• Informatie

Op beide zijden van het papier afdrukken met een HP Laserprinter

Stel een dubbelzijdige afdruktaak (duplex) in met een HP Laserprinter met behulp van de instellingen in het printerstuurprogramma.

Op beide zijden van het papier printen (Windows)

Gebruik de HP printersoftware voor het instellen van een dubbelzijdige (duplex) afdruktaak met een HP Laserprinter.

1. Om problemen te voorkomen met de paginavolgorde, plaatst u voldoende lege vellen papier in de invoerlade om uw afdruktaak te voltooien.

Opmerking:

Om te vermijden dat het papier vastloopt, mag u niet dubbelzijdig afdrukken op de volgende papiertypen. Druk niet af op papier dat lichter is dan 60 g/m2 (16 lb) of zwaarder dan 105 g/m2 (28 lb).

2. Open het document dat u wilt afdrukken en klik op Bestand > Afdrukken.

3. Klik op Printereigenschappen, Voorkeuren of Printerinstallatie, afhankelijk van wat er wordt weergegeven.

Het venster Eigenschappen wordt geopend.

4. Bepaal of u wilt afdrukken als boekje of als tablet.

Selecteer de optie boekje of tablet

Nummer

Beschrijving

1

Lay-out als boekje

2

Lay-out als tablet

5. Selecteer op het tabblad Standaard paginarichting en lay-outopties en selecteer vervolgens Lange rand voor de indeling van een boekje of de Korte rand voor de lay-out in tablet bij de opties Dubbelzijdig afdrukken (handmatig).

Instellingen voor dubbelzijdig afdrukken in Windows voor HP Laserprinters
  6. Klik op OK en klik vervolgens op Afdrukken.

Als de printer niet automatisch de andere zijde afdrukt, gaat u verder met deze stappen om de pagina's handmatig opnieuw te plaatsen en de andere kant af te drukken.

7. Verwijder de afgedrukte pagina's uit de uitvoerlade en plaats deze terug in de invoerlade met de afdrukzijde naar beneden en de bovenrand in.

8. Druk afhankelijk van uw printermodel op Hervatten, Hervatten/Annuleren, of OK om de afdruktaak te voltooien.

De instellingen voor dubbelzijdig afdrukken kunnen naar de volgende afdruktaak overgaan. Om terug te keren naar eenzijdig afdrukken, selecteert u Geen in het menu Dubbelzijdig afdrukken.

Op beide zijden van het papier printen (Mac)

Stel een dubbelzijdige afdruktaak in vanaf een Mac-computer met een HP printer.

1. Om problemen te voorkomen met de paginavolgorde, plaatst u voldoende papier in de papierlade om uw afdruktaak te voltooien.

Opmerking:

Om te vermijden dat het papier vastloopt, mag u niet dubbelzijdig afdrukken op de volgende papiertypen. Druk niet af op papier dat lichter is dan 60 g/m2 (16 lb) of zwaarder dan 105 g/m2 (28 lb).

2. Beslis of u wilt dat de pagina's worden gelezen als een brochure of een schrijfblok.

De indeling brochure of schrijfblok selecteren

Nummer

Beschrijving

1

Brochurelay-out

2

Schrijfbloklay-out

3. Open het document, klik op Bestand, klik op Afdrukken en vervolgens op Details weergeven.

• Als de instelling Dubbelzijdig beschikbaar is, vinkt u het selectievakje aan om deze in te schakelen. Selecteer vervolgens in het menu met afdrukopties zonder naam Lay-out en Lange kant binden voor de brochurelay-out. Of selecteer Korte kant binden voor de schrijfbloklay-out in het menu Dubbelzijdig en klik vervolgens op Afdrukken.

Instellingen voor dubbelzijdig afdrukken in macOS
    • Als de instelling Dubbelzijdig niet beschikbaar is, gaat u door naar de volgende stap.

4. Selecteer Papierverwerking in het menu met afdrukopties zonder naam en selecteer dan Alleen oneven in het menu Af te drukken pagina's .

De oneven pagina's selecteren om deze als eerst af te drukken
  5. Afhankelijk van uw printertype, selecteert u een optie in het menu Paginavolgorde.

• De papierinvoerlade bevindt zich aan de voorzijde van de printer: Selecteer Omgekeerd

• De papierinvoerlade bevindt zich aan de achterzijde van de printer: Selecteer Automatisch

6. Klik op Afdrukken.

7. Nadat de eerste zijde is afgedrukt, verwijdert u de resterende vellen niet bedrukt papier uit de invoerlade.

8. Verwijder de afgedrukte pagina's uit de uitvoerlade en plaats deze opnieuw in de invoerlade.

• De papierinvoerlade bevindt zich aan de voorzijde van de printer: Plaats de pagina's met de bedrukte zijde omhoog en de bovenrand van het document vooruit voor de brochurelay-out of de onderkant van het document vooruit voor de schrijfbloklay-out.

De pagina's opnieuw plaatsen voor dubbelzijdig afdrukken met een papierlade aan de voorzijde
    • De papierinvoerlade bevindt zich aan de achterzijde van de printer: Plaats de pagina's met de bedrukte zijde omlaag en de bovenrand van het document vooruit voor de brochurelay-out of de onderkant van het document vooruit voor de schrijfbloklay-out.

De pagina's opnieuw plaatsen voor dubbelzijdig afdrukken met een papierlade aan de achterzijde
  9. Ga terug naar de afdrukinstellingen van het document en selecteer Alleen Even in het menu Af te drukken pagina's.

10. Selecteer een optie in het menu Paginavolgorde .

• De papierinvoerlade bevindt zich aan de voorzijde van de printer: Selecteer Normaal

• De papierinvoerlade bevindt zich aan de achterzijde van de printer: Selecteer Automatisch

11. Klik op Afdrukken.

De instellingen voor dubbelzijdig afdrukken kunnen mogelijk van kracht blijven bij een volgende afdruktaak. Om terug te keren naar eenzijdig afdrukken, verwijdert u het vinkje naast Dubbelzijdig of selecteert u Alle pagina's in het menu Af te drukken pagina's .