• Informatie

Alle HP printersoftware en stuurprogramma's verwijderen

De HP software, stuurprogramma's en apps verwijderen die worden gebruikt met HP printers.

De HP printersoftware verwijderen (Windows)

Verwijder de HP printersoftware en verwijder vervolgens de printer uit de Lijst met apparaten.

1. Koppel de printer los van de computer of het netwerk.

2. Zoek in Windows naar Een programma wijzigen of verwijderen en open dit hulpprogramma.

3. Klik in de lijst met geïnstalleerde programma's op de naam van uw HP printer en klik vervolgens op Verwijderen. Als de naam van uw printer niet wordt weergegeven, selecteert u HP Smart en klikt u op Verwijderen.

4. Als het bericht Gebruikersaccountbeheer verschijnt, klikt u op Ja.

5. Volg de instructies om het verwijderen van de sofware te voltooien en start de computer vervolgens opnieuw op.

Opmerking:

Als het verwijderen mislukt, gebruikt u de Probleemoplosser voor het installeren en verwijderen van programma's (Engelstalig). Probeer de software vervolgens opnieuw te verwijderen.

6. Zoek in Windows naar Configuratiescherm en open dit.

7. Klik op Apparaten en printers.

8. Voor ieder printerpictogram met de naam van uw HP printer, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram en klikt u vervolgens op Installatie van apparaat ongedaan maken of Apparaat verwijderen.

Opmerking:

Als er geen printerpictogrammen worden weergegeven, is de printer al verwijderd.

De printersoftware en de driver zijn verwijderd.

Andere verwante HP software kan achterblijven op het systeem. Als u een specifieke softwaretitel niet wenst, verwijdert u deze via Programma's toevoegen/verwijderen.

De HP printersoftware verwijderen (Mac)

Verwijder het printerstuurprogramma en de software van HP van een Mac met behulp van de HP Uninstaller of HP Easy Start.

Verwijderen met HP Easy Start

Download HP Easy Start voor OS X 10.9 en nieuwere versies en gebruik vervolgens de softwaretoepassing om uw HP software te verwijderen.

1. Ga naar 123.hp.com/setup en klik op Downloaden.

2. Open HP Easy Start wanneer de software is gedownload.

3. Klik op Bestand > Verwijderen van HP software...

Op HP software verwijderen klikken
  4. Lees alle waarschuwingen die worden weergegeven en klik vervolgens op Doorgaan.

5. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord van de beheerder in als u hierom wordt gevraagd.

HP Easy Start verwijdert alle HP printersoftware.

Verwijderen via Mac-toepassingen

Voer het hulpprogramma HP Uninstaller uit of verwijder HP folders van de computer.

1. Klik op Finder.

2. In de menubalk, klik op Ga naar > Toepassingen en open vervolgens de map HP of Hewlett Packard.

3. Klik op HP Uninstaller en volg de instructies op het scherm om het proces te voltooien. Als HP Uninstaller zich niet in de map bevindt, gaat u verder naar de volgende stappen.

4. Klik en sleep de map HP of Hewlett Packard naar het pictogram Prullenbak in het Dock.

5. In de menubalk klikt u op Ga naar > Ga naar map, typ /Library/Printers en klik op Ga naar.

De map Printers wordt geopend.

6. Klik en sleep de map HP of Hewlett Packard naar het pictogram Prullenbak in het Dock.

7. Start de Mac opnieuw op.

8. Klik met de rechtermuisknop of Ctrl +, klik op het pictogram Prullenbak, selecteer vervolgens Prullenbak leegmaken.

De HP Smart-app verwijderen

Het verwijderen van de HP Smart-app op uw computer of mobiele apparaat.

• Android: Open de Google Play Store, tik op het Menu pictogram en selecteer vervolgens Mijn apps en spellen. Selecteer HP Smart-app en tik vervolgens op Verwijderen.

• iOS: Tik in het beginscherm op een app en houd deze vast. Tik vervolgens op Beginscherm bewerken als dit wordt weergegeven. Tik op het pictogram Verwijderen op de HP Smart-app, tik op Verwijderen en tik vervolgens op Gereed of druk op de knop Start, afhankelijk van het apparaat.

• Windows 10: Zoek in Windows naar Een programma wijzigen of verwijderen en open dit hulpprogramma. Klik in de lijst met geïnstalleerde Programma's op HP Smart > Verwijderen.

• macOS: Klik vanuit de Finder op Toepassingen. Klik in de lijst met apps op de HP Smart-app en sleep deze naar de Prullenbak aan het uiteinde van de Dock.