Een HP printer voorbereiden voor recycling of verwijdering

Als u uw printer wilt verkopen, recyclen of afvoeren, verwijdert u de cartridges, zet u uw Instant Ink-account over of annuleert u dat, en herstelt u de fabrieksinstellingen.

Opmerking:

Samen kunnen wij ervoor zorgen dat onze hulpbronnen niet worden verspild. Zodra u klaar bent met uw HP printer en cartridges, hebt u ze hergebruikt of gerecycled. Ga naar HP Retour en recycle van apparaten voor de opties voor uw land/regio.

De cartridges verwijderen en recyclen

Verwijder en recycle de inkt- of tonercartridges voordat u uw HP printer verkoopt, recyclet of afvoert.

Uw HP Instant Ink-service overzetten of annuleren

Zet uw Instant Ink-services over naar een nieuwe HP printer of annuleer uw Instant Ink-service.

De printer herstellen naar de fabrieksinstellingen

Herstel uw printer naar de fabrieksinstellingen met behulp van de HP Smart app of de internetbrowser om de geïntegreerde webserver (EWS) van de printer te openen. Door de fabrieksinstellingen te herstellen, kunt u problemen met de printerinstallatie, verbindingsproblemen en foutberichten oplossen.

1. Gebruik een van de volgende methoden om de geavanceerde instellingen voor uw printer te openen.

• HP Smart-app: Klik op de afbeelding van uw printer om de instellingen en beheerhulpprogramma's te openen en klik vervolgens op Geavanceerde instellingen onder Instellingen.

• EWS van de printer: Open de HP printer Embedded Web Server (EWS) met behulp van het IP-adres van de printer.

2. Klik de startpagina van de EWS op het tabblad Instellingen of op het tabblad Systeem.

3. Als u wordt gevraagd om in te loggen of de pin van de printer in te voeren, voer dan admin als gebruikersnaam in (alleen HP LaserJets), voer de PIN van het printerlabel in en klik op Verzenden of OK. Dit label bevindt zich meestal in het cartridgegebied of de printerklep.

Locatie van de PIN op het printerlabel
  4. De printer herstellen naar de fabrieksinstellingen.

• Voor de meeste HP printers klikt u op Fabrieksinstellingen herstellen of Fabrieksinstellingen onder Standaardwaarden herstellen. Klik op Fabrieksinstellingen herstellen > Ja.

• Klik voor HP LaserJet printers op Service en klik vervolgens op Standaardwaarden herstellen > OK.

Na ongeveer 20 seconden start uw printer automatisch opnieuw op.

5. Verbind de printer opnieuw met uw Wi-Fi-netwerk als dat nodig is.

6. Op firmware-updates voor de printer controleren.

Voor meer informatie, ga naar Fabrieksinstellingen herstellen op uw HP printer.

Verwijder de printer uit uw HP-account

Gebruik de website van HP Smart om de printer uit uw HP account te verwijderen.

1. Meld u aan bij uw HP Smart account.

2. Klik op het accountdashboard op Printers om uw printerlijst te openen.

Op Printers klikken
  3. Klik onder de naam van uw printer op Printeropties en klik vervolgens op Printer verwijderen of Printerinstellingen beheren > Printer verwijderen.

Klik op Printer verwijderen of Printerinstellingen beheren
  4. Wanneer u wordt gevraagd te bevestigen, klikt u op Verwijderen om de printer uit uw HP Smart-account te verwijderen.

Het kan enkele uren duren voor de printer niet meer wordt weergegeven in uw HP Smart-account.

De printer recyclen

Recycle de HP-printer nadat u de cartridges hebt verwijderd, uw HP-account hebt overgezet of geannuleerd, en de fabrieksinstellingen hebt hersteld.

Ga naar HP Retour en recycle van apparaten voor meer informatie.