• Informatie

• Feedback

HP printer instellen (ingebouwd Mac-stuurprogramma)

Gebruik AirPrint of beschikbare basisstuurprogramma's om een HP printer in te stellen en te gebruiken op een Mac-computer.

Opmerking:

Installeer (Engelstalig) voor stapsgewijele verbindingsinstallatie en -installatie, registratie van HP+ en toegang tot extra functies voor scannen en HP Smart - Mac App Store printerondersteuning.

Een printer aansluiten en instellen in macOS

Stel uw printer in op hetzelfde wifinetwerk als uw Mac of met een USB-kabel zonder extra stuurprogramma's te installeren.

Uw printer is mogelijk al beschikbaar als deze op het netwerk is aangesloten of via USB is aangesloten. Klik in de app van waaruit u afdrukt op Bestand > Afdrukken, klik op het menu Printer, selecteer Printers in de buurt of Printers en Scanners voorkeuren. Als uw printer niet wordt vermeld, gaat u verder met deze stappen.

1. Voor een USB-verbinding of als uw printer AirPrint niet ondersteunt, opent u het Apple-menu , klikt u op Systeemvoorkeuren en klikt u vervolgens op Software-update om te bevestigen dat de Mac is bijgewerkt of om nieuwe beschikbare software te installeren.

2. Sluit de printer aan op hetzelfde netwerk als het Mac-netwerk of gebruik een rechtstreekse USB-verbinding.

• Wifiverbinding voor printers met een touchscreenbedieningspaneel: Selecteer het menu Setup, Netwerk of Draadloos, selecteer Wizard draadloos instellen en volg de instructies op het scherm om de printer met uw netwerk te verbinden.

• Wifiverbinding voor de meeste printers zonder touchscreenbedieningspaneel: Houd de knop Draadloos gedurende vijf seconden ingedrukt of totdat het lampje voor draadloze communicatie knippert. Druk binnen twee minuten op de WPS-knop (Wi-Fi Protected Setup) op de router en houdt deze ingedrukt totdat de verbindingsprocedure begint. Het lampje voor draadloze communicatie op de printer stopt met knipperen wanneer de verbinding is voltooid.

• Wifiverbinding voor HP DeskJet 6000 en 6400, ENVY 6000 en 6400 en Tango printers: Houd de Wi-Fi-knop en de Aan/uit-knop aan de achterkant van de printer vijf seconden ingedrukt totdat de blauwe balk knippert. Druk binnen twee minuten op de WPS-knop (Wi-Fi Protected Setup) op de router en houdt deze ingedrukt totdat de verbindingsprocedure begint. Het blauwe balkje stopt met knipperen wanneer de verbinding is voltooid.

• Bekabelde (Ethernet-)netwerkverbinding: Sluit de netwerkkabel op de Ethernet-poort van de printer en op een beschikbare poort op de router of het toegangspunt aan. Het groene verbindingslampje bij de printerpoort zou ononderbroken moeten branden en het oranje activiteitslampje zou moeten knipperen.

• USB-verbinding: Sluit de kabel aan op de USB-poort aan de achterkant van de printer en op een beschikbare poort op de Mac. Installeer de nieuwe software als u hierom wordt gevraagd.

3. Klik op het Apple-menu, Systeemvoorkeuren en vervolgens op Printers en scanners.

Als uw printer niet wordt vermeld, klikt u op het plusteken en volgt u de instructies, of selecteert u de printer en klikt u op Toevoegen om de installatie te voltooien.

Er zijn mogelijk extra stuurprogrammaopties beschikbaar op HP Stuurprogramma's en software downloaden.

Veelgestelde vragen

Hebt u nog vragen? Ontvang extra antwoorden en ondersteuning.