager in te stellen op Laat HP het opladen van mijn batterij beheren of Mijn batterijstatus maximaliseren op basis van het gebruik of de leeftijd van de computer.

De instelling Laat HP het opladen van mijn batterij beheren

De instelling Laat HP het opladen van mijn batterij beheren beïnvloedt op dynamische wijze de manier waarop het systeem de batterij oplaadt op basis van de gebruiksomstandigheden en de temperatuur na verloop van tijd.

Gebruik deze instelling in de volgende situaties:

• Omgevingen waarin de notebook afwisselend wordt gebruikt en regelmatig van de netvoeding wordt afgehaald, zodat de batterij kan ontladen.

• Kies één proces voor uw organisatie.

• De notebook is minder dan een jaar oud.

Instelling voor het maximaliseren van mijn batterijstatus

De instelling Mijn batterijstatus maximaliseren beperkt de maximale laadstatus van de notebookbatterij tot 80%. Het is gebleken dat dit de staat van de batterij optimaliseert en het opzwellen van de batterij als gevolg van een hoge acculading vermindert.

Gebruik deze instelling in de volgende situaties:

• Omgevingen waar de notebooks voortdurend op de netvoeding worden aangesloten en zelden worden ontkoppeld om te ontladen (inclusief omgevingen voor werken op afstand).

• De notebooks zijn één jaar of ouder (oudere systemen kunnen in de loop der tijd zijn blootgesteld aan versnellende factoren zoals een hoge acculading).

De instellingen voor HP Battery Health Manager wijzigen

Klanten met HP Battery Health Manager in hun BIOS kunnen hun instellingen voor HP Battery Health Manager handmatig bijwerken of met behulp van de beheerhulpprogramma's van Microsoft of de HP client. Het is belangrijk dat klanten de aanbevolen instellingen in de HP Battery Health Manager direct inschakelen op basis van het gebruik en de leeftijd van de notebooks.

Toegang tot HP Battery Health Manager in het BIOS

De instellingen voor HP Battery Health Manager bevinden zich in het BIOS.

Opmerking:

U kunt toegang krijgen tot het BIOS door op F10 te drukken tijdens het opstarten

De volgorde en beschrijving van deze instellingen kunnen worden gewijzigd, afhankelijk van het model en de BIOS-versie van uw systeem.

1. Schakel de computer uit en sluit de computer aan op de netvoedingsadapter.

2. Schakel de computer in en druk vervolgens direct meerdere malen op f10 om BIOS Setup Utility te openen.

3. Selecteer met behulp van de pijltoetsen Geavanceerd > Energiebeheer.

4. Als u de instellingsopties wilt bekijken, klikt u op Battery Health Manager en selecteert u vervolgens de juiste instellingen.

Instellingen automatisch wijzigen met een hulpprogramma of een dashboard voor beheer

Organisaties kunnen HP Battery Health Manager beheren en instellen op al hun geïnstalleerde apparatuur met behulp van verschillende beheerhulpprogramma's. HP heeft een whitepaper ontwikkeld met gedetailleerde informatie en voorbeeldscripts voor het wijzigen van de instellingen voor HP Battery Health Manager met behulp van populaire hulpprogramma's of dashboards voor beheer.

De kans op opzwelling van de batterij verminderen bij werken op afstand

Bedrijven zijn bezig om hun organisaties snel te herstructureren zodat kenniswerkers en andere belangrijke medewerkers op afstand kunnen werken. Naar schatting laat 33% van werkers op afstand zijn of haar notebook van het werk voortdurend op de netvoeding aangesloten, waardoor de batterij constant een hoge acculading heeft. Nu het aantal werknemers op afstand steeds groter wordt, raadt HP bedrijven aan HP Battery Health Manager te gebruiken om de gezondheid en prestaties van de batterij te verbeteren in een omgeving waar die altijd is aangesloten op de netvoeding.

Ga naar Gezondheid van de batterij met Battery Health Manager verbeteren (in het Engels) voor meer informatie.