• Informatie

HP Printers - Gebruik HP Digital Fax gebruiken om faxen op de computer of via e-mail te ontvangen

HP Digital Fax slaat inkomende faxen automatisch op een Mac, een Windows-computer of een map op het netwerk op of verzendt deze naar een e-mailaccount.

Deze functie helpt om papier en inkt te besparen als een alternatief voor het afdrukken van faxen en kan toegang verschaffen tot faxen wanneer u afwezig bent van uw printer.

Voorbereiding om HP Digital Fax te configureren

Controleer of uw computer en printer gereed zijn voor de installatie van HP Digital Fax.

• De fax aansluiten op de telefoonlijn: Controleer of uw printer is aangesloten op uw vaste of digitale telefoonservice en kunt faxen verzenden en ontvangen.

• Software en stuurprogramma's installeren: Ga naar 123.hp.com (Engelstalig) voor het installeren van de software met volledige functionaliteit en stuurprogrammapakketten die HP Digital Fax omvat.

• Beheerdersrechten bevestigen: De beheerdercomputer dient een gebruikersnaam en wachtwoord te hebben. Als u op een netwerk opslaat, controleer dan of de map over volledige lees- en schrijftoegang beschikt.

• Zorg ervoor dat de computer altijd aan staat: De computer of server in de bestemmingsmap moet altijd zijn ingeschakeld. Faxen kunnen niet worden opgeslagen als de computer in de sluimerstand staat.

HP Digital Fax configureren

Voer het hulpprogramma HP Digital fax instellen uit in de HP software.

Opmerking:

De beschikbare opties tijdens de installatie verschillen per printermodel en hoe het op de computer is aangesloten. Met printers die via USB zijn aangesloten, kunt u alleen faxen in een lokale map opslaan. Printers die via het netwerk zijn aangesloten kunnen gebruik maken van een netwerkmap of faxen naar e-mail.

1. Open de HP printersoftware.

• Windows: Zoek in Windows naar de modelnaam en het modelnummer van uw printer en klik op de printernaam en vervolgens op HP Printer Assistant.

• Mac: Open Finder, klik op Ga > Toepassingen, dubbelklik op de map Hewlett-Packard of HP en dubbelklik op HP Utility.

2. Voer de Digital Fax Setup software uit.

• Windows: Selecteer in HP printer Assistant het tabblad Afdrukken, scannen en Fax en klik vervolgens op Wizard digitale fax instellen.

Op Wizard digitale fax instellen klikken in HP Printer Assistant
    • Mac: Klik in HP Utility bij Faxinstellingen op Digitale fax archiveren.

Digitale fax archiveren in HP Utility
  3. Volg de instructies om de installatie te voltooien.

Als u wilt weten of uw printer extra opties voor digitale fax ondersteunt, bekijkt u de menu's Fax of Instellen op het bedieningspaneel van de printer.

Verzend een testfax

Verzend een fax naar HP en wacht tot er een teruggestuurd faxbericht is om te controleren of u faxen kunt verzenden en ontvangen.

1. Maak een faxbericht van één pagina in zwart-wit.

2. Uw faxnummer toevoegen in de faxkop. De service maakt gebruik van het kopnummer om de bevestigingsfax te verzenden. Zorg dat uw volledige 10-cijferige faxnummer in de kop staat en dat dit overeenkomt met het nummer van de telefoonlijn die op de fax is aangesloten.

3. Onderbreek tijdelijk simultane telefoonlijndiensten zoals voicemail, wisselgesprek, anonieme gespreksafwijzing, privacymanager en beller-ID, omdat deze kunnen interfereren met inkomende faxen. Toets *82 voor het draaien van het HP Fax Test Servicenummer om de nummerherkenning in de meeste gebieden te schakelen. Neem contact op met uw telefoonmaatschappij als een van deze services de faxcommunicatie onderbreken.

4. Verzend een fax naar 1-888-HPFaxme (1-888-473-2963 VS).

5. Wacht 5 tot 7 minuten op de te ontvangen fax.

Als na 10 minuten geen fax wordt ontvangen, controleert u de instellingen van de fax en probeert u het opnieuw.