• Informatie

HP-printers - Foutbericht Wagenstoring of E3

Tijdens een afdruktaak stopt cartridgewagen en een foutmelding Vastgelopen wagen of E3 wordt op het bedieningspaneel van de printer weergegeven.

Voer de volgende taken uit in de aangegeven volgorde. Gebruik na elke taak de printer om te zien of het probleem is opgelost.

Controleer op belemmeringen in het pad van de cartridgewagen

Verwijder alle losse vellen papier of obstructies die het pad van de cartridgewagen kunnen blokkeren.

1. Schakel de printer uit en haal de stekker van het netsnoer uit het stopcontact.

2. Open de cartridgeklep en verwijder de tape aan de binnenzijde van de printer.

Voorbeelden van een toegangsklep voor de cartridges

Voorbeelden van locaties voor de klep van de printer
  3. Zoek en verwijder eventuele obstructies in het pad van de cartridgewagen, zoals gekreukt papier of verkleefde etiketten.

Voorbeeld van een printer met blokkeringen in het pad van de cartridgewagen

Voorbeeld van een printer met papier in het pad van de cartridgewagen
  4. Als de cartridgewagen een vergrendeling heeft, drukt u deze voorzichtig omlaag om er zeker van te zijn dat hij op zijn plaats is vergrendeld.

Let op!:

Inkttank-printers: Als de wagenvergrendeling gesloten is, moet u niet naar beneden drukken. Hierdoor kunt u de printer beschadigen.

Afbeelding van de vergrendeling van de wagen

Voorbeeld van de vergrendeling van de wagen
  5. Als de wagen niet op zijn plaats is vergrendeld, verplaatst u deze naar elke zijde en verwijdert u eventuele obstructies die het pad blokkeren.

Let op!:

Forceer de wagen het niet als deze vastzit. Hierdoor kan de printer beschadigd raken.

6. Sluit de printerklep.

7. Sluit het netsnoer weer aan en schakel de printer in.

De printer resetten

Reset de printer voor het herstellen van problemen met de printer.

1. Als uw printer een oplaadbare accu heeft, verwijdert u deze.

2. Koppel het netsnoer los van de printer zonder de printer uit te zetten.

3. Haal het netsnoer uit het stopcontact.

4. Wacht 60 seconden.

5. Sluit het netsnoer opnieuw aan op een stopcontact en de printer.

Opmerking:

HP raadt aan om de printer rechtstreeks op een stopcontact aan te sluiten.

6. Schakel de printer in om de reset te voltooien.

De printer laten nakijken

Laat uw HP product nakijken of vervangen als het probleem zich blijft voordoen nadat alle voorgaande stappen zijn voltooid.

Ga naar Neem contact op met HP Klantenondersteuning om een productenreparatie of -vervanging te plannen. Als u in Azië/het Pacifisch gebied bent, wordt u verwezen naar een lokaal servicecentrum in uw regio.

Ga naar HP productgarantie statuscontrole om de garantiestatus te bevestigen. Als uw product geen garantie meer heeft, zijn er mogelijk reparatiekosten van toepassing.