• Informatie

• Feedback

HP FutureSmart: nieuwste firmwareversies

Meer informatie over de nieuwste firmwareversies die beschikbaar zijn voor HP FutureSmart. Dit document wordt na elke firmwarerelease bijgewerkt en is voor het laatst gecontroleerd op 17 december 2021.

Dit document geeft een overzicht van de meest recente firmwareversies voor de huidige high-end printermodellen en is vooral bedoeld voor systeembeheerders in een bedrijfsomgeving. Onder high-end printermodellen vallen o.a. de volgende categorieën:

Opmerking:

Voor printers die niet hieronder vermeld staan, gaat u naar http://www.hp.com/support om te zoeken naar beschikbare firmwareversies om te downloaden.

• HP LaserJet Enterprise

• HP LaserJet Managed

• HP PageWide Enterprise en

• HP PageWide Managed

Voordat u begint

Controleer vóór het upgraden van firmware of alle oplossingen die worden gebruikt in combinatie met de HP printer(s) de nieuwe firmwareversie ondersteunen. Als een oplossing ook moet worden bijgewerkt om de nieuwe firmware te ondersteunen, adviseert HP om eerst de oplossing bij te werken naar de nieuwste versie voordat u de printerfirmware bijwerkt.

Door verbeterde beveiligingsfuncties en -instellingen in recente firmware-releases en resets van het apparaat wordt de installatie van sommige oplossingen mogelijk geblokkeerd. Meer informatie vindt u in het technische artikel Overview of Secure by Default Settings for Solutions (Overzicht van veilige standaardinstellingen voor HP-oplossingen).

Als resets van het apparaat worden uitgevoerd als onderdeel van de firmware-upgrade, moeten de oplossingen misschien opnieuw worden geïnstalleerd of geconfigureerd.

HP FutureSmart-niveaus

Bij veel Enterprise- en Managed-printers kunt u kiezen uit verschillende firmwareniveaus: HP FutureSmart 3, HP FutureSmart 4, en HP FutureSmart 5. Afhankelijk van het firmwareniveau zal het scherm van het bedieningspaneel van de printer verschillen.

Let op!:

Downgraden van FutureSmart 4 naar FutureSmart 3 leidt tot verlies van aangepaste instellingen. Voordat u een upgrade uitvoert naar FutureSmart 4, kunt u in het FutureSmart Navigation Compass (FutureSmart-navigatiekompas) de schermverschillen en eventuele functiewijzigingen bekijken.

HP FutureSmart 4- en 5-bedieningspanelen

HP FutureSmart 4- en 5-bedieningspanelen

HP FutureSmart 3-bedieningspanelen

HP FutureSmart 3-bedieningspanelen

Elk firmwareniveau heeft verschillende firmwareversies met de nieuwste oplossingen en uitbreidingen. De firmwarebundels, revisies en datumcodes variëren afhankelijk van de printerserie.

Vouw de volgende gedeelten uit om de meest recente firmware-informatie voor het gewenste printertype en -model te vinden.