• Informatie

• Feedback

HP printers - Foutmelding 'Mislukte netwerkinstallatie' (Windows)

Wanneer u probeert om het printerstuurprogramma met volledige functionaliteit en software (HP Printer Assistant) te installeren voor een draadloos netwerk, wordt een foutmelding Mislukte netwerkinstallatie weergegeven.

Foutmeldingsvenster dat de Netwerkinstallatie is mislukt

Start de printer, router en de computer opnieuw op

Los eventuele foutberichten op door de met het netwerk verbonden apparaten opnieuw op te starten.

1. Schakel de printer uit.

2. Koppel alle USB- of Ethernet-kabels los die op de printer zijn aangesloten. Deze verbindingstypen kunnen ervoor zorgen dat de printer geen verbinding maakt met het draadloze netwerk.

3. Koppel het netsnoer los van de Wi-Fi-router, wacht vijftien seconden, sluit het netsnoer weer aan en wacht totdat de lampjes een aangesloten status weergeven.

4. Start de computer opnieuw op.

5. Zet de printer aan.

De HP printersoftware verwijderen (Windows)

Verwijder de HP printersoftware en verwijder vervolgens de printer uit de Lijst met apparaten.

1. Koppel de printer los van de computer of het netwerk.

2. Zoek in Windows naar Programma's toevoegen/verwijderen en open dit hulpprogramma.

3. Klik in de lijst met geïnstalleerde programma's op de naam van uw HP printer en klik vervolgens op Verwijderen. Als de naam van uw printer niet wordt weergegeven, selecteert u HP Smart en klikt u op Verwijderen.

4. Als het bericht Gebruikersaccountbeheer verschijnt, klikt u op Ja.

5. Volg de instructies om het verwijderen van de software te voltooien en start de computer vervolgens opnieuw op.

Opmerking:

Als het verwijderen mislukt, gebruikt u de Probleemoplosser voor het installeren en verwijderen van programma's (Engelstalig). Probeer de software vervolgens opnieuw te verwijderen.

6. Zoek in Windows naar Configuratiescherm en open dit.

7. Klik op Apparaten en printers.

8. Voor ieder printerpictogram met de naam van uw HP printer, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram en klikt u vervolgens op Installatie van apparaat ongedaan maken of Apparaat verwijderen.

Opmerking:

Als er geen printerpictogrammen worden weergegeven, is de printer al verwijderd.

De printersoftware en de driver zijn verwijderd.

Andere verwante HP software kan achterblijven op het systeem. Als u een specifieke softwaretitel niet wenst, verwijdert u deze via Programma's toevoegen/verwijderen.

HP Print and Scan Doctor gebruiken (Windows)

Gebruik HP Print and scan Doctor op uw Windows-computer om problemen met afdrukken en scannen vast te stellen en op te lossen.

1. Controleer of er papier in de hoofdlade is geplaatst en schakel vervolgens de printer in.

2. Download HP Print and Scan Doctor en volg de installatie-instructies. Open het hulpprogramma.

3. In het welkomstscherm klikt u op Start om uw printer te selecteren en de diagnostische test uit te voeren.

4. Als uw printer niet wordt gevonden, klikt u op Mijn product wordt niet vermeld en volg controleren de instructies voor de verbinding.

Windows-systeembestanden repareren

Gebruik het hulpprogramma Microsoft System File Checker (SFC) om beschadigde of corrupte systeembestanden te herstellen.

1. Sluit alle programma's en apps die in Windows worden uitgevoerd.

2. Zoek in Windows naar de Opdracht, klik met de rechtermuisknop op de opdrachtprompt in de lijst met zoekresultaten en selecteer vervolgens Als beheerder uitvoeren.

3. Typ sfc /scannow bij de opdrachtprompt en druk op Enter.

4. Als een melding Windows Resource Protection heeft beschadigde bestanden gevonden en hersteld wordt weergegeven, installeert u de HP driver en software opnieuw.

Andere installatiemethoden die u kunt proberen

Een van de volgende installatiemethoden kan het installatieprobleem oplossen.

Neem contact op met HP Klantenondersteuning

Als de vorige stappen het probleem niet hebben opgelost, neemt u contact op met HP Klantenondersteuning voor verdere assistentie.

1. Ga naar HP Klantenondersteuning - Contact.

2. Voer zo het serienummer van uw apparaat in om de garantiestatus te bekijken en om zo nodig uw locatie te wijzigen.

3. Selecteer een ondersteuningsoptie. Als u in Azië/het Pacifisch gebied bent, wordt u verwezen naar een lokaal servicecentrum in uw regio.