• Informatie

HP Chromebook 11 G1 notebooks - de HP x360 11 EMR pen gebruiken

Gebruik de HP x360 11 EMR pen met de compatibele Chromebook-laptop en gebruik de pen om te schrijven, tekenen of door het besturingssysteem en de programma's te navigeren.

De pen gebruiken

Gebruik de pen om items te selecteren, rechts te klikken, de taakbalk te verbergen of weer te geven, of items te wissen.

1. Druk op de punt van de pen tegen het aanraakscherm.

Het aanraakscherm detecteert de pen automatisch, schakelt de vinger-touch-functionaliteit uit en geeft aan waar de pen moet worden geplaatst.

2. Kies hoe de pen moet worden gebruikt.

• Een enkel item selecteren: Tik eenmaal met de pen op het scherm om met de linkermuisknop op een item te klikken.

• Meerdere items selecteren: Houd de pen ingedrukt tegen het eerste item dat u wilt selecteren. Druk vervolgens, terwijl u het item nog steeds vasthoudt, op de Shift-toets en selecteer vervolgens het laatste item. Met de Shift-toets selecteert u alle items tussen en inclusief het eerste en het laatste item.

• Met de rechtermuisknop klikken: Tik en druk zachtjes met de punt op het scherm om met de rechtermuisknop op een item te klikken.

• De taakbalk verbergen of weergeven: Plaats de punt van de pen aan de onderkant van het aanraakscherm en veeg naar boven.

• Wissen: Houd het gummetje tegen het scherm op het item dat u wilt wissen. Of gebruik het gereedschap Wissen in het hulpprogramma voor stylusgereedschappen om aantekeningen of tekeningen te wissen.

Het Stylus-hulpmiddel gebruiken

Met behulp van het Stylus-hulpprogramma kunt u de pen gebruiken om aantekeningen en schermafbeeldingen te maken, te tekenen of als laseraanwijzer of vergrootglas te gebruiken.

1. Tik op het pictogram van het Stylus-hulpmiddel om toegang te krijgen tot verschillende hulpprogramma's.

2. Kies een hulpprogramma, afhankelijk van wat u met de pen wilt doen.

• Aantekeningen maken: Tik op het pictogram nieuwe notitie en gebruik de pen om aantekeningen te maken in het weergegeven venster.

• Tekenen of schetsen: Tik op het pictogram nieuwe notitie en selecteer vervolgens uw tekenopties.

• Schermafbeeldingen maken: Tik op het pictogram van het Schermafbeelding maken om een schermafbeelding van het volledige venster te maken. u kunt ook op het pictogram Gebied vastleggen klikken om een schermafbeelding van het geselecteerde gedeelte te maken.

• De taakbalk verbergen of weergeven: Plaats de punt van de pen aan de onderkant van het aanraakscherm en veeg naar boven.

• Gebruiken als laseraanwijzer: Tik op het pictogram van de laseraanwijzer en tik vervolgens op het scherm om de functie te activeren. Tik op het pictogram om de laseraanwijzer uit te schakelen.

• Als Vergrootglas gebruiken: Tik op het pictogram Vergrootglas en tik vervolgens op het scherm om de functie te activeren. Tik op het pictogram om het vergrootglas uit te schakelen.

Veelgestelde vragen

Hebt u nog vragen? Ontvang extra antwoorden en ondersteuning.

Waarom werkt mijn pen niet?

De pen werkt mogelijk niet om verschillende redenen, zoals een lege batterij, een losse of gebroken punt van de pen, of een touchscreen dat niet is geconfigureerd voor peninvoer.

1. Vervang de AAAA-batterij, indien nodig. Zorg ervoor dat u de positieve kant van de batterij in de richting van de pennenpunt plaatst.

2. Controleer of de punt niet kapot is, beschadigd is of los zit in de holte. Vervang de punt indien deze kapot is of beschadigd is.

3. Zorg ervoor dat uw touchscreen is geconfigureerd om peninvoer te accepteren.

• Chromebooks: Bevestig dat de notebook over een digitizer beschikt. Zoek het servicelabel en zorg er vervolgens voor dat EMR Active Pen Support wordt benoemd.

• Windows 10: Zoek naar het Configuratiescherm en open deze functie. Typ penin het zoekveld en selecteer vervolgens pen en aanraken in de lijst met resultaten. Controleer of de instellingen voor peninvoer correct zijn.

Voorbeeld van geschikte penopties voor het touchscreen

Hoe vervang ik de penpunt?

Vervang de punt van de pen wanneer deze beschadigd raakt of defect is.

Opmerking:

Uw pen kan afwijken van de pen die in de stappen wordt weergeven, maar de stappen zijn hetzelfde.

1. Zorg ervoor dat u een pincet en een vervangende punt hebt.

HP raadt aan om een rond pincet te gebruiken om de punt te verwijderen.

Reservepunten en een rond pincet
  2. Plaats het pincet om de punt en trek de punt vervolgens voorzichtig uit de pen.

De punt uit de puntholte van de pen halen
  3. Steek een vervangende punt in de puntholte en duw de punt vervolgens zachtjes tot deze vastklikt.

De reservepunt in de puntholte van de pen plaatsen

Hoe verander ik de lijndikte van de pen?

De pen is drukgevoelig. Om de dikte van de lijn te vergroten, moet u meer druk uitoefenen op de punt terwijl u de pen gebruikt. Oefen minder druk uit om een dunnere lijn te krijgen.

Waarom zijn de penmarkeringen onnauwkeurig of worden ze niet weergegeven?

Afhankelijk van uw pen kan de punt van de pen versleten of beschadigd zijn, of kan de batterij stroom verliezen. Vervang de punt of de batterij.

Waarom reageert het touchscreen niet op aanraking wanneer de pen wordt gebruikt?

Het touchscreen reageert niet op gelijktijdige aanraking en peninvoer. Nadat u de pen hebt gebruikt, kunt u doorgaan met besturing via aanraking.