• Informatie

HP pc’s - Twee of meer monitors gebruiken met één computer (Windows 10)

Informatie over het dupliceren of uitbreiden van uw bureaubladweergave. Verbind en installeer een televisie (tv) of een extra monitor voor uw computer.

• Bij het dupliceren (of klonen) van het bureaublad wordt hetzelfde beeld weergegeven op beide beeldschermen. Deze configuratie wordt het meest gebruikt bij presentaties.

• Uitbreiden spreidt de weergave van het bureaublad uit over beide schermen. Deze configuratie wordt normaal gebruikt om meer werkruimte te creëren.

Controleer de specificaties van uw computer om te zien of uw pc meerdere monitors ondersteunt. U kunt een andere videokaart aan sommige desktop-pc modellen toevoegen om een extra video-aansluiting te bieden. Wanneer u een andere videokaart toevoegt, moet de nieuwe kaart dezelfde drivers gebruiken als de huidige compatibele Windows 10-driver.

Opmerking:

U kunt geen extra videokaart op laptop-pc's installeren. De meeste laptops ondersteunen externe monitors. Controleer uw productspecificaties voor meer informatie over ondersteuning voor externe monitors voor uw model.

De tweede monitor aansluiten op uw computer

Computers en tv's hebben een grote verscheidenheid aan typen video-aansluitingen. De video-aansluiting op uw computer moet overeenkomen met de video-aansluiting op uw tv of monitor.

Opmerking:

Als uw pc alleen DVI heeft en uw tv niet beschikt over een DVI-poort, kunt u een speciale adapter of conversiekabel gebruiken.

Een andere monitor aansluiten met behulp van kabels

Sluit een andere monitor aan op uw computer met behulp van kabels.

1. Selecteer een verbindingstype op basis van uw tweede beeldscherm.

• Monitor: USB-C , Mini DisplayPort (Thunderbolt) , DisplayPort , DVI , VGA

• Tv: USB-C , Mini DisplayPort (Thunderbolt) , DisplayPort

• High Definition tv: USB 3.0 , Mini HDMI , DisplayPort , HDMI , DVI , VGA

2. Sluit de tv of monitor aan op de computer met de kabel die u hebt gekozen.

3. Sluit het netsnoer aan op de achterzijde van de tv of monitor en zet het apparaat aan.

4. Alleen voor Tv-aansluitingen: wijzig de bron van de tv-video-invoer zodat deze overeenkomt met de videobronaansluiting van de computer (line-1, video-1, HDMI, enzovoort). Zie de documentatie van de tv voor instructies.

Opmerking:

De beeldkwaliteit van de tv kan minder goed zijn dan die van de monitor, afhankelijk van de tv.

5. Schakel de computer in.

Een andere monitor met een draadloze verbinding aansluiten

Miracast is een draadloze technologie die de afbeelding van uw computerscherm op een ander beeldscherm, tv-scherm, projector of streaming mediaspeler projecteert die ook Miracast ondersteunen. U kunt dit gebruiken om wat u doet op uw computer te delen, een diavoorstelling te presenteren, of zelfs uw favoriete game te spelen op een groter scherm.

Ga voor meer informatie naar HP pc's - Uw scherm delen met behulp van Miracast (Windows 10).

Problemen oplossen bij het instellen van de tv

Als u problemen ondervinden bij het aansluiten van een tv op de computer, lees dan het volgende.

• Schakel eerst de tv in voordat u de computer inschakelt.

• Gebruik slechts één videobron per monitor. Sluit geen twee kabels op dezelfde tv of monitor aan tenzij deze beeld-in-beeld ondersteunt.

• Zorg ervoor dat uw tv geluid ondersteunt geluid met uw verbindingstype, of gebruik een afzonderlijke audiokabel.

• Als de computer de tv niet kan detecteren, stel de tv dan als het primaire weergaveapparaat in en start de computer vervolgens opnieuw op.

• Zorg ervoor dat de invoerbron van uw tv overeenkomt met de videobron die u gebruikt. Druk op de afstandsbediening van de tv op de knop Bronof Invoer. Mogelijk zijn er invoer 1,HDMI 1,S-video of vergelijkbare opties beschikbaar, afhankelijk van uw tv. Als uw tv niet over deze optie beschikt, kunt u deze niet als tweede monitor gebruiken zonder een speciale bewerking van het videosignaal (niet behandeld in dit document). Voor meer informatie raadpleegt u de handleiding van uw tv.

• Als u een coaxiale- of S-video-connector gebruikt, stelt u de schermresolutie van het bureaublad in op 800 x 600 (of minder).

• Pas de hoogte-breedteverhouding aan om de afbeelding aan het scherm dat hebt aan te passen.

• Zorg ervoor dat het signaaltype van de tv overeenkomt met de signaaluitvoer van de kaart (voor on-board tv-uitgangen kan deze instelling in het BIOS worden aangepast). Voor standaard analoge signalen accepteert een tv ofwel een PAL-signaal (Europa) ofwel een NTSC-signaal (Noord-Amerika).

De monitor configureren

Configureer uw monitor voor presentaties of voor meer bureaubladruimte.

De monitor configureren met Windows

Het bureaublad uitbreiden of dupliceren op een tweede monitor.

1. Klik met de rechtermuisknop ergens op het bureaublad en klik vervolgens op Beeldscherminstellingen.

2. Zorg ervoor dat het juiste aantal monitors wordt weergegeven.

Schermresolutie, beeldscherm en stand selecteren
    • Als alle verbonden monitors worden weergegeven, ga dan verder met de volgende stappen.

Opmerking:

Twee monitors wordt mogelijk weergegeven als één, met 1|2 in het midden, waarbij wordt aangegeven dat hetzelfde scherm gedupliceerd op twee monitors. Om te wisselen naar een uitgebreide desktop gaat u verder met deze stappen.

Gekloond beeldscherm
      Uitgebreid beeldscherm
    • Als dit niet al uw monitors worden weergegeven, controleer dan of alle kabels goed zijn verbonden en klik vervolgens op detecteren.

Opmerking:

Als u een draadloze monitor gebruikt, moet u mogelijk op Verbinding maken met een draadloos beeldscherm klikken.

3. Scrol naar beneden naar meerdere beeldschermen, indien nodig, klik op het vervolgkeuzemenu en selecteer een beeldschermoptie.

4. Pas de schermresolutie en de weergavestand aan, indien nodig.

5. Alleen voor een uitgebreid beeldscherm: plaats de monitors in de afbeelding op dezelfde wijze als deze fysiek zijn geplaatst. Klik op identificeren om te de monitors te identificeren. Nummers worden weergegeven op de beeldschermen zodat u deze kunt herkennen.

6. Klik op wijzigingen behouden, indien nodig, om de nieuwe beeldscherminstellingen op te slaan.

De monitor configureren met de beeldschermdriver

Gebruik de video- of grafische kaartdriver om de instellingen voor het scherm te configureren.

1. Klik met de rechtermuisknop op een lege plek op het bureaublad en klik vervolgens op Instellingen, Eigenschappen of Beheer overeenkomstig met uw grafische kaart.

Het bedieningspaneel van de grafische kaart wordt weergegeven.

Een voorbeeld van het configuratiescherm van de grafische kaart
    Opmerking:

Het configuratiescherm van de grafische kaart varieert afhankelijk van de configuratie van de grafische kaart. (NVIDIA, Intel en ATI zijn enkele potentiële fabrikanten van grafische kaarten.)

2. Klik op Scherm, Arrangeren of een vergelijkbare optie, en klik vervolgens op Meerdere beeldschermen, indien nodig.

3. Selecteer de weergaveoptie van uw keuze, zoals Klonen, Dupliceren of Uitgebreid.

4. Klik op Toepassen of op Afsluiten, indien nodig.

Optimaliseren en het aanpassen van uw monitors (optioneel)

Na het aansluiten van een extra monitor uw monitor verbeteren en personaliseren.

• Taakbalk: Klik met de rechtermuisknop op taakbalk en selecteer Taakbalkinstellingen. Klik op de vervolgkeuzemenu's om uw voorkeuren voor de taakbalk te stellen.

• Startscherm: Op een uitgebreid bureaublad verschijnt het startscherm alleen op de primaire monitor.

• Achtergrondafbeelding: Klik met de rechtermuisknop ergens op het bureaublad en selecteer Persoonlijke instellingen. Selecteer de afbeeldingen, kleuren en thema's.

In de volgende afbeeldingen staan voorbeelden van verschillende afbeeldingen op elk scherm en één beeld op beide schermen.

Verschillende achtergrondafbeeldingen op elke monitor
Een afbeelding op twee monitors