• Informatie

HP pc's en printers - Het serienummer vinden

Elke HP-product heeft een uniek identificatienummer, het serienummer genoemd. U moet het serienummer weten wanneer u contact opneemt met ondersteuning, het product laat nakijken of om te bepalen of het apparaat nog onder garantie is.

Het serienummer van een HP computer vinden

Elke HP-computer heeft een serienummer dat op de computer wordt weergegeven. U kunt ook uw besturingssysteem (Windows of ChromeOS) gebruiken om het nummer te vinden.

Windows

Voor HP-computers met Windows vindt u het serienummer door op toetsencombinaties te drukken.

1. Gebruik een toetsencombinatie om een venster met Systeeminformation te openen:

• Laptops: Druk op het ingebouwde toetsenbord op Fn + Esc.

• Desktops en All-in-One-computers: Druk op Ctrl + Alt + S.

2. Het serienummer vindt u in het venster dat wordt geopend. Als er geen venster met Systeeminformatie wordt geopend, gaat u verder met deze stappen.

3. Zoek in Windows naar Opdrachtprompt en open deze functie.

4. Typ wmic bios get serialnumber in het opdrachtpromptvenster en druk op Enter.

Het serienummer wordt weergegeven.

Chrome-besturingssysteem

Voor Chromebooks zoekt u het serienummer via het aanmeldingsscherm.

1. Schakel de computer in.

2. Druk in het aanmeldscherm tegelijkertijd op de toetsen Alt + V.

De versie van het besturingssysteem, de firmwareversie en het serienummer worden weergegeven in de rechterbovenhoek van het scherm.

Opmerking:

Het serienummer op een door HP ondersteunde Chromebook heeft tien cijfers, bevat het productnummer en heeft een HP-label.

Het HP-serienummer herkennen in het aanmeldingsscherm

De computer aanduiden

Controleer of er een label of een nummer op het apparaat is gegraveerd.

• Zoek op de buitenzijde van uw computer naar een nummer aangeduid als Serienummer, S/N of SN. Het nummer kan worden weergegeven op een label of in de behuizing van het product zijn gegraveerd.

Voorbeelden van waar u het serienummer kan vinden:

• Aan de onderkant of de achterranden van de laptop of het Chromebook

Label op het achterpaneel van een notebookcomputer
    • Als u een laptop met een verwijderbare batterij hebt, in het batterijvak

Productinformatie vinden in het batterijvak
    • Als u een detachable laptop hebt, tussen de tablet en het dock (verwijder de tablet om het serienummer te tonen)

• Aan de achterkant van de All-in-One-pc

Het productinformatielabel aan de onderkant van de achterkant van een HP All-in-One-desktopcomputer
    • Aan de zijkant van een desktop-pc

Label met productinformatie op de zijkant van een HP-desktopcomputer

Het serienummer van een HP printer zoeken

Elke HP-printer heeft een serienummer dat in de behuizing van de printer is aangebracht. Als u de printer hebt aangesloten op een computer, kunt u ook HP-software gebruiken om het nummer te achterhalen.

Labels op de printer

Het label op het product zoeken.

• Zoek op uw printer naar een Serial Number, Serial No, S/N of SN dat op een label is afgedrukt. U moet mogelijk het toegangsgebied voor inktcartridges of de scannerklep om het label te tonen.

Voorbeelden van waar u het serienummer kan vinden:

• In het toegangsgebied voor inktcartridges

Het serienummer zoeken in het cartridgegedeelte

• Aan de achterkant van een printer

Het serienummer achter op de printer zoeken

• In de invoerlade (Sprocket-printers)

Het serienummer zoeken

HP Smart app

Find the product serial number using the HP Smart app.

1. Open the HP Smart app.

2. From the app home screen, select your printer name or image.

3. In Windows, select the Printer Settings tile.

4. Select Printer Information and the serial number displays.

HP Printer Assistant

Zoek het serienummer in HP Printer Assistant.

1. Klik op Afdrukken, scannen en faxen boven in het venster.

2. Klik onder Afdrukken op Uw Printer onderhouden.

HP Toolbox wordt geopend.
  3. Klik op het tabblad Apparaatgegevens om het serienummer te tonen.

Zoek het serienummer in de HP Printer Assistant-software

HP Solution Center

Zoek het serienummer in HP Solution Center.

1. Klik op Help (?) onder in het venster Solution Center.

2. In de sectie Extra hulpmiddelen houdt u de muis boven Hulpprogramma's en klikt u op Technische gegevens om het serienummer te vinden.

Zoek het serienummer in de HP Solution Center-software

HP LaserJet-software

Zoek het serienummer in de software HP LaserJet.

1. Klik op HP Device Toolbox, klik op de naam van uw printer en klik op OK.

2. Klik op Startscherm > Apparaatconfiguratie om het serienummer te tonen.

Zoek het serienummer in de HP LaserJet-software

HP Utility (Mac)

U kunt het serienummer op uw macOS of OS X computer vinden met de HP Utility printersoftware.

1. Open Finder en klik in de bovenste menubalk op Ga.

2. Klik op Programma's en dubbelklik op de map HP.

3. Dubbelklik op HP Utility.

Hulpprogramma's zoeken die worden vermeld in de lijst toepassingen
  4. Selecteer het model van uw printer in de lijst APPARATEN.

Een voorbeeld van de lijst Apparaten
  5. Dubbelklik op Apparaatgegevens.

Het venster HP Utility apparaatinformatie wordt geopend. Hierin vindt u informatie over het printermodel, waaronder het serienummer.

Afbeelding waarin het serienummer van de printer wordt gemarkeerd in HP Utility

Het serienummer van een HP-monitor vinden

Zoek het serienummer van uw HP-monitor met behulp van het schermmenu of aan de buitenkant van de monitor.

• Als uw monitor werkt, gebruikt u de menuknoppen op de monitor om het schermmenu te openen en selecteert u Informatie. Het serienummer wordt weergegeven in het informatievenster.

• Als uw monitor niet werkt of als het serienummer niet wordt weergegeven in het schermmenu, zoek dan aan de achterkant van de monitor, de onderkant van de steun of onder een cosmetisch deksel naar een label met een Serial Number, Serial No, S/N of SN.

Voorbeeld van een serienummerlabel op de achterkant van een monitor

Zoek het serienummer van andere HP-producten

Het serienummer van HP-producten vinden. U vindt serienummers op de volgende locaties.

Gebruik eventueel een vergrootglas om het serienummer te kunnen lezen. De meeste benodigdheden en verbruiksartikelen, zoals inkt of tonercartridges, beschikken niet over een serienummer.

• Lasergravures op het oppervlak van het product

• Aan de binnenkant van het batterijvak

• Een factuur of aankoopbewijs

• Productverpakking of leveringsdoos

• Documentatie die u bij het product heeft gekregen

• Een label op het product (meestal aan de onderkant)

Voorbeeld van het label van een serienummer op de achterkant van een rekenmachine