• Informatie

• Feedback

HP printers - Kan Webservices niet verbinden

De printer maakt geen verbinding met Webservices en uw printer of computer geeft een van de volgende foutmeldingen weer.

• Fout in serververbinding. Er was een probleem bij het verbinden met de server. Druk op Opnieuw of OK om af te sluiten.

• Probleem met Webservices. Probleem met verbinding maken met Webservices-server.

• Fout in serververbinding. Kan geen verbinding maken met Webservices. Bevestig internettoegang en probeer het opnieuw.

Opmerking:

Als u een HP+ printer hebt, worden Webservices automatisch ingeschakeld tijdens het installeren van de printer. Ga naar 123.hp.com en download de HP Smart-app om uw printer te installeren. Als u Webservices wilt verwijderen, voert u een printerreset uit om de fabrieksinstellingen te herstellen.

Voer de volgende taken uit in de aangegeven volgorde. Gebruik na elke taak de printer om te zien of het probleem is opgelost.

Controleren of uw printer Webservices ondersteunt

Controleer of het pictogram Webservices of ePrint wordt weergegeven om er zeker van te zijn dat uw printer Webservices ondersteunt.

1. Zet de printer aan.

2. Zoek het pictogram Webservices of ePrint op het bedieningspaneel.

Als het pictogram niet zichtbaar is op het bedieningspaneel of als u niet zeker weet of uw printer wordt ondersteund, gaat u naar Mobiele afdrukoplossingen voor meer informatie.

3. Als uw printer niet wordt ondersteund, overweeg dan om een nieuwe printer te kopen die over de functies beschikt die u nodig hebt.

De verbinding controleren

Zorg ervoor dat uw netwerk werkt en dat de printer is aangesloten.

Start de printer, router en de computer opnieuw op

Los eventuele foutberichten op door de met het netwerk verbonden apparaten opnieuw op te starten.

1. Schakel de printer uit.

2. Koppel alle USB- of Ethernet-kabels los die op de printer zijn aangesloten. Deze verbindingstypen kunnen ervoor zorgen dat de printer geen verbinding maakt met het draadloze netwerk.

3. Koppel het netsnoer los van de Wi-Fi-router, wacht vijftien seconden, sluit het netsnoer weer aan en wacht totdat de lampjes een aangesloten status weergeven.

4. Start de computer opnieuw op.

5. Zet de printer aan.

Webservices inschakelen vanuit de geïntegreerde webserver (EWS)

Maak verbinding met de startpagina van de printer via een internetbrowser en wijzig de Webservices-instelling.

1. Een testrapport voor het draadloze netwerk of Netwerk Configuratie-rapport afdrukken.

• Inkjetprinters met een bedieningspaneelmenu: Open het menu Draadloos, Netwerkinstellingen of Instellingen om de lijst met beschikbare rapporten te zoeken.

• Meeste inkjetprinters zonder een bedieningspaneelmenu: Druk tegelijk op de knoppen Draadloos en Informatie of druk tegelijk op de knoppen Draadloos en Start kopiëren zwart.

• LaserJet-printers: Houd de knop Draadloos 10 seconden ingedrukt of tot lampje Gereed knippert, of ga naar het menu Draadloos en vervolgens naar de Draadloos netwerktest.

• Laser NS en Neverstop Laserprinters: Houd de knoppen Doorgaan en Draadloos gedurende 3 seconden ingedrukt.

• DeskJet 6000 en 6400, ENVY 6000 en 6400 en Tango printers: Houd de knop Informatie ingedrukt totdat de andere knoppen op het bedieningspaneel gaan branden en tik vervolgens tegelijkertijd op de knoppen Informatie en Doorgaan.

2. Zoek op de netwerkconfiguratiepagina het adres van de URL('s) voor geïntegreerde webserver.

Opmerking:

Als de URL voor de EWS http://0.0.0.0 is, is de printer niet verbonden met een netwerk. Sluit de printer opnieuw aan op het netwerk en controleer nogmaals de URL voor de EWS.

Voorbeeld van een URL voor de EWS op de netwerkconfiguratiepagina
  3. Open een internetbrowser op de computer.

4. Typ de URL van de EWS in de adresbalk van de browser en druk vervolgens op Enter.

5. Als er een venster voor het aanmelden of een certificaat verschijnt, voer de informatie dan in om de EWS te openen.

• Als een beveiligingscertificaat van de website wordt weergegeven, klikt u op Doorgaan om de startpagina van de printer te openen.

• Als er een aanmeldvenster wordt geopend, typt u admin voor de gebruikersnaam en typt u vervolgens de pincode die wordt weergegeven op het label onder of op de achterzijde van de printer, of het wachtwoord dat door de printerbeheerder is ingesteld.

Voorbeeld van de PIN-sticker op de printer
  6. Klik op de EWS-webpagina op het tabblad Webservices.

7. Klik op Doorgaan, Inschakelen of Activeren en volg de instructies om Webservices in te schakelen.

Voorbeeld van klikken op Doorgaan op het tabblad Webservices van de geïntegreerde webserver van de printer

De proxyinstellingen voor internet controleren

Voor netwerken die gebruikmaken van proxyservers, werkt u de instellingen voor Webservices bij met de proxygegevens.

De printerfirmware bijwerken

HP brengt regelmatig nieuwe firmwareversies uit met printerverbeteringen of probleemoplossingen. Werk de firmware regelmatig bij zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw printer.

• Bijwerken vanaf het bedieningspaneel van de printer: Veel HP printers met een aanraakscherm of menu kunnen rechtstreeks met HP worden verbonden om updates te vinden en installeren. Controleer of de printer verbonden is met een netwerk met een actieve internetverbinding. Als de printer is aangesloten met een USB-kabel, gebruikt u een van de andere opties.

Op de printer zoekt u de Product-update of het menu Controleren op updates door op het pictogram of de knop HP ePrint ( of ) te drukken. Of open het menu Installatie, Service of Instellingen, selecteer Voorkeuren, Printeronderhoud, of Hulpprogramma's en selecteer Webservices, Printer-update of LaserJet-update.

• Updates van HP Klantenondersteuning downloaden: Als de printer is ingeschakeld en verbonden is met de computer of een netwerk, gaat u naar HP Stuurprogramma's en software downloaden om te controleren op beschikbare updates. Installeer beschikbare updates die worden vermeld onder Firmware.

• Updates installeren via de HP Smart-app: Open de HP Smart-app en maak vervolgens een account of meld u aan. Als u HP Smart niet hebt, downloadt u deze via 123.hp.com of in de app-store. Nadat u de printer hebt toegevoegd, klikt u op de afbeelding van de printer en op Startpagina printer (GWS) of op Geavanceerde instellingen. Klik op Hulpmiddelen of Webservices en vervolgens op Printer-updates.

De routerfirmware bijwerken

Verouderde routerfirmware kan de prestaties nadelig beïnvloeden, beveiligingsproblemen veroorzaken of kan ertoe leiden dat de router geen toegang krijgt tot internet.

1. Open uw webbrowser, typ het IP-adres voor uw routermerk in de adresbalk en druk vervolgens op Enter.

Opmerking:

Deze IP-adressen, namen en wachtwoorden worden uitsluitend verstrekt ter informatie en werken mogelijk niet voor alle routermodellen.

IP-adressen, gebruikersnamen en wachtwoorden van router

Merk router

IP-adres

Gebruikersnaam

Wachtwoord

3Com

http://192.168.1.1

admin

geen wachtwoord vereist of admin

Belkin

http://192.168.2.1

geen gebruikersnaam vereist of admin

geen wachtwoord vereist

D-Link

http://192.168.0.1

admin of user

geen wachtwoord vereist of admin

Linksys

http://192.168.1.1

admin, geen gebruikersnaam vereist of Comcast

admin, geen wachtwoord vereist of 1234

NETGEAR

http://192.168.0.1

admin

password, 1234, of setup

2. Voer op de startpagina van de router de gebruikersnaam en het wachtwoord in.

3. Om de updatefunctie te zoeken, klikt u op het menu Beheer, Hulpprogramma's, Tools of Onderhoud, afhankelijk van wat er wordt weergegeven. Raadpleeg de documentatie die met uw router is geleverd of neem contact op met de fabrikant voor meer informatie.

De fabrieksinstellingen van uw HP printer herstellen

Reset de printer om alle vorige printerinstellingen en -voorkeuren te verwijderen.

De printer laten nakijken

Laat uw HP product nakijken of vervangen als het probleem zich blijft voordoen nadat alle voorgaande stappen zijn voltooid.

Ga naar Contact opnemen met HP Klantenondersteuning om een productenreparatie of -vervanging te plannen. Als u in Azië/het Pacifisch gebied bent, wordt u verwezen naar een lokaal servicecentrum in uw regio.

Ga naar HP productgarantie statuscontrole om de garantiestatus te bevestigen. Als uw product geen garantie meer heeft, zijn er mogelijk reparatiekosten van toepassing.