• Informatie

• Feedback

Hoe kan ik een scan opslaan als een bewerkbaar tekstbestand?

Optical character recognition (OCR)-software (tekstherkenning) converteert de letters in een originele scan naar een bewerkbaar tekstbestand. Installeer de HP printersoftware voor Windows en Mac om deze functie te gebruiken, indien beschikbaar.

1. Ga naar HP Stuurprogramma's en software downloaden om het stuurprogramma en de software te installeren.

2. Nadat u de printer hebt geïnstalleerd, opent u de scansoftware om te controleren of OCR-scans wordt ondersteund.

• Windows: Zoek in Windows naar de modelnaam en het nummer van uw printer om HP Printer Assistant te openen. Klik op het tabblad Scan op Een foto of document scannen om HP Scan te openen. Zoek naar een snelkoppeling Opslaan als bewerkbare tekst (OCR).

• Mac: Open HP Easy Scan in de lijst met Toepassingen . Klik op het vervolgkeuzemenu Scanner en selecteer vervolgens uw printer. Scan een document, klik op Verzenden en selecteer Map. Klik op het menu Indeling en zoek naar RTF of TXT.

3. Als deze opties niet beschikbaar zijn, werd uw printer niet geleverd met OCR-software. Neem contact op met een externe OCR-softwareleverancier, zoals OmniPage, FineReader of Readiris, om te zien of uw printer compatibel is.