• Informatie

• Feedback

HP pc's - Probleemoplossing met een Bluetooth-verbinding in Windows 10

Wanneer u uw computer niet met een Bluetooth-apparaat kunt koppelen, moet u problemen met de Bluetooth-verbinding oplossen. Gebruik Apparaatbeheer om te bevestigen dat uw computer Bluetooth ondersteunt. Zorg ervoor dat het Bluetooth-signaal ingeschakeld is. Verwijder eventuele draadloze interferentie waardoor het draadloze signaal tussen uw computer en apparaat te zwak is om een goede verbinding tot stand te brengen. Controleer de instellingen voor draadloze communicatie en op stuurprogramma-updates. Sommige verbindingsfouten worden opgelost door uw apparaat en de computer opnieuw op te starten. Het kan ook zijn dat u het apparaat moet verwijderen en dan moet koppelen aan de computer om het apparaatstuurprogramma opnieuw te installeren om fouten op te lossen.

Controleren of de computer over Bluetooth beschikt

Als u uw computer niet met een Bluetooth-apparaat kunt koppelen, kunt u Apparaatbeheer gebruiken om te bevestigen of uw computer Bluetooth-apparaten ondersteunt.

1. Zoek in Windows naar en open Apparaten en printers.

2. In Apparaatbeheer, zoek naar Bluetooth of Bluetooth-radio in de lijst.

Apparaatbeheer en Bluetooth-beeldschermen openen
    • Als Bluetooth niet wordt weergegeven, ondersteunt uw computer geen Bluetooth.

• Als Bluetooth wordt weergegeven, ga dan verder met de volgende stap.

Zorg ervoor dat het Bluetooth-signaal ingeschakeld is

Als u uw computer niet met een Bluetooth-apparaat kunt koppelen, moet u controleren of het Bluetooth-apparaatsignaal is ingeschakeld. Wanneer het Bluetooth-apparaat is uitgeschakeld, kunt u geen apparaat koppelen, een nieuw apparaat toevoegen of de Bluetooth-instellingen wijzigen.

1. Open Apparaatbeheer en klik vervolgens op de pijl naast het Bluetooth of Bluetooth-radio.

Klik op de pijl naast Bluetooth om de lijst uit te klappen
    • Als uw apparaat wordt weergegeven in de lijst, is het Bluetooth-signaal ingeschakeld. Ga verder met de volgende stap.

• Als uw apparaat niet in de lijst wordt weergegeven, klik dan met de rechtermuisknop op de Bluetooth-kaart, selecteer Apparaat inschakelen en probeer vervolgens te koppelen.

Inschakelen van het apparaat voor de Bluetooth-kaart

Verwijder alle draadloze interferentie

Als u uw computer niet met een Bluetooth-apparaat kunt koppelen, moet u eventuele draadloze interferentie tussen het Bluetooth-apparaat en uw computer verwijderen. Het Bluetooth draadloze signaal tussen uw computer en het apparaat is mogelijk te zwak om een goede verbinding te maken.

1. Controleer of het apparaat is ingeschakeld en detecteerbaar is.

2. Schakel Bluetooth uit op andere apparaten die niet worden gebruikt.

3. Zet de computer en het apparaat dichter bij elkaar, meestal binnen 10 meter.

4. Controleer of er zich geen objecten tussen uw computer en het apparaat bevinden. Objecten zoals tv's, magnetrons, draadloze telefoons of andere draadloze apparaten kunnen Bluetooth-signalen verzwakken.

Voorbeeld van niet-draadloze apparaten de draadloze prestaties belemmeren
  5. Probeer het apparaat te koppelen.

Het apparaat en de computer opnieuw opstarten om verbindingsproblemen met Bluetooth op te lossen

Als u uw computer niet met een Bluetooth-apparaat kunt koppelen, moet u het Bluetooth-apparaat en de computer opnieuw opstarten. Sommige verbindingsfouten worden opgelost door uw apparaat en de computer opnieuw op te starten.

1. Sluit alle geopende programma's op de computer en schakel de computer uit.

2. Schakel het Bluetooth-apparaat uit.

3. Schakel het Bluetooth-apparaat en de computer opnieuw in en probeer te koppelen.

Controleer de instellingen voor draadloze communicatie

Als u uw computer niet met een draadloos apparaat kunt koppelen, moet u controleren of uw draadloze communicatie-instellingen een wifi- of Bluetooth-verbinding mogelijk maken.

1. Zoek in Windows naar Vliegtuigstand en open deze functie.

2. Controleer of de vliegtuigstand is uitgeschakeld en Wifi en Bluetooth zijn ingeschakeld.

Weergave vliegtuigstand
  3. Probeer te koppelen.

Controleren of er een update voor het Bluetooth-stuurprogramma is

Als u uw computer niet met een Bluetooth-apparaat kunt koppelen, moet u controleren of er een bijgewerkt Bluetooth-apparaatstuurprogramma is. Als het Bluetooth-stuurprogramma voor uw apparaat verouderd is, kunt u mogelijk problemen met de verbinding ondervinden.

1. Open Apparaatbeheer en klik vervolgens op de pijl naast Bluetooth om de huidige geïnstalleerde apparaten te bekijken.

Klik op de pijl naast Bluetooth om de lijst uit te klappen
  2. Klik met de rechtermuisknop op het bluetooth-apparaat en selecteer Stuurprogramma bijwerken.

3. Selecteer in het venster Stuurprogramma's bijwerkenAutomatisch naar bijgewerkte stuurprogramma's zoeken.

• Als er geen update beschikbaar is, gaat u verder met de volgende stap.

• Als een update beschikbaar is, werkt u het stuurprogramma bij en probeert u daarna te koppelen.

Verwijder het Bluetooth-apparaat en probeer daarna opnieuw te koppelen

Als u uw computer niet met een Bluetooth-apparaat kunt koppelen, moet u het Bluetooth-apparaat verwijderen, de computer opnieuw opstarten en vervolgens proberen het apparaat te koppelen.

Het Bluetooth-stuurprogramma voor uw apparaat bevindt zich mogelijk in een foutstatus of is beschadigd. Verwijder het apparaat met behulp van Apparaatbeheer en probeer daarna het stuurprogramma weer te installeren en te koppelen met de computer.

1. Open Apparaatbeheer en klik vervolgens op de pijl naast Bluetooth om de huidige geïnstalleerde apparaten te bekijken.

Inschakelen van het apparaat voor de Bluetooth-kaart
  2. Klik in Apparaatbeheer met de rechtermuisknop op het apparaat dat u probeert te koppelen, en klik op Apparaat verwijderen.

3. Klik in het bevestigingsscherm op Verwijderen. Het apparaat is verwijderd uit de lijst.

4. Start de computer opnieuw om de draadloze verbindingen opnieuw in te stellen.

5. Probeer te koppelen.