HP notebook pc's - Een Kensington-slot gebruiken

Een Kensington-slot is een beveiligingsmechanisme waarbij een computer met behulp van een kabel aan een vast object (zoals een tafel) wordt bevestigd.

Het is vergelijkbaar met een fietsslot waarmee een fiets kan worden vastgemaakt aan een hek. Dit beveiligingsmechanisme voorkomt de potentiële diefstal van notebooks en andere apparaten op openbare locaties zoals cafés, luchthavens en bibliotheken.

De meeste notebooks die na 2000 zijn gefabriceerd, hebben ergens op de behuizing een Kensington-bevestigingspunt of K-bevestigingspunt. Het ene uiteinde van de beveiligingskabel kan met een cilinder- of combinatiehangslot aan het K-bevestigingspunt worden bevestigd. Het andere uiteinde van de kabel kan met een lus om een tafelpoot of een ander zwaar object worden vastgemaakt om de notebook op zijn plaats te houden.

Het Kensington-slot identificeren

Een Kensington-slot gebruiken

Wikkel het uiteinde van de beveiligingskabel om een zwaar, onbeweeglijk object om de computer op een openbare locatie, zoals een café, luchthaven of bibliotheek veilig te stellen. Plaats het slot in het Kensington-bevestigingspunt op de computer en sluit het slot met de bijbehorende sleutel of de combinatie.

Soorten Kensington-sloten

Kensington biedt verschillende soorten sloten voor verschillende behoeften.

Een student die studeert in een bibliotheek heeft wellicht maar één beveiligingsniveau nodig, maar iemand die vaak reist of een IT-manager die verantwoordelijk is voor honderden apparaten heeft waarschijnlijk meer beveiliging nodig. In het algemeen zijn er twee basisslottypen: Combinatiesloten en cilindersloten. Bij een combinatieslot moet u een volgorde van nummers onthouden waarmee u het beveiligingsmechanisme kunt ontgrendelen. Bij een cilinderslot moet u een aantal sleutels bewaren waarmee u het beveiligingsmechanisme kunt openen.

Hoe veilig zijn Kensington-sloten?

Kensington-sloten zijn de standaard voor beveiliging in de wereld van notebooks. Hun kabels zijn moeilijk door te knippen en het loswrikken van het slot uit de behuizing laat duidelijke tekens van schade achter op de notebook. Dit maakt het moeilijk voor een dief om de computer aan een gemiddeld bedrijf of individu door te verkopen.

Geen enkel beveiligingssysteem is perfect. Geef de combinatie van uw slot nooit aan mensen die u niet vertrouwt. Geef de sleutel van uw slot nooit aan iemand die u niet vertrouwt. Laat uw notebook nooit voor lange tijd onbeheerd achter op een openbare locatie, zelfs niet wanneer u deze met een Kensington-slot hebt vastgemaakt.