• Informatie

• Feedback

Een slechte afdrukkwaliteit oplossen op HP Color LaserJet Pro M254 printers

De kwaliteit van een afgedrukt document voldoet niet aan de verwachtingen. Afdrukken hebben vegen, zijn onscherp, vaag of donker, of er is losse toner te zien.

Voer de volgende taken uit in de aangegeven volgorde. Gebruik na elke taak de printer om te zien of het probleem is opgelost.

Een reinigingspagina printen

Print een reinigingspagina om de afdrukkwaliteit te verbeteren.

1. Een pagina afdrukken vanaf het bedieningspaneel van de printer.

• HP Color LaserJet Pro M254dn, M254nw: Druk op OK, druk op de Pijl naar rechts om naar Service te scrollen, druk op OK, blader naar Reinigingspagina en druk op OK.

• HP Color LaserJet Pro M254dw: Ga naar het beginscherm van het bedieningspaneel van de printer, veeg naar links en raak dan Instellingen aan. Raak Service aan en vervolgens Reinigingspagina.

2. Voer één vel papier in de sleuf van de prioriteitslade als daarom wordt gevraagd (lade 1).

Papier, afdrukinstellingen en de kwaliteit van het afgedrukte bestand controleren

Controleer of u het juiste papier voor uw afdruktaak gebruikt en wijzig de afdrukinstellingen om de afdrukkwaliteit te verbeteren.

1. Controleer de papierkwaliteit. De kwaliteit en het soort papier kunnen van invloed zijn op de afdruktaak. Controleer of het papier dat u gebruikt geschikt is voor de afdruktaak en voor de printer.

• Gebruik papier dat is bestemd voor HP LaserJet printers. Gebruik geen papier dat alleen voor inkjetprinters is ontwikkeld.

• Gebruik geen papier met een te ruw oppervlak. Gladder papier kan leiden tot een betere afdrukkwaliteit.

2. Controleer de papieroriëntatie. Voor sommige afdruktaken, zoals het afdrukken van foto's, moet u ervoor zorgen dat het papier op de juiste manier wordt geplaatst om op de gladde of glanzende zijde af te drukken. Plaats papier in de voorste invoerlade met de afdrukzijde naar boven gericht.

3. Controleer de afdrukinstellingen. Klik in het programma waarmee u afdrukt op Bestand en vervolgens op Afdrukken om het venster Afdrukken te openen. Selecteer uw printer en klik vervolgens op Eigenschappen, Opties, Printerinstellingen, Printer, Voorkeuren, Media en kwaliteit of Papier/kwaliteit om het menu instellingen te openen. Afhankelijk van uw printer overweegt u de volgende afdrukinstellingen te wijzigen.

• Papiertype: Hiermee selecteert u de juiste papiersoort, zoals fotopapier, gewoon papier of etiketten.

• Afdrukkwaliteit: Hiermee verhoogt u de afdrukkwaliteit van de modus Normaal of Concept naar Beste. Als u een EconoMode-optie ziet, verwijder dan het vinkje bij het selectievakje.

• Papierformaat: Hiermee selecteert u de juiste papiersoort voor uw afdruktaak.

4. Controleer de kwaliteit van de foto of het document. Gebruik foto's en bestanden met hoge resolutie.

De tonerniveaus, cartridges en de fotogevoelige rol controleren

Problemen met de tonercartridges of de fotogevoelige rol kunnen een slechte afdrukkwaliteit veroorzaken.

1. Controleer toner- en cartridgetype. HP raadt u aan om legitieme tonerproducten van HP te gebruiken. HP kan de kwaliteit of betrouwbaarheid van cartridges van andere fabrikanten of opnieuw gevulde cartridges niet garanderen. Als u geen legitieme HP supplies gebruikt, kunnen problemen wellicht niet worden verholpen met de stappen in dit document. Ga naar Antivirus- en antifraudeprogramma van HP als u de echtheid van uw cartridges wilt controleren. Koop vervangende cartridges en andere supplies via de HP Store of bij een lokale winkel.

2. Controleer de tonerniveaus en vervang cartridges die bijna leeg zijn.

• HP Color LaserJet Pro M254dw: Raak in het beginscherm Supplies aan om de resterende tonerniveaus weer te geven.

Toner niveaus die worden weergegeven op het bedieningspaneel
    • HP Color LaserJet Pro M254dn en M254nw: Druk op de knop OK op het bedieningspaneel om de resterende tonerniveaus weer te geven.

Toner niveaus die worden weergegeven op het bedieningspaneel

Ga verder met deze stappen om de cartridges te controleren op beschadigingen als u originele HP cartridges gebruikt en de tonerniveaus niet bijna of helemaal leeg zijn.

3. Open de klep aan de voorzijde.

De voorklep openen
  4. Gebruik de blauwe hendel om de cartridgelade naar buiten te trekken.

De cartridgelade naar buiten trekken
  5. Pak de hendel op de tonercartridge vast en trek de tonercartridge vervolgens recht naar buiten om deze te verwijderen.

De tonercartridge verwijderen

6. Controleer de geheugenchip op beschadigingen. Als de geheugenchip ontbreekt of beschadigd is, vervangt u de tonercartridge.

De locatie van de geheugenchip van een tonercartridge
  7. Controleer het oppervlak van de fotogevoelige rol. Vervang de tonercartridge als u krassen, vingerafdrukken of beschadigingen ziet.

Let op!:

Raak de fotogevoelige rol niet aan. Vingerafdrukken op de rol kunnen problemen met de afdrukkwaliteit veroorzaken.

De fotogevoelige rol onderzoeken op krassen of vingerafdrukken
  8. De tonercartridge plaatsen.

9. Herhaal deze stappen voor de andere tonercartridges.

10. Sluit de toegangsklep voor de tonercartridge en sluit vervolgens de voorklep.

De printer laten nakijken

Laat uw HP product nakijken of vervangen als het probleem zich blijft voordoen nadat alle voorgaande stappen zijn voltooid.

Ga naar Contact opnemen met HP Klantenondersteuning om een productenreparatie of -vervanging te plannen. Als u in Azië/het Pacifisch gebied bent, wordt u verwezen naar een lokaal servicecentrum in uw regio.

Ga naar HP productgarantie statuscontrole om de garantiestatus te bevestigen. Als uw product geen garantie meer heeft, zijn er mogelijk reparatiekosten van toepassing.