• Informatie

• Feedback

HP Smart Tank-printers - Problemen met de printkoppen

Nadat u de printkoppen hebt geïnstalleerd, start de printer het voorbereidingsproces niet en wordt de foutmelding Printkoppen niet aanwezig weergegeven in de printersoftware of de HP Smart-app van uw HP Smart Inkjet-printer uit de 670-, 720-, 750-, 790-, 6000-, 7000-, 7300- of 7600-serie. Afhankelijk van uw printer kan ook het volgende gebeuren.

• Printers met aanraakschermen: Er wordt een foutmelding Probleem met printkop weergegeven.

• Printers zonder aanraakschermen: Het waarschuwingslampje en één of beide printkoppictogrammen knipperen.

Vaststellen welke printkop de fout veroorzaakt

Kijk op het printerdisplay (printers met touchscreen) of het bedieningspaneel (printers zonder touchscreen) om te bepalen welke printkop de fout veroorzaakt.

• Als de foutmelding Probleem met de printkop aangeeft dat de driekleurenprintkop niet communiceert of het waarschuwingslampje en het pictogram van de driekleurenprintkop knipperen, dan is de fout veroorzaakt door de driekleurenprintkop.

Pictogram van driekleurenprintkop knippert
  • Als de foutmelding Probleem met de printkop aangeeft dat de zwarte printkop niet communiceert of het waarschuwingslampje en het pictogram van de zwarte printkop knipperen, dan is de fout veroorzaakt door de zwarte printkop.

Pictogram van zwarte printkop knippert
  • Als de foutmelding Probleem met de printkop aangeeft dat zowel de driekleurenprintkop als de zwarte printknop niet communiceren of het waarschuwingslampje en de pictogram van beide printknoppen knipperen, dan is de fout veroorzaakt door beide printkoppen.

Pictogrammen van zowel driekleurenprintkop als zwarte printkop knipperen

Controleer de printkoppen

Het is mogelijk dat er een foutmelding op de printer wordt weergegeven als de printkoppen niet correct zijn geïnstalleerd.

Controleer of de inktreservoirs minstens half vol zijn en er papier in de invoerlade is geplaatst.

1. Open de klep die toegang geeft tot de inkt en wacht totdat de wagen stilstaat.

De klep die toegang tot de inkt geeft, optillen
  2. Controleer of de printkopklep gesloten is.

• Als de printkopklep gesloten is, gaat u verder met de volgende stappen.

• Als de printkopklep open is, duwt u die omlaag om hem te sluiten. Sluit vervolgens de klep die toegang geeft tot de inkt en probeer af te drukken. Als de fout zich blijft voordoen, gaat u verder met deze stappen.

3. Druk op de blauwe knop op de printkopwagen om de printkopklep te openen.

De printkopklep openen
  4. Druk de printkop met de foutmelding omlaag om deze los te koppelen en trek de printkop uit de houder.

Let op!:

Om te voorkomen dat er inkt lekt, houdt u de printkop aan de zijkanten vast en houdt u de printkop rechtop.

5. Controleer of de doppen op de nieuwe printkop zijn verwijderd.

Controleren of de doppen op de nieuwe printkop zijn verwijderd
  6. Controleer of de tape van de contactpunten van de printkop is verwijderd.

Let op!:

Raak de koperkleurige contactpunten en de inktsproeiers niet aan. Plaats de beschermende tape niet terug op de contactpunten. Als u deze onderdelen aanraakt, kan dat leiden tot verstoppingen, inktfouten en slechte elektrische verbindingen.

Controleren of de is verwijderd
  7. Plaats de printkop in de houder totdat de kop goed vastklikt.

De printkop in de houder plaatsen
  8. Herhaal de bovenstaande stappen voor de andere printkop, echter alleen indien dit wordt aangegeven door het printkoppictogram of een foutmelding.

9. Sluit de printkopklep.

De printkopklep sluiten
  10. Sluit de klep die toegang tot de inkt geeft.

De klep die toegang tot de inkt geeft, sluiten
  11. Lijn de printkoppen uit.

• Als uw printer een bedieningspaneel met aanraakscherm heeft, volgt u de instructies op het bedieningspaneel om een uitlijningspagina af te drukken. Volg vervolgens de aanwijzingen op de pagina om de printkoppen uit te lijnen.

• Als uw printer geen bedieningspaneel met aanraakscherm heeft, knippert er een A op het bedieningspaneel en wordt automatisch een uitlijningspagina afgedrukt. Volg de aanwijzingen op de pagina om de printkoppen uit te lijnen.

De printer resetten

Reset de printer voor het herstellen van problemen met de printer.

1. Koppel het netsnoer los van de printer zonder de printer uit te zetten.

2. Haal het netsnoer uit het stopcontact.

3. Wacht 60 seconden.

4. Sluit het netsnoer opnieuw aan op een stopcontact en de printer.

Opmerking:

HP raadt aan om de printer rechtstreeks op een stopcontact aan te sluiten.

5. Schakel de printer in om de reset te voltooien.

Neem contact op met HP Klantenondersteuning

Als de vorige stappen het probleem niet hebben opgelost, neemt u contact op met HP Klantenondersteuning voor verdere assistentie.

1. Voer zo het serienummer van uw apparaat in om de garantiestatus te bekijken en om zo nodig uw locatie te wijzigen.

2. Selecteer een ondersteuningsoptie. Als u in Azië/het Pacifisch gebied bent, wordt u verwezen naar een lokaal servicecentrum in uw regio.