• Informatie

• Feedback

HP pc's - Gebruikersaccounts en aanmeldingen beheren in Windows 10

Met wachtwoorden en afzonderlijke accounts kunt u ervoor zorgen dat persoonlijke informatie op de computer wordt beveiligd. In dit document worden de verschillende accounttypen van Windows 10 beschreven en wordt uitgelegd hoe u accounttypen kunt wijzigen en wachtwoorden kunt opslaan en wijzigen en worden andere aanmeldingsopties besproken.

In dit document wordt ook uitgelegd hoe u een Microsoft-account kunt gebruiken om uw persoonlijke instellingen en softwareapplicaties met andere Windows 10-apparaten te synchroniseren, apps met accounts te verbinden en contacten te koppelen.

Aanbevolen: Een aan Microsoft verbonden account gebruiken om u aan te melden bij Windows

Er zijn twee manieren om u bij Windows aan te melden: met een Microsoft-account en met een lokaal account. HP raadt u aan een Microsoft-account te gebruiken omwille van de verschillen tussen de twee manieren.

Microsoft account

• Meld u bij Windows aan met een e-mailadres en wachtwoord.

• U kunt uw wachtwoord op elk moment opnieuw instellen of uw account met een ander apparaat beheren.

• Synchroniseer uw instellingen en bestanden op al uw desktops, laptops en telefoons.

• Installeer bureaubladapps en apps uit de Microsoft Store.

Lokaal account

• Meld u bij Windows aan met een gebruikersnaam en wachtwoord.

• Stel uw wachtwoord opnieuw in of beheer uw account.

• Toegang tot systeembronnen en de mogelijkheid om uw computer aan te passen naar uw eigen instellingen en voorkeuren.

• Installeer bureaubladapps maar geen apps uit de Microsoft Store.

HP raadt u aan om een 'verbonden account' van Microsoft te gebruiken om u aan te melden bij Windows. Het e-mailadres dat u gebruikt om het Microsoft-account in te stellen, hoeft geen Microsoft- of Hotmail-e-mailadres te zijn. Elk e-mailadres is geschikt.

Voor stappen voor het maken van een Microsoft-account in Windows 10, raadpleegt u Een nieuw account aanmaken.

Let op!:

Als u gebruik maakt van een lokaal gebruikersaccount en u het wachtwoord verloren of vergeten bent, kan HP uw wachtwoord niet opnieuw instellen.

HP raadt sterk aan een wachtwoordherstelschijf te maken zodat u uw wachtwoord opnieuw kunt instellen als u het bent vergeten. Als u geen schijf voor herstellen van wachtwoord hebt en u uw wachtwoord bent vergeten, kunt u mogelijk worden geadviseerd om een volledig systeemherstel uit te voeren naar de oorspronkelijke fabrieksinstellingen. In dit geval gaan alle gegevens verloren waar geen back-up van is gemaakt naar een externe locatie. Raadpleeg HP pc's, Tablets - Een schijf voor het herstellen van een wachtwoord maken (Windows) voor meer informatie over het maken van een schijf voor het herstellen van een wachtwoord.

Soorten gebruikersaccount in Windows 10

Er zijn twee soorten gebruikersaccounts in Windows 10, waarbij elk accounttype verschillende toegangsniveaus heeft. De volgende lijst geeft de besturingsniveaus van elk accounttype weer.

Standaardaccount

• Kan een lokaal gebruikersaccount of verbonden account van Microsoft zijn.

• Wijzig, bewerk of verwijderen het wachtwoord.

• Wijzig de accountafbeelding.

• Kan geen nieuwe programma's installeren of openen.

De tab Administrator account

• Kan een lokaal gebruikersaccount of verbonden account van Microsoft zijn.

• Maak accounts.

• Stel bevoegdheden in of wijzig deze.

• Wijzig wachtwoorden van gebruikersaccounts.

• Installeer en open bepaalde programma's.

Een nieuwe account maken

Maak een nieuw account aan met de Accounts-instellingen.

1. Meld u aan bij een beheerdersaccount en controleer vervolgens of de computer met internet is verbonden.

2. Zoek in Windows naar Beheer uw account en open deze functie. U kunt ook klikken op Start, selecteer Instellingen en selecteer vervolgens Accounts.

Selecteren van Accounts op het beginscherm van het Windows-instellingen
  3. Onder Accounts, klik op Ouderlijk toezicht en andere gebruikers en klik vervolgens op Iemand anders toevoegen aan deze computer.

Iemand anders toevoegen aan deze computer
  4. Selecteer in het scherm Hoe meldt deze persoon zich aan? een optie afhankelijk van of u de aanmeldingsgegevens voor het nieuwe account hebt.

• Als u de Aanmeld-informatie hebt: Typ het e-mailadres of telefoonnummer van de persoon voor wie de nieuwe account wordt aangemaakt en klik vervolgens op Volgende. Klik op Voltooien. Het nieuwe account wordt gemaakt.

• Als u de aanmeldgegevens niet hebt: Klik op Ik heb geen aanmeldgegevens van deze persoon en ga verder met deze stappen.

Kiezen hoe de persoon zich aanmeldt bij de computer
  5. Typ een bestaand e-mailadres of maak een nieuwe aan, typ een wachtwoord, selecteer uw land of regio, selecteert uw geboortedatum en klik op Volgende om een nieuw Microsoft-account (MSA) te maken.

Opmerking:

Als u geen nieuw MSA wilt maken, klikt u op Een gebruiker toevoegen zonder Microsoft-account en maakt u vervolgens een gebruikersnaam en wachtwoord voor het nieuwe lokale account.

Typ het e-mailadres van de persoon die u wilt toevoegen, of maak een nieuw MSA-account
  6. Om een lokaal account te maken, typt u de gebruikersnaam van de persoon voor wie het nieuwe account wordt ingesteld. Typ een wachtwoord in het veld Nieuw wachtwoord en typ het dan nogmaals in het veld Wachtwoord opnieuw invoeren. Kies vervolgens een beveiligingsvraag uit het veld Beveiligingsvraag 1 en typ uw antwoord in het veld Uw antwoord. Doe dit nogmaals voor de overige twee beveiligingsvragen. Klik op Volgende. Het nieuwe account wordt gemaakt.

Een account maken voor deze pc

Een Microsoft-account gebruiken

Wanneer u een Microsoft-account in Windows 10 gebruikt, kunt u een aantal dingen doen, inclusief het volgende.

• Toegang tot bestanden vanaf andere computers en apparaten met behulp van OneDrive.

• Installeer Microsoft Store-apps die u al bezit op andere apparaten.

• Koppel al uw contactpersonen via de app Personen.

Toegang tot bestanden vanaf andere apparaten met behulp van OneDrive

Bestanden op OneDrive kunnen worden weergegeven, geüpload en gedeeld vanaf andere computers en apparaten. Raadpleeg voor meer informatie Sync files with OneDrive in Windows (in het Engels) van Microsoft-ondersteuning.

Uw apps op andere apparaten installeren

Apps uit de Microsoft Store kunnen worden geïnstalleerd op maximaal vijf Windows 10-computers. Ga naar de Microsoft Store voor een lijst met apps die u bezit en om de apps op andere computers te installeren.

1. Op het Windows 10-apparaat dat u wilt installeren op een app, Meld u aan bij uw Microsoft-account.

2. Klik op de taakbalk op het pictogram Store.

3. Klik in de Microsoft Store op het pictogram Meer en selecteer Mijn bibliotheek.

Mijn bibliotheek selecteren in het menu Meer
  4. Zoek de gewenste app en selecteer vervolgens Installeren.

Een app installeren uit uw bibliotheek op een ander Windows 10-apparaat

Accounts en contactpersonen verbinden met de app Mensen

Koppel Twitter, Outlook, LinkedIn en andere accounts aan de app Personen, waar u contactpersonen kunt toevoegen uit lijsten en adresboeken. Bekijk de online status van uw contactpersonen en de manier waarop u met deze personen contact kunt opnemen.

Uw accounts toevoegen aan de app Mensen

Koppel uw e-mail, sociale netwerken en andere accounts aan de app Personen. De instructies werken ook voor het koppelen van accounts aan andere apps.

1. Zoek in Windows naar Personen en open deze functie.

Opmerking:

Wanneer u uw e-mailaccount toevoegt, voegt Windows 10 automatisch uw e-mailcontactpersonen aan de app Personen toe.

2. Klik op aan de slag.

Klikken op Beginnen in het welkomstvenster van de app Personen
  3. Klik op Contactpersonen importeren.

Klikken op Contactpersonen importeren in het venster Aan de slag!
  4. Selecteer het toe te voegen accounttype. Kies uit Outlook.com, Exchange, Google, Yahoo! of iCloud.

Opties voor accounttype
  5. Klik op het toe te voegen account en volg de instructies op het scherm.

6. Wanneer u klaar bent met het toevoegen van de accounts, klikt u op Klaar om te beginnen.

Meerdere contactmodi aan één profiel toevoegen

Als u beschikt over meerdere modi om contact op te nemen met een persoon, zoals e-mail en Twitter, kunt u alle profielen voor iedere contactpersoon in de app Personen toevoegen. Alle manieren waarop u met de contactpersoon kunt communiceren, worden weergegeven in het profiel van de app Personen.

1. Zoek in Windows naar Personen en open deze functie.

2. Klik op de naam van de gewenste contactpersoon om het profiel te openen.

3. Blader naar beneden op de profielpagina van de contactpersoon en selecteer vervolgens Zie meer.

4. Toevoegen of verwijderen van een contactpersoon in het geselecteerde contactpersoonprofiel:

• Selecteer Een contactpersoon vinden om te combineren en selecteer de contactpersoon die u wilt toevoegen om een contactpersoon aan een profiel toe te voegen.

• Om een contactpersoon uit een profiel te verwijderen, klikt u op Scheiden onder de contactpersoon.

Toevoegen of verwijderen van de contacten van het profiel van het geselecteerde contact
  5. Open het profiel van de contactpersoon en klik vervolgens op een optie in de lijst, zoals e-mail of Skype, om te communiceren met een persoon met meerdere contactmodi.

Windows opent de app voor de geselecteerde optie. Als u bijvoorbeeld e-mail selecteert, wordt de e-mail-app geopend en wordt een concept-e-mail gemaakt die geadresseerd is aan de contactpersoon.

Een contactpersoon vastmaken aan de taakbalk

Er zijn enkele methoden waarmee u het profiel van een contactpersoon aan de taakbalk kunt vastmaken. De contactpersonen worden als pictogrammen op de taakbalk weergegeven.

1. Kies een methode.

• Open het profiel van de contactpersoon, klik op het pictogram Vastmaken en selecteer vervolgens Aan taakbalk vastmaken.

• Als het pictogram Mensen op de taakbalk wordt weergegeven, klikt u op Contactpersonen vinden en vastmaken en selecteert u de contactpersoon die u op de taakbalk wilt vastmaken.

Een lijst van contacten aan de taakbalk vastmaken van het pictogram van de app Personen

Het wachtwoord van uw Microsoft-account wijzigen

Als u uw huidig Microsoft-account en u het wilt wijzigen, kunt u de instellingen in Accounts gebruiken om het wachtwoord te wijzigen.

1. Meld u aan bij uw Microsoft-account en controleer vervolgens of de computer met internet is verbonden.

2. Zoek in Windows naar Beheer uw account en open deze functie. U kunt ook klikken op het pictogram Start, op het pictogram Instellingen en vervolgens Accounts selecteren.

Selecteren van Accounts op het beginscherm van het Windows-instellingen
  3. In het venster Accounts selecteert u Opties voor aanmelden en vervolgens Wachtwoord.

Selecteren van Wachtwoordopties voor het aanmeldscherm
  4. Klik Wijzigen.

Opmerking:

Als er een venster wordt geopend waarin u wordt gevraagd om uw identiteit te bevestigen, typt u de vereiste gegevens in.

5. Typ uw huidig wachtwoord in het veld en klik dan op Volgende.

De huidige en nieuw wachtwoordvelden zoeken en vervolgens volgende klikken

Bijschrift

Beschrijving

1

Veld Huidige wachtwoord

2

Veld Nieuw wachtwoord

6. Klik op Voltooien.

Beveiligingsvragen voor een lokaal account instellen

Stel beveiligingsvragen in om te voorkomen dat u geen toegang meer hebt tot uw lokale account als u uw wachtwoord vergeet.

1. Meld u aan bij een lokaal account en controleer vervolgens of de computer met internet is verbonden.

2. Zoek in Windows naar Beheer uw account en open deze functie. U kunt ook klikken op Start, selecteer instellingen en selecteer vervolgens Accounts.

Selecteren van Accounts op het beginscherm van het Windows-instellingen
  3. Het venster Accounts, selecteert u Opties voor aanmelden, selecteer vervolgens Wachtwoord.

Selecteren van Wachtwoordopties voor het aanmeldscherm
  4. Klik in het veld Wachtwoord op Uw beveiligingsvragen bijwerken. Als er een venster wordt geopend waarin u wordt gevraagd om uw identiteit te bevestigen, typt u de vereiste gegevens in.

Kiezen voor het bijwerken van uw beveiligingsvragen voor uw lokale account
  5. Kies een beveiligingsvraag uit het veld Beveiligingsvraag 1 en typ uw antwoord in het veld Uw antwoord. Doe dit nogmaals voor de overige twee beveiligingsvragen.

Selecteren van beveiligingsvragen en de antwoorden typen
  6. Klik op Voltooien.

Uw beveiligingsvragen zijn nu bijgewerkt.

Een wachtwoordherstelschijf maken voordat u het wachtwoord van uw lokale account vergeet

Als u liever gebruik maakt van een lokaal gebruikersaccount, raadt HP u ten zeerste aan om een wachtwoordherstelschijf te maken, zodat u uw wachtwoord opnieuw kunt instellen als u het vergeet. Maak een wachtwoordherstelschijf aan voordat u uw wachtwoord bent vergeten en terwijl u toegang heb tot Windows. Als u geen schijf voor herstellen van wachtwoord hebt en u uw wachtwoord bent vergeten, kunt u mogelijk worden geadviseerd om een volledig systeemherstel uit te voeren naar de oorspronkelijke fabrieksinstellingen. In dat geval gaan alle gegevens verloren waar geen back-up van is gemaakt naar een externe locatie.

Raadpleeg Een schijf voor het herstellen van een wachtwoord maken (Windows) voor meer informatie over het maken van een schijf voor het herstellen van een wachtwoord.

Stel een vergeten wachtwoord opnieuw in

Als u uw wachtwoord bent vergeten, voert u onderstaande instructies uit om een wachtwoord te maken (opnieuw in te stellen) in Windows 10.

Het wachtwoord van uw Microsoft-account opnieuw instellen

Als u het wachtwoord bent vergeten waarmee u zich aanmeldt bij Windows 10, kunt u het wachtwoord herstellen met een computer of apparaat met internettoegang. Meld u aan bij het andere apparaat en gebruik de volgende instructies.

1. Ga naar de pagina Recover your account (in het Engels) van Microsoft.

2. Voer het e-mailadres van uw Microsoft-account in en klik op Volgende.

3. Volg de instructies op het scherm om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Wanneer het wachtwoord opnieuw is ingesteld, kunt u uw Microsoft-account gebruiken met het nieuwe wachtwoord om aan te melden bij uw Windows 10-apparaat. Controleer of Windows 10 verbinding heeft met internet voordat u probeert aan te melden.

Het wachtwoord voor uw lokale gebruikersaccount opnieuw instellen met beveiligingsvragen

U kunt uw vergeten wachtwoord opnieuw instellen door de beveiligingsvragen te beantwoorden die u hebt ingesteld bij het maken van uw lokale account.

Om deze optie te gebruiken, moet u eerder beveiligingsvragen voor uw lokale account hebben ingesteld.

Opmerking:

Als u gebruik blijft maken van een lokaal account kunt u uw wachtwoord mogelijk niet opnieuw instellen als u het bent verloren of vergeten. HP raadt u aan een Microsoft account te gebruiken om u aan te melden bij Windows. Uw wachtwoord kan met een Microsoft-account op elk gewenst moment en op elk apparaat met een internetverbinding opnieuw worden ingesteld.

1. Zet de computer aan en probeer uw wachtwoord in te voeren.

2. Als er een verkeerd wachtwoord wordt ingevoerd, verschijnt er een melding dat het wachtwoord incorrect is. Klik op OK.

Klik op OK wanneer het wachtwoord voor een lokale account onjuist is
  3. Klik op Wachtwoord opnieuw instellen.

4. Uw drie beveiligingsvragen worden weergegeven. Voer voor elke vraag uw geheime antwoorden in. Druk na de laatste vraag op Enter.

Voorbeeld beveiligingsvragen in voor uw lokale account
  5. Typ het nieuwe wachtwoord in het daarvoor bestemde veld en typ het vervolgens nogmaals ter bevestiging. Druk op Enter zodra u klaar bent.

Een nieuw wachtwoord typen in de juiste velden op de vergrendelscherm

U bent nu aangemeld en uw lokale wachtwoord is opnieuw ingesteld.

Het wachtwoord voor het lokale gebruikersaccount herstellen met een schijf voor herstellen van wachtwoord

Als u het wachtwoord van het gebruikersaccount bent vergeten en u een wachtwoordherstelschijf hebt, kunt u het wachtwoord hiermee opnieuw instellen. Zoek de schijf of het USB-flashstation en gebruik de volgende stappen om het wachtwoord van het lokale account opnieuw in te stellen.

Opmerking:

Deze methode is alleen van toepassing op lokale accounts. Met een wachtwoordherstelschijf kunt u een Microsoft-accountwachtwoord niet opnieuw instellen. Als u geen schijf voor herstellen van wachtwoord hebt, gaat u naar een van de andere secties in dit document om toegang tot Windows te krijgen.

1. Zet de computer aan en probeer uw wachtwoord in te voeren.

2. Als er een verkeerd wachtwoord wordt ingevoerd, verschijnt er een melding dat het wachtwoord incorrect is. Klik op OK.

Klik op OK wanneer het wachtwoord voor een lokale account onjuist is
  3. Plaats de schijf voor herstellen van wachtwoord en klik vervolgens op Wachtwoord opnieuw instellen.

De wizard Wachtwoord opnieuw instellen wordt geopend.

4. Klik op Volgende.

5. Selecteer de wachtwoordlocatie in het vervolgkeuzemenu en klik op Volgende.

6. Typ een nieuw wachtwoord, typ het nogmaals om te bevestigen en maak een wachtwoordaanwijzing waarmee u het wachtwoord in de toekomst kunt herinneren.

7. Klik op Volgende > Voltooien.

8. Gebruik het nieuwe wachtwoord om aan te melden bij Windows. U hoeft geen nieuwe schijf voor herstellen van wachtwoord te maken voor het nieuwe wachtwoord.

Het wachtwoord voor het lokale gebruikersaccount wijzigen vanaf een ander gebruikersaccount

Als u het wachtwoord van uw gebruikersaccount vergeten bent, kunt u met behulp van een ander beheerdersaccount op het systeem het wachtwoord voor het lokale gebruikersaccount wijzigen. Voer de volgende stappen uit als er een andere account met administratorrechten op het systeem aanwezig is. Mogelijk hebt u hulp nodig van de eigenaar van de account.

1. Meld u aan bij een ander account met administratorrechten.

2. Zoek in Windows naar Configuratiescherm en open dit.

3. Typ Gebruikersaccounts in het zoekveld van het bedieningspaneel, en klik op Gebruikersaccounts in de lijst.

Selecteer gebruikersaccounts in het Configuratiescherm
  4. Klik op Een ander account beheren.

Klik op Een ander account beheren in het venster Gebruikersaccounts
  5. Selecteer het account van het vergeten wachtwoord.

Het account van het vergeten wachtwoord selecteren
  6. Klik op Het wachtwoord wijzigen.

Klikken op Het wachtwoord wijzigen in het venster Een account wijzigen
  7. Typ het nieuwe wachtwoord en typ het vervolgens nogmaals ter bevestiging.

8. Typ een wachtwoordaanwijzing om het beter te kunnen onthouden.

9. Klik op Wachtwoord wijzigen.

Klik op Wachtwoord wijzigen in het venster Wachtwoord wijzigen

U kunt zich nu aanmelden bij het account met het nieuwe wachtwoord.

Toegang tot uw account wanneer er geen andere optie beschikbaar is

Indien u geen account heeft dat is verbonden met Microsoft, er geen andere accounts in Windows met administratorrechten zijn en u geen schijf voor herstellen van wachtwoord hebt, probeer dan deze andere opties.

• U kunt een reset voor Windows uitvoeren om alle bestanden, inclusief wachtwoordgegevens voor lokale gebruikersaccounts, volledig te verwijderen en de originele instellingen van de computer te herstellen. Zie HP pc's - De computer resetten voor meer informatie.

• Neem contact op met plaatselijke computerwinkels. Plaatselijke winkels bieden mogelijk tegen betaling diensten voor het herstellen van wachtwoorden aan.

Pincode voor account instellen

Met een pincode voor een Windows 10-account worden herbruikbare wachtwoorden vervangen met een combinatie van een specifiek apparaat en de pincode.

1. Zoek in Windows naar Beheer uw account en open deze functie. U kunt ook op Start, klikken, vervolgens op het pictogram Instellingen en dan op Accounts.

Selecteren van Accounts op het beginscherm van het Windows-instellingen
  2. Het venster Accounts, selecteert u Opties voor aanmelden, selecteer vervolgens Pincode van Windows Hello.

Selecteer de optie Windows Hello pincode op het scherm aanmeldopties
  3. Klik in het gebied pincode van Windows Hello op Toevoegen > Volgende. Als er een venster wordt geopend waarin u wordt gevraagd om uw identiteit te bevestigen, typt u de vereiste gegevens in.

Toevoegen selecteren in het pincodegebied van Windows Hello
  4. Typ een pincode in het venster Windows-beveiliging, typ de pincode om te bevestigen en klik vervolgens op OK.

De pincode vinden en bevestigen en klik vervolgens op OK

Bijschrift

Beschrijving

1

Pincode-veld

2

Bevestigen van de pincode

De pincode voor uw account is ingesteld en deze kunt u gebruiken om u aan te melden.

Windows Hello instellen

Windows Hello kunt u uw Windows 10-apparaten met behulp van uw vingerafdruk, gezichtsherkenning, PIN of afbeeldingswachtwoord te ontgrendelen. Deze technologie is veel veiliger dan traditionele wachtwoorden, aangezien u en uw apparaat de verificatie voor Windows, uw apps en uw gegevens vormen.

Als uw computer de vereiste software heeft (vingerafdruklezer of IR-webcamera), wordt Windows Hello automatisch geïnstalleerd tijdens de installatie van Windows.

Ga naar Aanmeldopties instellen voor Windows Hello (Windows 10) om deze functies in te stellen.

Beheerdersrechten instellen voor een account

Als een standaardaccount beheerdersrechten vereist, kunt u zich aanmelden bij elk account dat al beheerdersrechten heeft en de accountinstellingen wijzigen.

1. Meld u aan bij een beheerdersaccount.

2. Zoek in Windows naar Beheer uw account en open deze functie. U kunt ook op Start, klikken, vervolgens op het pictogram Instellingen en dan op Accounts.

Selecteren van Accounts op het beginscherm van het Windows-instellingen
  3. Klik in het venster Accounts op Familie en andere gebruikers en selecteer het te wijzigen gebruikersaccount in het gebied Andere gebruikers.

4. Klik op Accounttype wijzigen.

Wijzig het accounttype in het venster Familie en andere gebruikers
  5. Klik op het vervolgkeuzemenu Accounttype.

Vervolgkeuzemenu Accounttype geselecteerd
  6. Selecteer Administrator en klik vervolgens op OK.

Beheerder selecteren als het accounttype

Een wachtwoord verwijderen van een lokaal account

Als u niet wilt dat de computer om een wachtwoord vraagt als u aanmeldt bij uw lokaal account, moet u het wachtwoord verwijderen in de Account-instellingen.

Opmerking:

Als u een Microsoft-account gebruikt, kunt u het wachtwoord niet verwijderen.

1. Meld u aan bij uw lokaal account.

2. Zoek in Windows naar Beheer uw account en open deze functie. U kunt ook op Start, klikken, vervolgens op het pictogram Instellingen en dan op Accounts.

Selecteren van Accounts op het beginscherm van het Windows-instellingen
  3. Selecteer Opties voor aanmelden > Wachtwoord in het venster Accounts.

Selecteren van Wachtwoordopties voor het aanmeldscherm
  4. Klik op Wijzigen bij Wachtwoord.

Klikken op Wijzigen bij Wachtwoord in het venster Opties voor aanmelden
  5. Typ uw huidig wachtwoord in het veld Huidige wachtwoord en klik dan op Volgende.

6. In het venster Uw wachtwoord wijzigen laat u alle velden leeg en klikt u op Volgende.

Klik op Volgende met alle velden leeg in het venster Uw wachtwoord wijzigen
  7. Klik op Voltooien.

U kunt zich nu aanmelden bij uw lokaal gebruikersaccount met het nieuwe wachtwoord.

Een wachtwoord toevoegen voor een lokaal account

Als uw lokale account geen wachtwoord heeft, maar u wil dat de computer een wachtwoord vraagt voor het aanmelden bij uw account, gaat u naar de Accounts-instellingen om een wachtwoord in te stellen.

1. Meld u aan bij uw lokaal account.

2. Zoek in Windows naar Beheer uw account en open deze functie. U kunt ook op Start, klikken, vervolgens op het pictogram Instellingen en dan op Accounts.

Selecteren van Accounts op het beginscherm van het Windows-instellingen
  3. Selecteer Opties voor aanmelden > Wachtwoord in het venster Accounts.

Selecteren van Wachtwoordopties voor het aanmeldscherm
  4. Klik op Toevoegen in het gebied Wachtwoord.

Klikken op Toevoegen in het gebied Wachtwoord in het venster Opties bij aanmelden
  5. Typ het nieuwe wachtwoord en typ het vervolgens nogmaals ter bevestiging.

6. Typ een wachtwoordaanwijzing om het beter te kunnen onthouden.

7. Klik op Volgende.

Het wachtwoord invoeren en bevestigen in het venster Een wachtwoord instellen
  8. Klik op Voltooien.

Volgende keer dat u zich bij uw lokale account aanmeldt, moet u het nieuwe wachtwoord invoeren.

De wachtwoordvereiste uitschakelen

Als u niet wilt dat de computer om een wachtwoord vraagt als u zich aanmeldt bij alle gebruikersaccounts, moet u de wachtwoordvereiste uitschakelen.

Opmerking:

U kunt de wachtwoordvereiste mogelijk niet uitschakelen als uw computer met een netwerkdomein is verbonden.

1. Meld u aan bij Windows met een account met beheerdersrechten.

2. Zoek in Windows naar netplwiz en open deze functie.

3. Schakel de optie Gebruikers moeten een gebruikersnaam en wachtwoord opgeven om deze computer te kunnen gebruiken uit en klik vervolgens op OK.

De optie Gebruikers moeten een gebruikersnaam en wachtwoord opgeven om deze computer te kunnen gebruiken uitschakelen
  4. Type in de juiste velden uw wachtwoord en typ uw wachtwoord opnieuw om te bevestigen en klik vervolgens op OK.

Het wachtwoord invoeren en bevestigen
  5. Start de computer opnieuw op.

De computer wordt opnieuw opgestart en het bureaublad wordt weergegeven zonder dat u een wachtwoord moet invoeren.