• Informatie

HP-printers - Langzaam afdrukken

Afdruksnelheden zijn trager dan verwacht, of voldoen niet aan de snelheden die worden aangegeven in de printerspecificaties.

Langzaam afdrukken verhelpen (Windows)

Controleer de hardware en software van de HP-printer op uw Windows-computer om de afdruksnelheden te verbeteren.

Voer de volgende taken uit in de aangegeven volgorde. Gebruik na elke taak de printer om te zien of het probleem is opgelost.

De printer resetten

Reset de printer voor het herstellen van problemen met de printer.

1. Als uw printer een oplaadbare accu heeft, verwijdert u deze.

2. Koppel het netsnoer los van de printer zonder de printer uit te zetten.

3. Haal het netsnoer uit het stopcontact.

4. Wacht 60 seconden.

5. Sluit het netsnoer opnieuw aan op een stopcontact en de printer.

Opmerking:

HP raadt aan om de printer rechtstreeks op een stopcontact aan te sluiten.

6. Schakel de printer in om de reset te voltooien.

De stille modus uitschakelen (Windows 10)

In de stille modus worden de geluidsniveaus tijdens het afdrukken verlaagd, maar hierdoor kan de afdruksnelheid ook afnemen.

Stille modus is niet voor alle printers beschikbaar.

• HP Smart-app: Open de HP Smart-app, klik op uw printer en klik vervolgens op Geavanceerde instellingen. Klik op het tabblad Instellingen op Stille modus onder Voorkeuren. Selecteer vervolgens Uit en klik daarna op Toepassen.

Opmerking:

Als u wordt gevraagd om een wachtwoord of pincode, voert u het wachtwoord in dat eerder is ingesteld door de beheerder van de printer, of voert u de pincode in die u op het label op uw printer vindt. Dit label bevindt zich op de achterzijde van de printer of binnenin de printer. Open hiertoe de cartridgeklep en kijk in de printer.

• HP Printer Assistant: Zoek in Windows naar uw printer en klik in de zoekresultaten op uw printer om HP Printer Assistant te openen. Op het tabblad Stille modus selecteert u Uit en vervolgens klikt u op Instellingen opslaan.

De afdrukkwaliteit verlagen om de afdruksnelheid te verbeteren (Windows)

Als u bepaalde papiersoorten selecteert of afdrukt in een betere kwaliteit, kan de afdruksnelheid afnemen. Druk af op gewoon papier in een lagere kwaliteit voor hogere afdruksnelheden.

1. Zoek in Windows naar Printers en klik in de resultatenlijst op Printers en scanners.

2. Klik op uw printer en vervolgens op Beheren > Afdrukvoorkeuren.

3. Klik op het tabblad Papier of Papier/Kwaliteit en controleer vervolgens of Normaal papier is geselecteerd in het veld Type of Papiertype.

4. De afdrukkwaliteit aanpassen.

• HP inkjet- en LaserJet-printers: Controleer of Concept of Normaal is geselecteerd in het veld Afdrukkwaliteit.

• HP-laserprinters: Klik op het tabblad Grafisch en klik vervolgens op Standaard in het veld Kwaliteit.

5. Klik op OK of Toepassen om de wijzigingen te bevestigen.

Afdrukken met beide cartridges (inkjetprinters)

Als uw printer afdrukken met slechts één cartridge ondersteunt, dan kan de afdruksnelheid worden verlaagd.

1. Open de cartridgeklep en controleer of alle cartridges correct zijn geïnstalleerd.

2. Controleer de inktniveaus en vervang alle lege cartridges.

De HP printerdriver opnieuw installeren (Windows)

Verwijder de printerdriver en installeer hem opnieuw op een computer met Windows.

1. Koppel alle USB-kabels los van de printer.

2. Zoek in Windows naar Een programma wijzigen of verwijderen en open dit hulpprogramma.

3. Zoek uw HP printernaam in de lijst met programma's.

• Als u de printer hebt gevonden, klikt u op de naam van de printer en vervolgens op Verwijderen.

• Als u de printer niet kunt vinden, zoekt en opent u Printers en scanners. Klik op uw printer en klik vervolgens op Apparaat verwijderen.

4. Als het bericht Gebruikersaccountbeheer verschijnt, klikt u op Ja.

5. Volg de instructies om het verwijderen van de sofware te voltooien en start de computer vervolgens opnieuw op.

6. Ga naar 123.hp.com om de nieuwste printerdriver te downloaden en te installeren.

De printerfirmware bijwerken

HP brengt regelmatig nieuwe firmwareversies uit met printerverbeteringen of probleemoplossingen. Werk de firmware regelmatig bij zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw printer.

• Bijwerken vanaf het bedieningspaneel van de printer: Veel HP printers met een aanraakscherm of menu kunnen rechtstreeks met HP worden verbonden om updates te vinden en installeren. Controleer of de printer verbonden is met een netwerk met een actieve internetverbinding. Als de printer is aangesloten met een USB-kabel, gebruikt u een van de andere opties.

Op de printer zoekt u de Product-update of het menu Controleren op updates door op het pictogram of de knop HP ePrint ( of ) te drukken. Of open het menu Installatie, Service of Instellingen, selecteer Voorkeuren, Printeronderhoud, of Hulpprogramma's en selecteer Webservices, Printer-update of LaserJet-update.

• Updates van HP Klantenondersteuning downloaden: Als de printer is ingeschakeld en verbonden is met de computer of een netwerk, gaat u naar HP Drivers en software downloaden om te controleren op beschikbare updates. Installeer beschikbare updates die worden vermeld onder Firmware.

• Updates installeren via de HP Smart-app: Open de HP Smart app. Als u niet over HP Smart beschikt, kunt u dit downloaden van 123.hp.com of de App Store. Nadat u de printer hebt toegevoegd, klikt u op de afbeelding van de printer en op Startpagina printer (GWS) of op Geavanceerde instellingen. Klik op Hulpmiddelen of Webservices en vervolgens op Printer-updates.

Langzaam afdrukken verhelpen (Mac)

Controleer de hardware en software van de HP-printer op uw Mac om de afdruksnelheden te verbeteren.

Voer de volgende taken uit in de aangegeven volgorde. Gebruik na elke taak de printer om te zien of het probleem is opgelost.

De printer resetten

Reset de printer voor het herstellen van problemen met de printer.

1. Als uw printer een oplaadbare accu heeft, verwijdert u deze.

2. Koppel het netsnoer los van de printer zonder de printer uit te zetten.

3. Haal het netsnoer uit het stopcontact.

4. Wacht 60 seconden.

5. Sluit het netsnoer opnieuw aan op een stopcontact en de printer.

Opmerking:

HP raadt aan om de printer rechtstreeks op een stopcontact aan te sluiten.

6. Schakel de printer in om de reset te voltooien.

Stille modus uitschakelen (Mac)

In de stille modus worden de geluidsniveaus tijdens het afdrukken verlaagd, maar hierdoor kan de afdruksnelheid ook afnemen.

Stille modus is niet voor alle printers beschikbaar.

• HP Smart-app: Open de HP Smart-app, klik op uw printer en klik vervolgens op Printer Home Page (EWS). Scrol op het tabblad Instellingen naar beneden en klik op Stille modus onder Voorkeuren. Selecteer vervolgens Uit en klik op Toepassen.

Opmerking:

Als u wordt gevraagd om een wachtwoord of pincode, voert u het wachtwoord in dat eerder is ingesteld door de beheerder van de printer, of voert u de pincode in die u op het label op uw printer vindt. Dit label bevindt zich op de achterzijde van de printer of binnenin de printer. Open hiertoe de cartridgeklep en kijk in de printer.

• HP Utility: Klik op Finder en klik daarna op Ga > Toepassingen. Dubbelklik vervolgens op de map HP en dubbelklik dan op HP Utility. Selecteer uw printer, klik op Stille modus, selecteer Uiten klik vervolgens op Nu toepassen.

De afdrukkwaliteit verlagen om de afdruksnelheid te verbeteren (Mac)

Als u bepaalde papiersoorten selecteert of afdrukt in een betere kwaliteit, kan de afdruksnelheid afnemen. Druk af op gewoon papier in een lagere kwaliteit voor hogere afdruksnelheden.

1. Open op de Mac de foto of het document dat u wilt afdrukken en klik vervolgens op Bestand > Afdrukken.

2. Controleer in het venster Afdrukinstellingen of uw printer is geselecteerd en klik vervolgens op Details weergeven.

3. In het keuzemenu in het midden van het venster, selecteert u Papiertype/kwaliteit of Media en kwaliteit. Selecteer Normaal of Concept in het menu of de schuifbalk Kwaliteit of Afdrukkwaliteit.

De normale afdrukkwaliteit selecteren in het venster Afdrukinstellingen

Afdrukken met beide cartridges (inkjetprinters)

Als uw printer afdrukken met slechts één cartridge ondersteunt, dan kan de afdruksnelheid worden verlaagd.

1. Open de cartridgeklep en controleer of alle cartridges correct zijn geïnstalleerd.

2. Controleer de inktniveaus en vervang alle lege cartridges.

De HP printerdriver verwijderen en uw printer toevoegen met AirPrint (Mac)

Verwijder alle printerdrivers en -software die op uw Mac zijn geïnstalleerd, en voeg de printer vervolgens toe met AirPrint.

1. Download en open HP Easy Start.

2. Vanaf het vervolgkeuzemenu HP Easy Start klikt u op HP software verwijderen.

Op HP software verwijderen klikken in HP Easy Start
  3. Volg de instructies om alle HP software te verwijderen.

4. Klik op het pictogram Apple, klik op Systeemvoorkeuren en vervolgens op Printers en scanners, Afdrukken en scannen of Afdrukken en faxen.

5. Klik op het plusteken.

6. Selecteer de printer in de lijst.

7. Klik op het veld Gebruiken of Afdrukken met en selecteer AirPrint in de vervolgkeuzelijst en klik vervolgens op Toevoegen.

Selecteer uw printer in de lijst en open het veld Gebruiken
  8. Ga naar HP software- en driverdownloads om de HP software voor uw printer te downloaden als AirPrint niet beschikbaar is of als u een HP-specifieke functie nodig hebt.

De printerfirmware bijwerken

HP brengt regelmatig nieuwe firmwareversies uit met printerverbeteringen of probleemoplossingen. Werk de firmware regelmatig bij zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw printer.

• Bijwerken vanaf het bedieningspaneel van de printer: Veel HP printers met een aanraakscherm of menu kunnen rechtstreeks met HP worden verbonden om updates te vinden en installeren. Controleer of de printer verbonden is met een netwerk met een actieve internetverbinding. Als de printer is aangesloten met een USB-kabel, gebruikt u een van de andere opties.

Op de printer zoekt u de Product-update of het menu Controleren op updates door op het pictogram of de knop HP ePrint ( of ) te drukken. Of open het menu Installatie, Service of Instellingen, selecteer Voorkeuren, Printeronderhoud, of Hulpprogramma's en selecteer Webservices, Printer-update of LaserJet-update.

• Updates van HP Klantenondersteuning downloaden: Als de printer is ingeschakeld en verbonden is met de computer of een netwerk, gaat u naar HP Drivers en software downloaden om te controleren op beschikbare updates. Installeer beschikbare updates die worden vermeld onder Firmware.

• Updates installeren via de HP Smart-app: Open de HP Smart app. Als u niet over HP Smart beschikt, kunt u dit downloaden van 123.hp.com of de App Store. Nadat u de printer hebt toegevoegd, klikt u op de afbeelding van de printer en op Startpagina printer (GWS) of op Geavanceerde instellingen. Klik op Hulpmiddelen of Webservices en vervolgens op Printer-updates.