• Informatie

OMEN by HP 15 ce000, dc0000 pc's - De geheugenmodule vervangen

Als de geheugenmodule beschadigd is of een upgrade is noodzakelijk, kunt u de geheugenmodule vervangen.

Let op!:

Dit product bevat onderdelen die beschadigd kunnen raken door elektrostatische ontlading (ESD). HP raadt u aan een antistatische polsband te gebruiken en te werken op een vloer zonder vloerbedekking met een mat van geleidend schuim om de kans op elektrostatische ontlading (ESD) te reduceren.

Onderhoud van interne componenten verhoogt het risico op beschadiging van de computer, dat mogelijk niet onder de garantie valt. Begrijp het risico en raadpleeg de garantie van het product voordat u onderhoud gaat plegen aan de computer.

Voorbereiden voor het vervangen van onderdelen van de computer

Voorbereidingen rond de computer en de werkplek om een onderdeel van de computer te vervangen.

1. Schakel de computer uit en wacht totdat de onderdelen zijn afgekoeld.

2. Koppel het netsnoer los van de achterkant van de computer en trek de stekker van het netsnoer uit het stopcontact.

3. Zet de computer op een leeg, vlak en stabiel werkoppervlak op een oppervlak zonder vloerbedekking met een geleidende foam om de kans op elektrostatische ontlading (ESD) te reduceren. HP raadt u aan om een antistatische polsband te gebruiken.

4. Bewaar de onderdelen of componenten in de beschermende verpakking totdat u ze wilt installeren.

5. Zorg dat u een platte schroevendraaier of kruiskopschroevendraaier hebt, afhankelijk van uw computermodel.

De geheugenmodule verwijderen

Verwijder de geheugenmodule uit de computer.

1. Verwijder de bovenkap.

De bovenkap verwijderen
  2. Gebruik een kruiskopschroevendraaier om de vier 5mm-schroeven te verwijderen waarmee de batterij is vastgezet.

Attentie:

Om lichamelijk letsel en schade aan de computer te voorkomen, moet u de batterij niet doorprikken of anderszins beschadigen. Een interne punctie of breuk van de batterij kan een elektrisch kortsluiting veroorzaken, wat kan leiden tot een thermische reactie.

De schroeven opzoeken om deze vast te draaien
  3. Til de achterrand van de batterij met beide handen voorzichtig op en schuif de voorkant van de behuizing weg om de batterij te verwijderen.

De batterij verwijderen
  4. Verwijder de polyester film die de geheugenmodule bedekt en leg deze opzij voor later gebruik.

De polyester film verwijderen die de geheugenmodule bedekt
  5. Duw de beide hendeltjes naar buiten om de geheugenmodule vrij te maken.

Druk op de hendeltjes om de geheugenmodule te ontgrendelen
  6. Pak de geheugenmodule bij de randen vast en trek er zachtjes aan om deze te verwijderen.

De geheugenmodule verwijderen

Een geheugenmodule vervangen

Vervang de geheugenmodule en zet plaats deze vervolgens in de computer.

1. Lijn de inkeping in de module uit met het lipje in de sleuf van de module en plaats de module onder een hoek in de sleuf op het moederbord.

De inkeping uitlijnen om de geheugenmodule in de sleuf te plaatsen
  2. Druk op de geheugenmodule om deze vast te klikken.

De hendeltjes gaan terug naar de oorspronkelijke positie als de geheugenmodule op zijn plaats zit.

Op de geheugenmodule drukken om deze vast te klikken
  3. Plaast de polyester film om de geheugenmodule af te dekken. Let op dat u op de rand van de film drukt om deze vast te zetten.

De polyester film terugplaatsen
  4. Met beide handen schuift u de voorkant van de batterij in de uitsparingen en laat u de achterrand omlaag op de aansluiting op het moederbord.

De batterij vervangen
  5. Gebruik een kruiskopschroevendraaier om de vier 5mm-schroeven te vast te draaien.

De schroeven opzoeken om deze vast te draaien
  6. Plaats de bovenkap terugplaatsen.

De bovenkap terugplaatsen