• Informatie

HP printers - Scannerfout

Wanneer u probeert te scannen, te kopiëren of te faxen wordt een foutmelding Scannerfout weergegeven. Kan niet scannen, kopiëren, of een fax verzenden of Systeemstoring Scanner wordt weergegeven.

De foutmelding wordt weergegeven bij scannerhardware of stroomvoorzieningsproblemen, zoals een vastgelopen scannermechanisme, kalibratieproblemen, lage temperatuur scannerlamp of een intern of extern elektrisch probleem. Het is niet verwant aan netwerk- of USB-verbindingsproblemen.

Voer de volgende taken uit in de aangegeven volgorde. Gebruik na elke taak de printer om te zien of het probleem is opgelost.

De printer resetten

Reset de printer voor het herstellen van problemen met de printer.

1. Als uw printer een oplaadbare accu heeft, verwijdert u deze.

2. Koppel het netsnoer los van de printer zonder de printer uit te zetten.

3. Haal het netsnoer uit het stopcontact.

4. Wacht 60 seconden.

5. Sluit het netsnoer opnieuw aan op een stopcontact en de printer.

Opmerking:

HP raadt aan om de printer rechtstreeks op een stopcontact aan te sluiten.

6. Schakel de printer in om de reset te voltooien.

HP Print and Scan Doctor gebruiken (Windows)

Gebruik HP Print and scan Doctor op uw Windows-computer om problemen met afdrukken en scannen vast te stellen en op te lossen.

1. Controleer of er papier in de hoofdlade is geplaatst en schakel vervolgens de printer in.

2. Download HP Print and Scan Doctor en volg de installatie-instructies. Open het hulpprogramma.

3. In het welkomstscherm klikt u op Start om uw printer te selecteren en de diagnostische test uit te voeren.

4. Als uw printer niet wordt gevonden, klikt u op Mijn product wordt niet vermeld en volg controleren de instructies voor de verbinding.

Controleer de balk van de scanner

Als u een flatbed-scanner hebt, kijk dan naar de scanner balk tijdens het scannen om te controleren of het apparaat goed werkt.

1. Verwijder alle originele documenten of foto's van de scannerglasplaat.

2. Til de scannerklep iets op en druk vervolgens op de knop Kopiëren of het pictogram.

3. Kijk naar de scanner. De scannerbalk moet lichter worden en over de gehele lengte van de glasplaat bewegen.

Als de scannerlamp niet gaat branden of over het glas beweegt, Neem contact op met HP Klantenondersteuning laat u de printer nakijken.

De printersoftware opnieuw installeren

Door de printersoftware opnieuw te installeren, worden mogelijk problemen met afdrukken of scannen opgelost.

De HP printerdriver opnieuw installeren (Windows)

Verwijder de printerdriver en installeer hem opnieuw op een computer met Windows.

1. Koppel alle USB-kabels los van de printer.

2. Zoek in Windows naar Een programma wijzigen of verwijderen en open dit hulpprogramma.

3. Zoek uw HP printernaam in de lijst met programma's.

• Als u de printer hebt gevonden, klikt u op de naam van de printer en vervolgens op Verwijderen.

• Als u de printer niet kunt vinden, zoekt en opent u Printers en scanners. Klik op uw printer en klik vervolgens op Apparaat verwijderen.

4. Als het bericht Gebruikersaccountbeheer verschijnt, klikt u op Ja.

5. Volg de instructies om het verwijderen van de sofware te voltooien en start de computer vervolgens opnieuw op.

6. Ga naar 123.hp.com om de nieuwste printerdriver te downloaden en te installeren.

De HP printerdriver verwijderen en uw printer toevoegen met AirPrint (Mac)

Verwijder alle printerdrivers en -software die op uw Mac zijn geïnstalleerd, en voeg de printer vervolgens toe met AirPrint.

1. Download en open HP Easy Start.

2. Vanaf het vervolgkeuzemenu HP Easy Start klikt u op HP software verwijderen.

Op HP software verwijderen klikken in HP Easy Start
  3. Volg de instructies om alle HP software te verwijderen.

4. Klik op het pictogram Apple, klik op Systeemvoorkeuren en vervolgens op Printers en scanners, Afdrukken en scannen of Afdrukken en faxen.

5. Klik op het plusteken.

6. Selecteer de printer in de lijst.

7. Klik op het veld Gebruiken of Afdrukken met en selecteer AirPrint in de vervolgkeuzelijst en klik vervolgens op Toevoegen.

Selecteer uw printer in de lijst en open het veld Gebruiken
  8. Ga naar HP software- en driverdownloads om de HP software voor uw printer te downloaden als AirPrint niet beschikbaar is of als u een HP-specifieke functie nodig hebt.

Aanvullende oplossingen bij scannerstoringen

Afhankelijk van uw printermodel kunnen een of meer van de volgende dingen het scannerprobleem mogelijk oplossen.

• Voor printers met een aanraakscherm of op het menu gebaseerde bedieningspanelen, herstelt u de fabrieksinstellingen. Zoek in het menu Fabrieksinstellingen herstellen of een soortgelijk menu in het menu Instellingen of Extra.

• Controleer bij een USB-verbinding of de kabel minder dan 3 m lang is en direct op de computer is aangesloten in plaats van op een USB-hub of dockingstation.

De printer laten nakijken

Laat uw HP product nakijken of vervangen als het probleem zich blijft voordoen nadat alle voorgaande stappen zijn voltooid.

Ga naar Neem contact op met HP Klantenondersteuning om een productenreparatie of -vervanging te plannen. Als u in Azië/het Pacifisch gebied bent, wordt u verwezen naar een lokaal servicecentrum in uw regio.

Ga naar HP productgarantie statuscontrole om de garantiestatus te bevestigen. Als uw product geen garantie meer heeft, zijn er mogelijk reparatiekosten van toepassing.