HP Smart Tank printers - Zwarte inkt of kleuren worden niet afgedrukt en andere problemen met de afdrukkwaliteit

De kwaliteit van afgedrukte documenten van de HP Smart Tank 670, 720, 750, 6000, 7000 of 7300 voldoet niet aan de verwachtingen, de kleuren en zwarte inkt worden niet afgedrukt of de afdrukken zijn uitgeveegd, vaag, donker of vaag.

Voer de volgende taken uit in de aangegeven volgorde. Gebruik na elke taak de printer om te zien of het probleem is opgelost.

Controleer de inktniveaus en vul de inkttanks

Lage inktniveaus kunnen de afdrukkwaliteit beïnvloeden. Vul tanks die bijna leeg zijn.

HP raadt aan om originele inkt van HP te gebruiken. HP kan de kwaliteit of betrouwbaarheid van inkt van andere fabrikanten niet garanderen. Als u geen originele inktcartridges en printkoppen van HP gebruikt, kunnen problemen met de afdrukkwaliteit wellicht niet worden verholpen met de stappen in dit document.

Opmerking:

Koop vervangende cartridges en andere benodigdheden via de HP Store of bij een lokale winkel.

1. Kijk of u op het bedieningspaneel KYMC en knipperende inktpictogrammen ziet. Het is ook mogelijk dat de pictogrammen van de Printkop knipperen.

2. Vul tanks die bijna leeg zijn.

Controleer het papier, de printerinstellingen en de kwaliteit van het bestand dat wordt geprint

Zorg ervoor dat uw afdruktaak is ingesteld voor een optimale printkwaliteit.

1. De papiersoort en-status controleren: Controleer of het papier geschikt is voor de afdruktaak en in goede staat is.

• De ene papiersoort neemt mogelijk minder inkt op dan de andere, waardoor de afdrukken vervaagd of uitgesmeerd raken. Gewoon papier met ColorLok -technologie werkt goed voor tekst en documenten met afbeeldingen. Voor optimale resultaten voor foto's kunt u het best HP Advanced fotopapier gebruiken.

• Gebruik alleen schoon papier zonder kreukels. Gekreukt of gekruld papier kan donkere, horizontale afwijkingen veroorzaken.

2. Plaats papier volgens de afdrukzijde: De gladdere of glanzende zijde is meestal de afdrukzijde.

• Bij inkjetprinters met een laadlade aan de achterkant, laadt u de afdrukzijde naar boven.

• Voor inkjetprinters met een laadlade aan de voorkant, laadt u de afdrukzijde met de afdrukzijde naar beneden.

3. De instellingen voor de afdruktaak controleren: Klik in de toepassing waarmee u afdrukt op bestand > afdrukken en klik vervolgens op Opties, Printerinstellingenof Voorkeuren of open het menu papiertype/-kwaliteit of Media & kwaliteit.

Controleer of de instellingen voor de kleur, papiersoort, papierformaat en kwaliteit correct zijn voor uw afdruktaak.

4. Controleer de kwaliteit van de foto of het document: Gebruik hulpprogramma's voor fotobewerking om de kleuren, helderheid, het contrast en andere instellingen voor vormgeving te verbeteren. Foto's en afbeeldingen met een hogere resolutie resulteren in duidelijkere afdrukken met nauwkeurigere kleuren.

Inktvegen reinigen (HP Smart-app)

Gebruik de HP Smart-app om de contactpunten van de printkop te reinigen en problemen met de afdrukkwaliteit te verbeteren.

1. Open de HP Smart-app en klik vervolgens op de afbeelding van uw printer om de instellingen en beheerprogramma's te openen.

2. Klik onder Hulpprogramma's op Uitlijning en onderhoud.

Als Uitlijning en onderhoud niet beschikbaar is, klikt u op Geavanceerde instellingen om de geïntegreerde webserver (EWS) van de printer te openen en klikt u vervolgens op Hulpprogramma's. Klik op Hulpprogramma'sTik op uw printer en vervolgens op Afdrukkwaliteit hulpprogramma's.

3. Klik onder Opschonen op Vegen reinigen of Inktvlekken reinigen.

Het bericht Bezig met vegen reinigen verschijnt en de printer werpt een lege pagina uit. Het kan zijn dat de printer een minuut geluid maakt voordat de printer klaar is.

Druk een diagnosepagina voor de afdrukkwaliteit af

U kunt een groot aantal afdrukkwaliteitsproblemen oplossen door een diagnosepagina voor de afdrukkwaliteit af te drukken en de resultaten te evalueren.

1. Houd op het bedieningspaneel van de printer de knop Informatie drie seconden ingedrukt.

Alle knoppen op het bedieningspaneel gaan branden.

2. Houd de knop Kleurenkopie 3 seconden ingedrukt.

Een diagnosepagina voor afdrukkwaliteit wordt geprint.

Voorbeeld van een testpagina voor de afdrukkwaliteit
  3. Bekijk de testpatronen en controleer ze op ontbrekende of vage kleuren en witte lijnen.

• Als u op de testpagina nog steeds fouten ziet, gaat u verder met de volgende stap.

• Als u geen fouten ziet op de pagina, gaat u verder met de stap Vervang de printkoppen.

De printkop reinigen (HP Smart-app)

Gebruik de HP Smart-app om de printkop te reinigen en veel problemen met de afdrukkwaliteit op te lossen, zoals onjuiste kleuren, strepen en vage afdrukken.

1. Plaats gewoon, wit papier in de papierlade.

2. Open de HP Smart-app en klik vervolgens op de afbeelding van uw printer om de instellingen en beheerprogramma's te openen.

3. Klik onder Hulpprogramma's op Hulpprogramma's voor afdrukkwaliteit en selecteer Printkop reinigen of Reinigen.

Er verschijnt een bericht Printkop reinigen en een testpagina wordt afgedrukt.

Voorbeeld van afgedrukte testpagina

Voorbeeld van een testpagina
  4. Controleer de afdrukkwaliteit van de testpagina.

• Als u tevreden bent met de afdrukkwaliteit, kunt u stoppen met de probleemoplossing.

• Als de afdrukkwaliteit onacceptabel is, raakt u Ja aan in de HP Smart-app om een reiniging op het tweede en derde niveau uit te voeren. Dit is grondiger en het duurt enkele minuten.

Opmerking:

Printkoppen die erg verstopt zijn, moeten mogelijk nog een printkopreinigingscyclus uitvoeren. Wacht ten minste 30 minuten voordat u de printkop nogmaals reinigt.

Een uitlijningspagina afdrukken met de HP Smart-app

Gebruik de HP Smart-app voor het uitlijnen van de printkop.

1. Plaats gewoon, wit papier in de papierlade.

2. Open de HP Smart-app en klik vervolgens op de afbeelding van uw printer of op Printerinstellingen.

3. Klik onder Hulpprogramma's op Hulpprogramma's voor afdrukkwaliteit en selecteer vervolgens Printer uitlijnen, Printkoppen uitlijnen of Uitlijnen.

Er verschijnt een bericht Printkop uitlijnen en een uitlijningspagina wordt afgedrukt.

4. Als de uitlijningspagina instructies bevat om de pagina te scannen, volgt u de instructies om het uitlijningsproces te voltooien.

Voorbeeld van een uitlijningspagina met instructies voor het voltooien door de pagina te scannen

Voorbeeld van een uitlijningspagina met instructies voor het voltooien door de pagina te scannen

Vervang de printkop

Verwijder de defecte printkop en installeer de nieuwe.

1. Zet de printer aan.

2. Open de klep en wacht totdat de wagen stilstaat.

De toegangsklep optillen
  3. Druk op de blauwe knop op de wagen om de klep van de printkop te openen.

De klep van de printkop openen
  4. Verwijder de printkop uit de wagen en leg deze op een beschermde ondergrond.

Let op!:

Om te voorkomen dat er inkt lekt, houdt u de printkop aan de zijkanten vast en houdt u de printkop rechtop.

De printkop verwijderen
  5. Haal de nieuwe printkop uit de verpakking.

Haal de nieuwe printkop uit de verpakking
  6. Trek de plug bovenaan de printkop recht omhoog.

De plug uit de printkop trekken
  7. Trek aan de lipjes om de tape van de contactpunten van de printkop te verwijderen.

Let op!:

Raak de koperkleurige contacten of de inktsproeier niet aan. De beschermtape op het contactpunt hoeft u niet te vervangen. Als u deze onderdelen aanraakt, kan dat leiden tot verstoppingen, inktfouten en slechte elektrische verbindingen.

De tape verwijderen
  8. Schuif de nieuwe printkop in de houder totdat deze goed op zijn plaats vastklikt.

De nieuwe printkop plaatsen
  9. Sluit de klep.

De klep sluiten
  10. Sluit de toegangsklep.

De toegangsklep sluiten
  11. Lijn de printkoppen uit.

• Als uw printer een bedieningspaneel met aanraakscherm heeft, volgt u de instructies op het bedieningspaneel om een uitlijningspagina af te drukken. Volg vervolgens de aanwijzingen op de pagina om deze te scannen en de printkoppen uit te lijnen.

• Als uw printer geen bedieningspaneel met aanraakscherm heeft, knippert er een A op het bedieningspaneel en wordt automatisch een uitlijningspagina afgedrukt. Volg de aanwijzingen op de pagina om deze te scannen en de printkoppen uit te lijnen.

De printer laten nakijken

Laat uw HP product nakijken of vervangen als het probleem zich blijft voordoen nadat alle voorgaande stappen zijn voltooid.

Ga naar Contact opnemen met HP Klantenondersteuning om een productenreparatie of -vervanging te plannen. Als u in Azië/het Pacifisch gebied bent, wordt u verwezen naar een lokaal servicecentrum in uw regio.

Ga naar HP Controle van de garantiestatus van apparaat om de garantiestatus te bevestigen. Als uw product geen garantie meer heeft, zijn er mogelijk reparatiekosten van toepassing.