• Informatie

Gebruik de HP printer Embedded Web Server (EWS)

De HP geïntegreerde webserver (EWS) is een webgebaseerde printerhomepage voor het beheren van instellingen, het verkrijgen van updates en het uitvoeren van onderhoudstaken.

Voorbeeld van een HP printer geïntegreerde webserver (EWS)

Er zijn verschillende manieren om de startpagina van de printer te openen:

• Een lokale netwerkverbinding: Als uw printer is verbonden via een draadloze of bekabelde (Ethernet) verbinding, voert u het IP-adres van de printer in de adresbalk van de webbrowser.

• De HP Smart-app: Open de printerinstellingen in de app vanaf een computer of mobiel apparaat.

• Een Wi-Fi Direct-verbinding: Verbind de printer met behulp van Wi-Fi direct met uw computer of mobiele apparaat en typ het IP-adres van de printer in de adresbalk van de webbrowser. De ondersteuning voor Wi-Fi direct varieert per printermodel.

De EWS openen vanuit de HP Smart-app

Ga naar de startpagina van de printer via het menu instellingen in HP Smart.

1. Zorg ervoor dat de printer is verbonden met hetzelfde netwerk als uw computer of mobiele apparaat.

2. Open de HP Smart app. Als u niet over HP Smart beschikt, kunt u dit downloaden van 123.hp.com of de App Store.

3. Plaats de printer dicht bij de router en bij uw computer of mobiele apparaat.

4. Open de app en volg de instructies om uw printer toe te voegen.

5. Selecteer de naam of afbeelding van uw printer op het startscherm van de app.

6. Blader naar beneden in de lijst met instellingen om Geavanceerde instellingen of Printer-startpagina (EWS).

7. Als er een venster voor het aanmelden of een certificaat verschijnt, voer de informatie dan in om de EWS te openen.

• Als een beveiligingscertificaat van de website wordt weergegeven, klikt u op Doorgaan om de startpagina van de printer te openen.

• Als er een aanmeldvenster wordt geopend, typt u admin voor de gebruikersnaam en typt u vervolgens de pincode die wordt weergegeven op het label onder of op de achterzijde van de printer, of het wachtwoord dat door de printerbeheerder is ingesteld.

Voorbeeld van de PIN-sticker op de printer

Open de EWS via een lokale netwerkverbinding

Als uw printer is verbonden met het lokale netwerk, moet u het IP-adres krijgen en dit vervolgens in een webbrowser op een computer of mobiel apparaat typen om de startpagina van de printer te openen.

1. Zorg ervoor dat de printer is verbonden met hetzelfde netwerk als uw computer of mobiele apparaat.

2. Zoek het IP-adres van de printer.

• Printer met een bedieningspaneel: Zoek het IP-adres in het menu Draadloos of in netwerkinstellingen.

Voorbeeld van het scherm Overzicht Draadloos
    • Printers zonder bedieningspaneelmenu: Druk een Netwerkconfiguratie of testpagina voor het draadloze netwerk af om het IP-adres te zoeken.

Bij de meeste printers drukt u tegelijk op de knoppen Draadloos en Informatie of de knoppen Draadloos en Start kopiëren zwart.

Voor HP DeskJet 6000 en 6400, ENVY 6000 en 6400 en Tango-printers houdt u de knop Informatie vast tot alle knoppen van het bedieningspaneel oplichten en druk vervolgens tegelijkertijd op de knoppen Informatie en Hervatten.

Voorbeeld van een IP-adres op het netwerkconfiguratierapport
  3. Typ het IP-adres van het product in het adresvak en druk vervolgens op Enter.

Een IP-adres in de adresbalk van de webbrowser typen
  4. Als er een venster voor het aanmelden of een certificaat verschijnt, voer de informatie dan in om de EWS te openen.

• Als een beveiligingscertificaat van de website wordt weergegeven, klikt u op Doorgaan om de startpagina van de printer te openen.

• Als er een aanmeldvenster wordt geopend, typt u admin voor de gebruikersnaam en typt u vervolgens de pincode die wordt weergegeven op het label onder of op de achterzijde van de printer, of het wachtwoord dat door de printerbeheerder is ingesteld.

Voorbeeld van de PIN-sticker op de printer

Open de GWS via een Wi-Fi Direct-verbinding

Gebruik een directe draadloze verbinding naar uw printer om de startpagina van de printer op uw computer of mobiele apparaat te openen.

1. Plaats de printer in de buurt van uw computer of mobiele apparaat.

2. Schakel de printer in en controleer vervolgens of er inktcartridges zijn geïnstalleerd en er gewoon papier in de hoofdlade is geplaatst.

3. Selecteer de printer met Wi-Fi Direct in de naam (bijvoorbeeld: DIRECT-72-HP OfficeJet Pro 6970) en wachtwoord.

• Printer met een bedieningspaneel: Raak het pictogram Wi-Fi Direct aan of open het menu met de instellingen van Wi-Fi Direct om de naam en het wachtwoord te zien.

• Printers zonder bedieningspaneelmenu: Druk een informatiepagina af. Gebruik een methode die overeenkomt met de knoppen van het bedieningspaneel op uw printer.

• Druk op de knop Informatie.

• Houd de knop Wi-Fi Direct 3 seconden ingedrukt.

• Druk tegelijkertijd op de knoppen Draadloos en Informatie.

• Houd de knop Hervatten of maximaal tien seconden ingedrukt, of tot het rapport wordt afgedrukt.

• Voor HP DeskJet 6000 en 6400, ENVY 6000 en 6400 en Tango-printers houdt u de knop Informatie ingedrukt tot alle knoppen van het bedieningspaneel oplichten en drukt u vervolgens tegelijkertijd op de knoppen Informatie en Annuleren.

De naam en het wachtwoord vindt u in het gedeelte Wi-Fi Direct.

Locatie van het onderdeel Wi-Fi direct in een netwerkconfiguratierapport
  4. Open op uw computer of mobiele apparaat Wi-Fi- of draadloze instellingen om de lijst met beschikbare draadloze netwerken te bekijken.

5. Selecteer uw Wi-Fi Direct-printernaam in de lijst met beschikbare netwerken en voer het wachtwoord in om met de printer te verbinden.

6. In een browser, typt u 192.168.223.1 in de adresbalk en drukt u op Enter.

Een IP-adres in de adresbalk van de webbrowser typen
  7. Als er een venster voor het aanmelden of een certificaat verschijnt, voer de informatie dan in om de EWS te openen.

• Als een beveiligingscertificaat van de website wordt weergegeven, klikt u op Doorgaan om de startpagina van de printer te openen.

• Als er een aanmeldvenster wordt geopend, typt u admin voor de gebruikersnaam en typt u vervolgens de pincode die wordt weergegeven op het label onder of op de achterzijde van de printer, of het wachtwoord dat door de printerbeheerder is ingesteld.

Voorbeeld van de PIN-sticker op de printer

Veelgestelde vragen

Hebt u nog vragen? Ontvang extra antwoorden en ondersteuning.

Waar kan ik de EWS gebruikersnaam en het wachtwoord of de pincode vinden?

Als u wordt gevraagd om extra inloggegevens wanneer u de startpagina van de printer opent, controleer dan of er een pincode op de UPC-sticker is of neem contact op met uw printerbeheerder voor een wachtwoord.

1. Typ op de prompt voor inloggegevens de naam admin (standaard) voor de gebruikersnaam.

2. Zoek de pincode op de UPC-sticker van de printer op de achterzijde van de printer of in het toegangsgebied van de cartridges en voer de PIN in.

Voorbeeld van de PIN-sticker op de printer
  3. Als er geen pincode op de sticker wordt vermeld of als er geen sticker is, neemt u contact op met de beheerder van de printer voor de PIN of het wachtwoord.

Hoe kan ik handmatig een IP-adres toewijzen aan mijn printer?

Print een pagina met testresultaten voor de netwerkconfiguratie of het draadloze netwerk en gebruik de informatie ervan om uw printer draadloos te verbinden.

1. Een pagina met netwerkconfiguratie of resultaten van een draadloze netwerktest afdrukken.

• Printer met een bedieningspaneel: Druk de pagina af via het menu Draadloos, Netwerkinstellingen of Installatie.

• Printers zonder bedieningspaneelmenu: Druk de pagina af met behulp van de knopcombinaties op het bedieningspaneel van de printer.

Bij de meeste printers drukt u tegelijk op de knoppen Draadloos en Informatie of de knoppen Draadloos en Start kopiëren zwart.

Voor HP DeskJet 6000 en 6400, ENVY 6000 en 6400 en Tango-printers houdt u de knop Informatie vast tot alle knoppen van het bedieningspaneel oplichten en druk vervolgens tegelijkertijd op de knoppen Informatie en Hervatten.

2. Zoek de status van de draadloze verbinding, het IP-adres, het subnetmasker, de standaard gateway en de URL op de afdruk.

• Draadloze status: Bij 802.11 draadloos zou de StatusVerbonden moeten zijn. Als dit niet het geval is, is uw printer niet verbonden met het draadloze netwerk. Verbind uw printer met het draadloze netwerk. Ga naar Verbinding maken met een draadloze HP-printer voor meer informatie.

Een draadloze status bij Verbonden op de netwerkconfiguratiepagina
    • IP-adres, subnetmasker en standaard gateway: Zoek het IP-adres, subnetmasker en de standaard gateway van de printer onder 802.11 draadloos. Als u verschillende nummers hebt gevonden voor IPv4 en IPv6, hebt u alleen het IPv4-nummer nodig.

Het IP-adres, subnetmasker en de standaard gateway op het netwerkconfiguratierapport vaststellen
    • URL('s): Zoek in het gedeelte Algemene informatie de URL('s) voor Geïntegreerde webserver op. Uw printer kan meerdere URL's hebben.

De URL voor de geïntegreerde webserver opzoeken op de netwerkconfiguratiepagina
  3. Open een internetbrowser op een computer die is verbonden met hetzelfde netwerk als uw printer en typ een van de URL's in het adresveld en druk vervolgens op Enter om de EWS van de printer te openen. Als de EWS niet wordt weergegeven, probeert u een andere browser.

4. Klik in de EWS op het tabblad Netwerk of Netwerken, open de optie Draadloos en klik vervolgens op IPv4- configuratie.

5. Selecteer Handmatig IP en geef uw printerinformatie op.

Een IP-adres van de printer handmatig instellen in de EWS
    • Klik op Een handmatig IP-adres voorstellen en zorg ervoor dat de velden voor Handmatig IP-adres, Handmatig subnetmasker en Handmatige standaard gateway overeenkomen met de informatie van uw printer op de netwerkconfiguratiepagina.

• Als Een handmatig IP-adres voorstellen niet beschikbaar is, typt u zelf de informatie op de netwerkconfiguratiepagina in het veld IP-adres, Subnetmasker en Standaard gateway.

6. Klik op Toepassen en wacht tot de wijzigingen zijn bevestigd.

Kan ik mijn printer via de startpagina van de printer in een lokaal netwerk installeren?

Gebruik de wizard Draadloos instellen op de printerstartpagina om de printer met het lokale netwerk te verbinden.

1. Plaats de printer dicht bij de computer of het mobiele apparaat en de draadloze router.

2. Schakel de printer in en controleer vervolgens of er inktcartridges zijn geïnstalleerd en er gewoon papier in de hoofdlade is geplaatst.

3. Selecteer de printer met Wi-Fi Direct in de naam (bijvoorbeeld: DIRECT-72-HP OfficeJet Pro 6970) en wachtwoord.

• Printer met een bedieningspaneel: Raak het pictogram Wi-Fi Direct aan of open het menu met de instellingen van Wi-Fi Direct om de naam en het wachtwoord te zien.

• Printers zonder bedieningspaneelmenu: Druk een informatiepagina af. Gebruik een methode die overeenkomt met de knoppen van het bedieningspaneel op uw printer.

• Druk op de knop Informatie.

• Houd de knop Wi-Fi Direct 3 seconden ingedrukt.

• Druk tegelijkertijd op de knoppen Draadloos en Informatie.

• Houd de knop Hervatten of maximaal tien seconden ingedrukt, of tot het rapport wordt afgedrukt.

• Voor HP DeskJet 6000 en 6400, ENVY 6000 en 6400 en Tango-printers houdt u de knop Informatie ingedrukt tot alle knoppen van het bedieningspaneel oplichten en drukt u vervolgens tegelijkertijd op de knoppen Informatie en Annuleren.

De naam en het wachtwoord vindt u in het gedeelte Wi-Fi Direct.

Locatie van het onderdeel Wi-Fi direct in een netwerkconfiguratierapport
  4. Open op uw computer of mobiele apparaat Wi-Fi- of draadloze instellingen om de lijst met beschikbare draadloze netwerken te bekijken.

5. Selecteer uw Wi-Fi Direct-printernaam in de lijst met beschikbare netwerken en voer het wachtwoord in om met de printer te verbinden.

6. In een browser, typt u 192.168.223.1 in de adresbalk en drukt u op Enter.

Een IP-adres in de adresbalk van de webbrowser typen
  7. Als er een venster voor het aanmelden of een certificaat verschijnt, voer de informatie dan in om de EWS te openen.

• Als een beveiligingscertificaat van de website wordt weergegeven, klikt u op Doorgaan om de startpagina van de printer te openen.

• Als er een aanmeldvenster wordt geopend, typt u admin voor de gebruikersnaam en typt u vervolgens de pincode die wordt weergegeven op het label onder of op de achterzijde van de printer, of het wachtwoord dat door de printerbeheerder is ingesteld.

Voorbeeld van de PIN-sticker op de printer
  8. Selecteer in het Netwerk menu Draadloos (802.11) en selecteer vervolgens Wizard draadloze installatie.

9. Volg de instructies om uw lokale netwerk te selecteren en het wachtwoord in te voeren om de verbinding te voltooien.

10. Maak opnieuw verbinding met uw lokale Wi-Fi-netwerk nadat printerinstallatie is voltooid.

Wat moet ik doen als ik beveiligingswaarschuwingen krijg bij het wijzigen van instellingen?

Tijdens het wijzigen van een instelling van de startpagina van de printer, kan uw webbrowser mogelijk een bericht Omleiden naar beveiligde pagina en Deze site is niet veilig weergeven. Wanneer u de startpagina opent, wordt uw computer niet blootgesteld aan beveiligingsdreigingen.

1. Op het bericht Omleiden naar beveiligde pagina klikt u op OK.

Klik op OK in het venster Omleiden naar beveiligde pagina
  2. Klik of tik in het venster Deze verbinding is niet privé of Deze site is niet veilig op Details weergeven, Meer informatie of Geavanceerd.

3. Tik onder in het scherm op Deze website bezoeken, Ga naar de webpagina of Ga naar [IP-adres van de printer].

Hoe scan ik vanaf de EWS van de printer?

Voor printers met een scanfunctie kunt u documenten en foto's scannen met Webscan via een netwerkverbinding. Geen extra software of stuurprogramma's vereist.

1. Plaats het item op de glasplaat van de scanner of in de automatische documentinvoer (ADF).

Opmerking:

Plaats geen foto's in de automatische documentinvoer om schade aan de foto's of printer te voorkomen.

2. Zorg ervoor dat de printer is verbonden met hetzelfde netwerk als uw computer of mobiele apparaat.

3. Zoek het IP-adres van de printer.

• Printer met een bedieningspaneel: Zoek het IP-adres in het menu Draadloos of in netwerkinstellingen.

Voorbeeld van het scherm Overzicht Draadloos
    • Printers zonder bedieningspaneelmenu: Druk een Netwerkconfiguratie of testpagina voor het draadloze netwerk af om het IP-adres te zoeken.

Bij de meeste printers drukt u tegelijk op de knoppen Draadloos en Informatie of de knoppen Draadloos en Start kopiëren zwart.

Voor HP DeskJet 6000 en 6400, ENVY 6000 en 6400 en Tango-printers houdt u de knop Informatie vast tot alle knoppen van het bedieningspaneel oplichten en druk vervolgens tegelijkertijd op de knoppen Informatie en Hervatten.

Voorbeeld van een IP-adres op het netwerkconfiguratierapport
  4. Typ het IP-adres van de printer in de adresregel van de webbrowser in en druk op Enter om de startpagina of geïntegreerde webserver (EWS) van de printer te openen.

Een IP-adres in de adresbalk van de webbrowser typen
  5. Als er een venster voor het aanmelden of een certificaat verschijnt, voer de informatie dan in om de EWS te openen.

• Als een beveiligingscertificaat van de website wordt weergegeven, klikt u op Doorgaan om de startpagina van de printer te openen.

• Als er een aanmeldvenster wordt geopend, typt u admin voor de gebruikersnaam en typt u vervolgens de pincode die wordt weergegeven op het label onder of op de achterzijde van de printer, of het wachtwoord dat door de printerbeheerder is ingesteld.

Voorbeeld van de PIN-sticker op de printer
  6. Klik op Scannen.

Het bericht U kunt deze functie niet gebruiken omdat deze is uitgeschakeld wordt weergegeven.
    Het Scanmenu openen in de EWS
  7. Klik op Instellingen > Beveiliging > Beheerder.

8. Als u wordt gevraagd om naar een beveiligde webpagina met HTTPS-ondersteuning te gaan, klikt u op OK of op Omleiden naar HTTPS.

9. Als het bericht Uw verbinding is niet privé wordt weergegeven, klikt u op Geavanceerd > Verdergaan met [Printer IP-adres].

10. In de Beheerdersinstellingen selecteert u het vakje naast Webscan of Webscan vanuit EWS, klik op Toepassen > OK.

11. Ga terug naar het menu Scannen, selecteer de scanvoorkeuren, klik op Scan starten en volg de instructies om de scan op te slaan.

Voorbeeld van het menu Instellingen voor Webscan in de EWS

Hoe kan ik de printerfirmware van de EWS updaten?

Gebruik de startpagina van de printer om de firmware-updates van de printer te controleren en te installeren.

1. Klik op de startpagina van de printer op Hulpprogramma's of Webservices.

2. Klik op Printerupdates of Productupdate en klik op Nu controleren.