• Informatie

• Feedback

De HP printer raakt zijn wifiverbinding kwijt

Na het met succes aansluiten van uw HP printer op een draadloos netwerk, valt de verbinding uit en gaat de printer offline en kunt u niet meer afdrukken of scannen.

HP Print and Scan Doctor gebruiken (Windows)

Gebruik HP Print and scan Doctor op uw Windows-computer om problemen met afdrukken en scannen vast te stellen en op te lossen.

1. Controleer of er papier in de hoofdlade is geplaatst en schakel vervolgens de printer in.

2. Download HP Print and Scan Doctor en volg de installatie-instructies. Open het hulpprogramma.

3. In het welkomstscherm klikt u op Start om uw printer te selecteren en de diagnostische test uit te voeren.

4. Als uw printer niet wordt gevonden, klikt u op Mijn product wordt niet vermeld en volg controleren de instructies voor de verbinding.

Verbeter het draadloze signaal naar de printer

Als het draadloze signaal zwak is, verplaats de apparaten dan dichter bij de router en controleer of de internetservice goed werkt.

1. Controleer de status van het draadloze netwerk op uw computer of mobiele apparaat.

• De netwerknaam controleren: Zorg ervoor dat er verbinding is met het juiste netwerk. U kunt bijvoorbeeld per ongeluk verbinding maken met het netwerk van de buurman of met een gastnetwerk.

• De signaalsterkte controleren: Als het pictogram draadloos een zwakke signaalstatus weergeeft , verplaatst u het apparaat dichter bij de router of gebruikt u een range-extender tot er een sterk signaal wordt weergegeven . Muren, metalen boekenrekken en elektronica die radiosignalen uitzenden kunnen het draadloze signaal verzwakken.

2. Open een website om te controleren of de internetservice werkt. Als de laadtijd van de pagina traag of is, start u de router opnieuw op. Neem indien nodig contact op met uw internetprovider om te controleren of de service problemen ondervindt.

3. Limiteer het aantal apparaten op het netwerk, met name apparaten die streaming inhoud gebruiken.

4. Verplaats de router naar een centrale locatie in huis of installeer een range-extender om de signaalsterkte van de router te verbeteren.

5. Neem contact op met uw internetprovider of de routerfabrikant om te controleren of er updates zijn. Verouderde firmware van de router kan problemen met de printerverbinding veroorzaken.

6. Een pagina met netwerkconfiguratie of resultaten van een draadloze netwerktest afdrukken.

• Printer met een bedieningspaneel: Druk de pagina af via het menu Draadloos, Netwerkinstellingen of Installatie.

• Printers zonder bedieningspaneelmenu: Druk de pagina af met behulp van de knopcombinaties op het bedieningspaneel van de printer.

Bij de meeste printers drukt u tegelijk op de knoppen Draadloos en Informatie of de knoppen Draadloos en Start kopiëren zwart.

Voor HP DeskJet 6000 en 6400, ENVY 6000 en 6400 en Tango-printers houdt u de knop Informatie vast tot alle knoppen van het bedieningspaneel oplichten en druk vervolgens tegelijkertijd op de knoppen Informatie en Hervatten.

7. Bekijk het rapport voor de verbindingsstatus en eventuele gevonden problemen.

Voorbeeld van een testrapport voor het draadloze netwerk met een bepaald probleem

Als het rapport geen problemen of oplossingen identificeert, gaat u verder met deze stappen om de storing tot een minimum te beperken.

8. Bekijk de lijst met ontdekte 802.11 netwerken op de laatste pagina en zoek het kanaal van uw draadloze netwerk.

Zoeken naar kanalen die worden gebruikt door de beschikbare netwerken
    • Als uw netwerk niet van een gezamenlijk kanaal gebruik maakt, heeft het probleem niet met wifikanaal-interferentie te maken.

• Als uw netwerk wel gebruik maakt van een gezamenlijk kanaal, gaat u verder met deze stappen om het routerkanaal te wijzigen.

9. Bepaal het IP-adres en het wachtwoord van uw router.

Opmerking:

De volgende lijst wordt uitsluitend verstrekt ter informatie en werkt mogelijk niet voor uw routermodel. Raadpleeg de documentatie van uw internetprovider of router voor instructies voor toegang tot de router.

Algemene routermerken met standaard IP-adressen, gebruikersnamen en wachtwoorden

Merk router

IP-adres

Gebruikersnaam

Wachtwoord

3Com

http://192.168.1.1

admin

geen wachtwoord vereist of admin

ASUS

http://192.168.1.1

admin

admin

Belkin

http://192.168.2.1

geen gebruikersnaam vereist of admin

geen wachtwoord vereist

D-Link

http://192.168.0.1

admin of user

geen wachtwoord vereist of admin

Linksys

http://192.168.1.1

admin, geen gebruikersnaam vereist of Comcast

admin, geen wachtwoord vereist of 1234

Netgear

http://192.168.0.1

admin

password, 1234, of setup

10. Open een webbrowser, typ het IP-adres van de router in de adresbalk, druk op Enter en meld u aan met de gebruikersnaam en het wachtwoord.

De pagina router websetup wordt weergegeven.
  11. Gebruik het configuratiemenu om het wifikanaal te wijzigen.

12. Als uw Wi-Fi-netwerk nog steeds problemen ondervindt, overweeg dan een upgrade van uw router of de internetservice.