• Informatie

Enveloppen bedrukken met een HP printer

Druk een naam en adres af op een envelop met behulp van apps voor tekstverwerking of vooraf geformatteerde sjablonen.

Plaats enveloppen in de printer

Hoe u enveloppen plaatst, is afhankelijk van het type printer dat u hebt en de plaatsing van de invoerlade.

Let op!:

Druk geen enveloppen af met klemmen, vensters, glanzende oppervlakken of gecoate voeringen om storingen of schade aan de printer te voorkomen. Als u afdrukt met een LaserJet printer, gebruik dan geen enveloppen met zelfklevend plakmiddel of andere synthetische materialen die gevoelig zijn voor warmte.

1. Plaats de enveloppen in de hoofdinvoerlade.

• Inkjet printers met een lade aan de voorzijde: Voorkant van de envelop naar beneden gericht en de flap naar links gericht

Enveloppen plaatsen in een inkjet printer met een papierlade aan de voorzijde
    • Inkjetprinters met lade aan de achterzijde: Voorkant van de envelop naar boven gericht en de flap naar links gericht

Enveloppen plaatsen in een inkjet printer met een papierlade achter
    • LaserJet printers met een lade aan de voorzijde: Voorkant van de envelop naar boven gericht en de flap naar links gericht

Enveloppen plaatsen in een LaserJet printer met een papierlade aan de voorzijde
  2. De papierbreedtegeleiders naar binnen schuiven totdat ze tegen de rand van de enveloppen komen.

Bedruk de enveloppen

Gebruik een Windows-of Mac-app om een afdruktaak te maken voor enveloppen.

Print enveloppen met WordPad (Windows)

Maak een document op in WordPad om enveloppen af te drukken. WordPad is vooraf geïnstalleerd in Windows.

1. Zoek in Windows naar en open WordPad.

2. Klik op Bestand of het menupictogram en klik op Paginainstellingen.

3. Selecteer het soort envelop in het menu Formaat, selecteer de afdrukstand Liggend en klik op OK.

De instellingen voor het afdrukken van enveloppen in WordPad
  4. Typ het adres en gebruik de hulpprogramma's voor formatteren op het tabblad Home om de tekst uit te lijnen en te centreren.

5. Klik op het menu Bestand, beweeg de muisaanwijzer over Afdrukken en klik op Afdrukvoorbeeld om te controleren of het adres correct gecentreerd en geformatteerd is.

6. Klik op Afdrukken.

Druk enveloppen af met Microsoft Word (Windows)

Druk één envelop af in Microsoft Word voor Windows met behulp van de hulpprogramma's voor Mailings. Daarnaast bevat Word sjablonen voor een groot aantal enveloptypen en-modellen.

1. Klik in Microsoft Word op Mailings en vervolgens op Enveloppen.

Opmerking:

Als u de functie Mail Merge wilt gebruiken, gaat u naar Microsoft Support: Afdruk samenvoegen met enveloppen.

Menu's enveloppen afdrukken in Word
  2. Typ in het venster Enveloppen en etiketten de adressen voor de levering en de retour.

3. Klik op Opties om het envelopformaat, het lettertype en de printerinvoer te selecteren en klik vervolgens op OK.

De opties voor enveloppen afdrukken in Word
  4. Klik op Afdrukken.

Enveloppen afdrukken met de app contactpersonen (Mac)

Contactpersonen is vooraf geïnstalleerd op Mac-computers en bevat instellingen om enveloppen te formatteren en af te drukken.

1. Zoek op de Mac naar contactpersonenen open deze functie.

2. Klik op de naam van de contactpersoon die op de envelop wilt afdrukken en controleer of de adresvelden zijn ingevuld.

Adres in de app Contactpersonen voor Mac
  3. Klik op bestand > afdrukken en vervolgens op Details weergeven onderaan in het dialoogvenster als dit wordt weergegeven.

4. Klik op het menu Stijl en selecteer Enveloppen.

5. Klik op Lay-out en selecteer het envelopformaat in het pop-upmenu Lay-out.

Instellingen Envelopindeling in de app contactpersonen voor Mac
  6. Als u een retouradresveld wilt toevoegen, verwijderen of wijzigen, klikt u op Label en selecteert of verwijdert u het selectievakje naast Mijn adres afdrukken.

7. Klik op Afdrukstand en selecteer de optie Liggend.

Instelling envelop-afdrukstand voor Mac
  8. Klik op Afdrukken.