• Informatie

HP pc's - Recovery Manager gebruiken om software en stuurprogramma's te herstellen in Windows 10

In dit document wordt uitgelegd hoe u softwareprogramma's en hardwarestuurprogramma's herstelt die oorspronkelijk in de fabriek op de computer werden geïnstalleerd.

Opmerking:

Als uw computer op bestelling werd geconfigureerd, kunt u bepaalde softwareprogramma's opnieuw installeren met de specifieke software-installatieschijven die met uw computer werden geleverd.

Voor business computers zijn de herstelopties mogelijk niet meer bruikbaar omdat de image mogelijk vervangen is. Neem contact op met de IT-afdeling van uw bedrijf of uw plaatselijke IT-service om dit na te vragen.

HP Recovery Manager is in 2018 uit de productie genomen. Gebruik Windows 10 Bestandsgeschiedenis om back-ups te maken en uw bestanden terug te zetten. Voor meer informatie raadpleegt u Back-up maken en terugzetten in Windows 10 (in het Engels).

HP Recovery Manager gebruiken om software en stuurprogramma's te herstellen in Windows 10

Gebruik de volgende stappen om de originele software of stuurprogramma's opnieuw te installeren.

1. Zoek en open HP Recovery Manager in Windows. Als u wordt gevraagd om een administrator-wachtwoord of bevestiging, typt u het wachtwoord of geeft u de bevestiging. Wanneer u door Gebruikersaccountbeheer wordt gevraagd of het programma wijzigingen in de computer mag doorvoeren, klikt u op Ja.

2. Klik onder Help, op Stuurprogramma's en/of toepassingen opnieuw installeren en wacht totdat Recovery Manager een lijst heeft gegenereerd.

Beginscherm van Recovery Manager

Een gecombineerde lijst wordt weergegeven met toepassingen en stuurprogramma's die opnieuw geïnstalleerd moeten worden, met de stuurprogramma's als eerste vermeld.

Lijst met opnieuw te installeren stuurprogramma's
  3. Selecteer het selectievakje naast de stuurprogramma's die u wilt installeren.

4. Blader naar beneden naar de lijst met toepassingen.

Lijst met opnieuw te installeren toepassingen
  5. Selecteer het selectievakje naast de toepassingen die u opnieuw wilt installeren en klik op Installeren.

Opmerking:

Sommige computers hebben mogelijk geen softwaretoepassingen om te installeren en mogelijk is er geen toepassingsgedeelte beschikbaar. Dit is normaal en software moet in dit geval van de website van HP of van de website van de softwareontwikkelaar worden geïnstalleerd.

6. Als het bericht Installatie is voltooid wordt weergegeven, klikt u op OK.

Lijst met opnieuw te installeren stuurprogramma's
  7. Sluit alle geopende toepassingen en start de pc vervolgens opnieuw op.