• Informatie

• Feedback

HP-printers - Het bericht 'Geen scanopties' wordt weergegeven (Windows)

Wanneer u een scan start vanaf het bedieningspaneel van de printer, wordt een bericht Geen scanopties of problemen met de instellingen weergegeven en mislukt de scan.

Voer de volgende taken uit in de aangegeven volgorde. Gebruik na elke taak de printer om te zien of het probleem is opgelost.

De pc en printer opnieuw opstarten

Start de computer en de printer opnieuw op om eventuele foutstatussen te verwijderen.

1. Druk op de aan-uitknop om de printer uit te schakelen.

2. Sluit alle geopende programma's op de computer en start de computer opnieuw op.

3. Wacht ongeveer 30 seconden en zet vervolgens de printer weer aan.

HP Print and Scan Doctor gebruiken (Windows)

Gebruik HP Print and scan Doctor op uw Windows-computer om problemen met afdrukken en scannen vast te stellen en op te lossen.

1. Controleer of er papier in de hoofdlade is geplaatst en schakel vervolgens de printer in.

2. Download HP Print and Scan Doctor en volg de installatie-instructies. Open het hulpprogramma.

3. In het welkomstscherm klikt u op Start om uw printer te selecteren en de diagnostische test uit te voeren.

4. Als uw printer niet wordt gevonden, klikt u op Mijn product wordt niet vermeld en volg controleren de instructies voor de verbinding.

De firewallsoftware tijdelijk uitschakelen (Windows)

Firewall-software helpt bedreigingen van buiten uw netwerk te blokkeren, maar sommige instellingen of configuraties kunnen communicatie met netwerkprinters blokkeren. Gebruik de Print and Scan Doctor om de firewall-software te identificeren en tijdelijk uit te schakelen in Windows.

1. Download HP Print and Scan Doctor en volg de installatie-instructies. Open het hulpprogramma.

2. Klik in het welkomstscherm op Netwerk en vervolgens op Problemen met firewalls oplossen.

Selecteer Problemen met firewalls oplossen
  3. Klik op de naam van firewallsoftware met de status Ingeschakeld en klik op Uitschakelen.

Klik op Uitschakelen
  4. Ga naar 123.hp.com om de nieuwste printerdriver te downloaden en te installeren.

• Als de installatie is voltooid, neem contact op met de ondersteuning voor de firewallsoftware om instellingen zoals beveiligingsniveau, vertrouwde zones te wijzigen en poorten te openen om communicatie met HP software en websites mogelijk te maken. Na het wijzigen van de instellingen, moet u de firewall in de HP Print and Scan Doctor weer inschakelen.

• Als de installatie is mislukt, is de firewallsoftware niet de veroorzaak van het probleem. Schakel de firewall opnieuw in de HP Print and scan Doctor.

Controleer de HP Digital Imaging monitor (Windows)

De software voor HP Digital Imaging Monitor (DIM) moet gestart worden om te scannen vanaf het bedieningspaneel.

1. Zoek in Windows naar c:\Program Files (x86)\HP\digital imaging\bin en open dit.

2. Ga naar de map bin en dubbelklik op hpqste08.exe om er zeker van te zijn dat deze wordt uitgevoerd.

3. Klik met de rechtermuisknop op hpqste08.exe en selecteer Snelkoppeling maken.

Een Snelkoppeling naar hpqste08.exe wordt weergegeven in de map bin.
  4. Zoek naar en open shell:common startup en druk vervolgens op Enter om het Startup venster te openen.

5. Plaats het venster van de map Startup en het venster van de map bin naast elkaar.

6. Klik op de snelkoppeling hpqste08.exe uit de map bin en sleep het in het venster van de map Startup.

7. Start de computer opnieuw op.

Het HP printerstuurprogramma opnieuw installeren (Windows)

Verwijder het printerstuurprogramma en installeer het opnieuw op een computer met Windows.

1. Koppel alle USB-kabels los van de printer.

2. Zoek in Windows naar Programma's toevoegen/verwijderen en open dit hulpprogramma.

3. Zoek uw HP printernaam in de lijst met programma's.

• Als u de printer hebt gevonden, klikt u op de naam van de printer en vervolgens op Verwijderen.

• Als u de printer niet kunt vinden, zoekt en opent u Printers en scanners. Klik op uw printer en klik vervolgens op Apparaat verwijderen.

4. Als het bericht Gebruikersaccountbeheer verschijnt, klikt u op Ja.

5. Volg de instructies om het verwijderen van de software te voltooien en start de computer vervolgens opnieuw op.

6. Ga naar 123.hp.com om het nieuwste printerstuurprogramma te downloaden en te installeren.