• Informatie

• Feedback

HP pc's - Geavanceerde probleemoplossing voor draadloze toetsenborden

Los problemen met de verbinding en hardware op wanneer een draadloos toetsenbord niet werkt zoals verwacht.

Voer de volgende taken uit in de aangegeven volgorde. Probeer het apparaat na elke taak te gebruiken om te zien of het probleem is opgelost.

Controleer de status van de voeding en de verbinding (toetsenbord met een draadloze USB-ontvanger)

Controleer een draadloos toetsenbord op problemen met de voeding en de verbinding als de muis werkt met een USB-ontvanger die is aangesloten op een poort of is ingebouwd in de computer.

1. Zoek en verwijder verpakkingslipjes van het toetsenbord. Deze lipjes zorgen ervoor dat het apparaat geen voeding ontvangt.

Het verpakkingslipje het toetsenbord verwijderen
  2. Als het toetsenbord een Aan/uit-knop heeft, controleert u of deze is ingesteld op Aan.

Het toetsenbord inschakelen
  3. Als het toetsenbord niet aangaat, laadt u de batterij op door de oplaadkabel aan te sluiten op een voedingsbron, zoals een USB-oplaadpoort op de computer of een externe USB-stroomadapter. Als het toetsenbord werkt op vervangbare batterijen, plaatst u nieuwe batterijen.

Toetsenbord met (1) LED-batterij indicatie en (2) MicroUSB-kabel op het oplaadapparaat

Getal

Beschrijving

1.

LED-batterij-indicator

2.

Kabel op het oplaadapparaat

4. Zoek de USB-ontvanger voor het toetsenbord. Deze kan zich al in een USB-poort op de computer bevinden of in de originele verpakking. Voor sommige HP Touch en All-in-Ones is de USB-ontvanger vooraf geïnstalleerd in de computer. Of kijk of er in het toetsenbord een ruimte is om de ontvanger in te bewaren.

5. Controleer of de ontvanger is aangesloten op een USB-poort op de computer. Een USB-hub biedt mogelijk niet voldoende voeding voor een goede verbinding van uw apparaat.

6. Schakel alle andere draadloze apparaten uit die u niet gebruikt, inclusief Bluetooth-apparaten.

7. Breng de muis dichter bij de draadloze ontvanger, binnen een afstand van 30 cm.

8. Controleer of er geen voorwerpen tussen de muis en de draadloze ontvanger zijn. Voorwerpen zoals tv's, draadloze telefoons of speakers kunnen draadloze signalen verzwakken.

9. Reset de verbinding van de USB-ontvanger als deze een connect-knop heeft.

• Draadloze ontvanger zonder connect-knop

Draadloze USB-ontvangers zonder connect-knop

Verwijder de ontvanger uit de USB-poort, wacht 10 seconden en plaats de ontvanger in een andere poort op de computer.

• Ontvangers met een connect-knop

Draadloze USB-ontvanger met een connect-knop en een LED-activiteitslampje

Sluit de ontvanger aan op een andere poort van de computer en houd de connect-knop ingedrukt tot het lampje knippert. Houd de connect-knop op het apparaat binnen 60 seconden ingedrukt tot het lampje op de ontvanger stopt met knipperen.

10. Als de verbinding mislukt, probeert u het toetsenbord te installeren op een andere computer om te bepalen of er een probleem is met de poort op de hoofdcomputer.

De status van de voeding en de verbinding (Bluetooth-toetsenbord) controleren

Controleer een draadloos toetsenbord op problemen met de verbinding en de stroomvoorziening als het toetsenbord een Bluetooth-verbinding heeft met de computer.

1. Zoek en verwijder verpakkingslipjes van het toetsenbord. Deze lipjes zorgen ervoor dat het apparaat geen voeding ontvangt.

Het verpakkingslipje het toetsenbord verwijderen
  2. Als het toetsenbord een Aan/uit-knop heeft, controleert u of deze is ingesteld op Aan.

Het toetsenbord inschakelen
  3. Als het toetsenbord niet aangaat, laadt u de batterij op door de oplaadkabel aan te sluiten op een voedingsbron, zoals een USB-oplaadpoort op de computer of een externe USB-stroomadapter. Als het toetsenbord werkt op vervangbare batterijen, plaatst u nieuwe batterijen.

Toetsenbord met (1) LED-batterij indicatie en (2) MicroUSB-kabel op het oplaadapparaat

Getal

Beschrijving

1.

LED-batterij-indicator

2.

Kabel op het oplaadapparaat

4. Zoek in Windows naar instellingen voor Bluetooth en andere apparaten en open deze.

Bluetooth-instellingen in Windows
  5. Controleer of Bluetooth is ingesteld op Aan.

6. Als het toetsenbord niet in de lijst staat, schakelt u de detecteerbare modus in volgens de instructies van de fabrikant en klikt u vervolgens op Bluetooth of ander apparaat toevoegen om de muis te koppelen.

HP pc's - Geavanceerde probleemoplossing voor draadloze toetsenborden

Gebruik deze geavanceerde stappen en methoden wanneer een draadloos toetsenbord niet reageert of niet werkt zoals verwacht.

De hardwarestuurprogramma's bijwerken

In Apparaatbeheer kunt u de hardwarestuurprogramma's voor beeld, audio, draadloze connectiviteit en andere stuurprogramma's voor uw computer bijwerken.

1. Zoek in Windows naar Apparaatbeheer en open dit.

2. Selecteer in de lijst met apparaten Muis en andere aanwijsapparaten.

3. Klik met de rechtermuisknop op toetsenbord, selecteer Stuurprogramma bijwerken en volg de instructies om het bijgewerkte stuurprogramma te installeren.

Stuurprogramma's bijwerken in Apparaatbeheer
  4. Start de computer opnieuw op om de installatie van de updates te voltooien.

Een diagnostische test voor het invoerapparaat uitvoeren

Gebruik het hulpprogramma HP PC hardware Diagnostics om problemen op te sporen met een invoerapparaat, zoals een muis, touchpad of toetsenbord.

1. Zoek in Windows op de app HP PC Hardware Diagnostics voor Windows en open de app.

Opmerking:

Als de printer niet in de lijst wordt weergegeven, gaat u naar HP hardware Diagnostics om de software te downloaden en te installeren.

2. Selecteer in het hoofdmenu Onderdelentests.

3. Selecteer invoerapparaten, selecteer alle beschikbare tests en klik op eenmaal uitvoeren om de tests te starten.

Invoerapparaten geselecteerd
  4. Als een van de tests mislukt, noteert u de 24-Digit failure ID code (ook beschikbaar in de test Logboeken) en vervolgens Neem contact op met HP Klantenondersteuning of laat u het apparaat nakijken.

Windows Update uitvoeren (Windows 10)

Werk uw Windows 10-computer bij met Windows Update.

1. Zoek in Windows naar en open Controleren op updates.

Als er updates beschikbaar zijn, worden deze automatisch geïnstalleerd.
  2. Als de updates zijn geïnstalleerd, start u uw computer opnieuw op als u daarom wordt gevraagd.

Specifieke problemen met het toetsenbord oplossen

Problemen met het toetsenbord oplossen, zoals langzaam typen, herhaalde tekens, verkeerde taal of vastzittende toetsen.

Trage reactie van toetsen of herhaalde tekens

Controleer de instellingen voor Filtertoetsen als het typen langzaam gaat of wanneer er meerdere tekens verschijnen wanneer een toets wordt ingedrukt.

1. Zoek in Windows naar Configuratiescherm en open dit.

2. Selecteer Toegankelijkheidscentrumen selecteer Het toetsenbord eenvoudiger in het gebruik maken.

3. Wis het selectievakje naast Filtertoetsen inschakelen en klik vervolgens op OK.

Selectie Filtertoetsen inschakelen ongedaan maken

Met een druk op een enkele toets verschijnen meerdere tekens

Stel de herhaalvertraging van de toets in als twee of meer tekens verschijnen wanneer u één keer op een toets drukt.

1. Zoek in Windows naar Configuratiescherm en open dit.

2. Selecteer Toetsenbord en selecteer het tabblad Snelheid.

3. Beweeg de schuifregelaar onder Herhaalvertragingnaar Langen klik vervolgens op OK.

De instellingen voor de toetsenbordsnelheid wijzigen

Het numerieke toetsenblok werkt niet zoals verwacht

Controleer of Num Lock is ingeschakeld en controleer in de instellingen van Windows of het toetsenbord als muis mag worden gebruikt.

1. Controleer of de Num Lock-toets is in- of uitgeschakeld, afhankelijk van de manier waarop u het apparaat wilt gebruiken. Deze toets bevindt zich gewoonlijk in de buurt van of op het numerieke toetsenblok.

Als het probleem blijft bestaan, gaat u door naar de volgende stappen.

2. Zoek in Windows naar Configuratiescherm en open dit.

3. Selecteer Toegankelijkheidscentrumen selecteer Het toetsenbord eenvoudiger in het gebruik maken.

4. Wis het selectievakje naast Muistoetsen inschakelen en klik vervolgens op OK om uw wijzigingen op te slaan.

Selectie Muistoetsen inschakelen ongedaan maken

De taal en de indeling van het toetsenbord zijn anders dan verwacht

Wijzig de toetsenbordtaal en -indeling zodat deze overeenkomen met de weergavetaal in Windows.

Opmerking:

Voor zakelijke gebruikers kunnen de taalinstellingen worden geregeld door een beheerder. Neem voor hulp contact op met uw systeembeheerder.

1. Zoek in Windows naar Taalinstellingen en open deze functie.

2. Bevestig of wijzig de weergavetaal in Windows.

De weergavetaal in Windows wijzigen
  3. Zoek in Windows naar Invoerinstellingen en open deze functie.

4. Selecteer Geavanceerde toetsenbordinstellingen.

5. Selecteer de taal in het vervolgkeuzemenu onder Standaard invoermethode negeren.

Een taal selecteren voor gebruik met het toetsenbord
  6. Zoek in Windows naar Taalinstellingen en open deze functie.

7. Selecteer uw taal en klik op Opties.

Selectie van de knop Opties voor de geselecteerde taal
  8. Klik onder Toetsenbordenop Een toetsenbord toevoegen en selecteer een toetsenbordindeling die overeenkomt met het geselecteerde toetsenbord en de weergavetaal.

De toetsenbordindeling wijzigen zodat deze overeenkomt met de weergavetaal
  9. Druk op de Windows-toets en de Spatiebalk om te schakelen tussen toetsenbordindelingen.

Opmerking:

Als u schakelt tussen toetsenborden, wordt alleen de invoertaal gewijzigd.

Een toetsenbordtoets hangt vast

Verwijder een vastzittende toets en reinig het gebied eronder en eromheen.

Opmerking:

Als het toetsenbord niet werkt zoals verwacht en nog onder de garantie valt, neemt u contact op met HP om te controleren of het toetsenbord kan worden vervangen. Als de toets vastzit omdat er vloeistof of een andere substantie in het toetsenbord terecht is gekomen, is het schoonmaken van het toetsenbord mogelijk de enige optie.

1. Koppel het toetsenbord los van de computer. Als het toetsenbord werkt op batterijen, verwijdert u deze.

2. Plaats een bot mes (of een soortgelijk voorwerp) onder de toets en wrik deze voorzichtig los.

Opmerking:

De toetsen op dunne toetsenborden zijn moeilijker te verwijderen. Vervang het toetsenbord als u de toets niet kunt verwijderen.

Een vastzittende toets verwijderen
  3. Gebruik een wattenstaafje met alcohol om het gebied onder de toets en de sleuf in het toetsenbord te reinigen.

4. Verwijder stof of vuil uit de sleuf van de toets.

5. Plaats de toets terug door deze op zijn plek te duwen tot hij vastklikt. Langere toetsen kunnen een klein metalen staafje hebben dat ook moet worden geïnstalleerd.

De computer maakt piepgeluiden tijdens het typen

Controleer de instelling Wisseltoetsen of Plaktoetsen in Windows als de computer soms piept tijdens het typen.

Toetsen kunnen een piepgeluid voortbrengen wanneer de Lock-toetsen zijn ingedrukt. De plaktoetsen kunnen een piepgeluid voortbrengen wanneer de toetsen Ctrl, Alt, Shift en Lock worden ingedrukt.

1. Zoek in Windows naar de toetsenbordinstellingen voor Toegankelijkheid en open dit.

2. Controleer of Plaktoetsen gebruiken is ingesteld op Uit.

De instellingen voor Plaktoetsen uitschakelen

HP pc's - Problemen met de Bluetooth-verbinding oplossen

Controleer of er problemen zijn met de verbinding of het stuurprogramma als u een Bluetooth-accessoire of invoerapparaat niet met uw computer kunt koppelen.

Voer de volgende taken uit in de aangegeven volgorde. Probeer het apparaat na elke taak te gebruiken om te zien of het probleem is opgelost.

Controleren of uw computer Bluetooth heeft

Gebruik Apparaatbeheer om te bevestigen dat uw computer Bluetooth ondersteunt.

1. Zoek in Windows naar Apparaatbeheer en open dit.

2. Zoek in Apparaatbeheer naar Bluetooth of Bluetooth-radio in de lijst.

Als Bluetooth niet wordt weergegeven, ondersteunt uw computer dit niet. Gebruik een ander type draadloos apparaat of USB-apparaat.

Bluetooth wordt weergegeven in Apparaatbeheer

Controleren of het Bluetooth-signaal is ingeschakeld

Wanneer het Bluetooth-signaal is uitgeschakeld, kunt u geen apparaat koppelen, een nieuw apparaat toevoegen of de Bluetooth-instellingen wijzigen.

1. Open Apparaatbeheer en klik vervolgens op de pijl naast Bluetooth.

Klik op de pijl naast Bluetooth om de lijst uit te klappen
  2. Als uw apparaat niet wordt weergegeven, klikt u met de rechtermuisknop op de Bluetooth-kaart en selecteert u Apparaat inschakelen.

Inschakelen van het apparaat voor de Bluetooth-kaart

De instellingen voor draadloze communicatie controleren

Zorg ervoor dat uw draadloze communicatie-instellingen op uw computer een Bluetooth-verbinding mogelijk maken.

1. Zoek in Windows naar Vliegtuigstand en open deze functie.

2. Controleer of de Vliegtuigstand is uitgeschakeld en Wi-Fi en Bluetooth zijn ingeschakeld.

Opmerking:

De Vliegtuigstand schakelt automatisch Wi-Fi en Bluetooth uit. Als u Bluetooth wilt gebruiken in de Vliegtuigstand, kunt u het handmatig inschakelen.

Zorg dat de Vliegtuigstand uitgeschakeld is en Wi-Fi en Bluetooth ingeschakeld zijn

Alle draadloze storingen verwijderen

Het Bluetooth draadloze signaal tussen uw computer en het apparaat is mogelijk te zwak om een goede verbinding te maken.

Niet-draadloze producten die de draadloze prestaties belemmeren
  1. Controleren of het apparaat is ingeschakeld en detecteerbaar is.

2. Schakel Bluetooth uit op andere apparaten die niet worden gebruikt.

3. Zet de computer en het apparaat dichter bij elkaar, meestal binnen 10 meter (33 ft).

4. Controleer of er zich geen objecten tussen uw computer en het apparaat bevinden. Objecten zoals tv's, magnetrons, draadloze telefoons of andere draadloze apparaten kunnen Bluetooth-signalen verzwakken.

Het Bluetooth-apparaat en de computer opnieuw opstarten

Sommige verbindingsfouten worden opgelost door het apparaat en de computer opnieuw op te starten.

1. Sluit alle geopende programma's op de computer en schakel de computer uit.

2. Schakel het Bluetooth-apparaat uit.

3. Schakel de computer en het apparaat in.

Controleren of er een update voor het Bluetooth-stuurprogramma is

Als het Bluetooth-stuurprogramma voor uw apparaat verouderd is, kunt u mogelijk problemen met de verbinding ondervinden.

1. Open Apparaatbeheer en klik vervolgens op de pijl naast Bluetooth om de huidige geïnstalleerde apparaten te bekijken.

Klik op de pijl naast Bluetooth om geïnstalleerde apparaten weer te geven.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het Bluetooth-apparaat en selecteer Stuurprogramma bijwerken.

3. Selecteer in het venster Stuurprogramma's bijwerken Automatisch naar bijgewerkte stuurprogramma's zoeken.

4. Wanneer er een update beschikbaar is, werkt u het stuurprogramma bij.

Het Bluetooth-apparaat opnieuw installeren

Het Bluetooth-stuurprogramma voor uw apparaat is mogelijk beschadigd. Verwijder het apparaat met behulp van Apparaatbeheer en probeer daarna het stuurprogramma weer te installeren en te koppelen met de computer.

1. Open Apparaatbeheer en klik vervolgens op de pijl naast Bluetooth om de huidige geïnstalleerde apparaten te bekijken.

Klik op de pijl naast Bluetooth om geïnstalleerde apparaten weer te geven.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het apparaat dat u probeert te koppelen, en klik op Verwijderen.

3. Start de computer opnieuw om de draadloze verbindingen opnieuw in te stellen.

Uw computer herstellen wanneer Windows normaal wordt opgestart

Zet uw computer terug naar een eerder punt.

1. Sla alle geopende bestanden op en sluit alle geopende programma's.

2. Zoek in Windows naar Een herstelpunt maken en open deze optie.

3. Klik op het tabblad Systeembeveiliging op Systeemherstel.

Selectie van de optie Systeemherstel in het venster Systeemeigenschappen
  4. Klik in het venster Systeemherstel op Volgende.

5. Selecteer het herstelpunt dat u wilt gebruiken en klik op Volgende.

Een herstelpunt selecteren
  6. Controleer uw keuze en klik op Voltooien.

7. Lees de waarschuwing over het niet onderbreken van Systeemherstel en klik vervolgens op Ja.

Let op!:

Wacht tot Systeemherstel zonder onderbreking is voltooid, om beschadigingvan de harde schijf of extra schade aan de computer te voorkomen.

Bevestiging dat Systeemherstel niet mag worden onderbroken
    Systeemherstel herstelt de computerconfiguratie naar een eerder tijdstip en start de computer opnieuw op.

Neem contact op met HP Klantenondersteuning

Als de vorige stappen het probleem niet hebben opgelost, neemt u contact op met HP Klantenondersteuning voor verdere assistentie.

1. Ga naar HP Klantenondersteuning - Contact.

2. Voer zo het serienummer van uw apparaat in om de garantiestatus te bekijken en om zo nodig uw locatie te wijzigen.

3. Selecteer een ondersteuningsoptie. Als u in Azië/het Pacifisch gebied bent, wordt u verwezen naar een lokaal servicecentrum in uw regio.