• Informatie

HP printers - Foutmelding 'Papier komt niet overeen' (Windows, Mac)

Na het verzenden van een afdruktaak, verschijnt er een foutbericht over een onjuiste papiersoort of papierformaat op het bedieningspaneel van de printer of op de computer wanneer de instellingen voor de afdruktaak niet overeenkomen met het papier dat in de printer is geplaatst.

Problemen oplossen voor het bericht ' papier komt niet overeen ' (Windows)

Identificeer en verhelp onjuiste of verkeerde papierformaten op een computer met Windows.

Voer de volgende taken uit in de aangegeven volgorde. Gebruik na elke taak de printer om te zien of het probleem is opgelost.

Controleer de instellingen voor het papierformaat en de papierbron (Windows)

Controleer de instellingen voor het papierformaat en de papierbron voor uw afdruktaak in Windows.

1. Klik in het programma waarmee u afdrukt op Bestand en vervolgens op Afdrukken.

2. Controleer of uw printer is geselecteerd en open het dialoogvenster Eigenschappen.

Afhankelijk van het programma kan het de knop Eigenschappen, Opties, Printerinstellingen, Printer of Voorkeuren zijn.

• Voor de meeste HP printers klikt u op het tabblad Papier/kwaliteit en gaat u verder met de volgende stappen.

• Voor HP Laser printers klikt u op het tabblad Papier en op het vervolgkeuzemenu Origineel formaat en controleert u of het papierformaat overeenkomt met het type papier dat in de printer is geplaatst. Klik op het vervolgkeuzemenu Uitvoerformaat, selecteer Zelfde formaat als origineel en klik vervolgens op OK.

3. Klik op Papierbron en controleer of de juiste papierlade is geselecteerd.

4. Klik op Geavanceerd en klik vervolgens op het vervolgkeuzemenu Papierformaat.

5. Controleer of de instelling van het papierformaat past bij de papiersoort die in de printer is geladen.

Opmerking:

Als het exacte papierformaat ontbreekt in de lijst, selecteert u het formaat dat het dichtst bij het papier komt dat in de lade is geplaatst.

6. Klik op OK.

De printer resetten

Reset de printer voor het herstellen van problemen met de printer.

1. Als uw printer een oplaadbare accu heeft, verwijdert u deze.

2. Koppel het netsnoer los van de printer zonder de printer uit te zetten.

3. Haal het netsnoer uit het stopcontact.

4. Wacht 60 seconden.

5. Sluit het netsnoer opnieuw aan op een stopcontact en de printer.

Opmerking:

HP raadt aan om de printer rechtstreeks op een stopcontact aan te sluiten.

6. Schakel de printer in om de reset te voltooien.

De printerfirmware bijwerken

HP brengt regelmatig nieuwe firmwareversies uit met printerverbeteringen of probleemoplossingen. Werk de firmware regelmatig bij zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw printer.

• Bijwerken vanaf het bedieningspaneel van de printer: Veel HP printers met een aanraakscherm of menu kunnen rechtstreeks met HP worden verbonden om updates te vinden en installeren. Controleer of de printer verbonden is met een netwerk met een actieve internetverbinding. Als de printer is aangesloten met een USB-kabel, gebruikt u een van de andere opties.

Op de printer zoekt u de Product-update of het menu Controleren op updates door op het pictogram of de knop HP ePrint ( of ) te drukken. Of open het menu Installatie, Service of Instellingen, selecteer Voorkeuren, Printeronderhoud, of Hulpprogramma's en selecteer Webservices, Printer-update of LaserJet-update.

• Updates van HP Klantenondersteuning downloaden: Als de printer is ingeschakeld en verbonden is met de computer of een netwerk, gaat u naar HP Drivers en software downloaden om te controleren op beschikbare updates. Installeer beschikbare updates die worden vermeld onder Firmware.

• Updates installeren via de HP Smart-app: Open de HP Smart app. Als u niet over HP Smart beschikt, kunt u dit downloaden van 123.hp.com of de App Store. Nadat u de printer hebt toegevoegd, klikt u op de afbeelding van de printer en op Startpagina printer (GWS) of op Geavanceerde instellingen. Klik op Hulpmiddelen of Webservices en vervolgens op Printer-updates.

De HP printerdriver opnieuw installeren (Windows)

Verwijder de printerdriver en installeer hem opnieuw op een computer met Windows.

1. Koppel alle USB-kabels los van de printer.

2. Zoek in Windows naar Een programma wijzigen of verwijderen en open dit hulpprogramma.

3. Zoek uw HP printernaam in de lijst met programma's.

• Als u de printer hebt gevonden, klikt u op de naam van de printer en vervolgens op Verwijderen.

• Als u de printer niet kunt vinden, zoekt en opent u Printers en scanners. Klik op uw printer en klik vervolgens op Apparaat verwijderen.

4. Als het bericht Gebruikersaccountbeheer verschijnt, klikt u op Ja.

5. Volg de instructies om het verwijderen van de sofware te voltooien en start de computer vervolgens opnieuw op.

6. Ga naar 123.hp.com om de nieuwste printerdriver te downloaden en te installeren.

Problemen oplossen voor het bericht ' papier komt niet overeen ' (Mac)

Identificeer en verhelp onjuiste of verkeerde papierformaten op een Mac.

Voer de volgende taken uit in de aangegeven volgorde. Gebruik na elke taak de printer om te zien of het probleem is opgelost.

Controleer de instellingen voor het papierformaat en de papierbron (Mac)

Controleer de instellingen voor het papierformaat en de papierbron voor uw afdruktaak in macOS.

1. Klik in het programma waarmee u afdrukt op Bestand en vervolgens op Afdrukken.

2. Controleer of uw printer is geselecteerd en klik vervolgens op Details weergeven.

3. Selecteer Papiertype/kwaliteit of Media en kwaliteit.

4. Klik op Invoeren vanuit of Bron en bevestig dat de juiste papierlade is geselecteerd.

5. Controleer de ingestelde papierformaten.

• Als de optie Papierformaat wordt weergegeven, klikt u erop.

• Als de optie Papierformaat niet wordt weergegeven, klikt u op Annuleren, klikt u nogmaals op Bestand en selecteert u Pagina-instelling.

6. Controleer of de instelling van het papierformaat past bij de papiersoort die in de printer is geladen.

Opmerking:

Als het exacte papierformaat ontbreekt in de lijst, selecteert u het formaat dat het dichtst bij het papier komt dat in de lade is geplaatst.

7. Klik op OK.

De printer resetten

Reset de printer voor het herstellen van problemen met de printer.

1. Als uw printer een oplaadbare accu heeft, verwijdert u deze.

2. Koppel het netsnoer los van de printer zonder de printer uit te zetten.

3. Haal het netsnoer uit het stopcontact.

4. Wacht 60 seconden.

5. Sluit het netsnoer opnieuw aan op een stopcontact en de printer.

Opmerking:

HP raadt aan om de printer rechtstreeks op een stopcontact aan te sluiten.

6. Schakel de printer in om de reset te voltooien.

De printerfirmware bijwerken

HP brengt regelmatig nieuwe firmwareversies uit met printerverbeteringen of probleemoplossingen. Werk de firmware regelmatig bij zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw printer.

• Bijwerken vanaf het bedieningspaneel van de printer: Veel HP printers met een aanraakscherm of menu kunnen rechtstreeks met HP worden verbonden om updates te vinden en installeren. Controleer of de printer verbonden is met een netwerk met een actieve internetverbinding. Als de printer is aangesloten met een USB-kabel, gebruikt u een van de andere opties.

Op de printer zoekt u de Product-update of het menu Controleren op updates door op het pictogram of de knop HP ePrint ( of ) te drukken. Of open het menu Installatie, Service of Instellingen, selecteer Voorkeuren, Printeronderhoud, of Hulpprogramma's en selecteer Webservices, Printer-update of LaserJet-update.

• Updates van HP Klantenondersteuning downloaden: Als de printer is ingeschakeld en verbonden is met de computer of een netwerk, gaat u naar HP Drivers en software downloaden om te controleren op beschikbare updates. Installeer beschikbare updates die worden vermeld onder Firmware.

• Updates installeren via de HP Smart-app: Open de HP Smart app. Als u niet over HP Smart beschikt, kunt u dit downloaden van 123.hp.com of de App Store. Nadat u de printer hebt toegevoegd, klikt u op de afbeelding van de printer en op Startpagina printer (GWS) of op Geavanceerde instellingen. Klik op Hulpmiddelen of Webservices en vervolgens op Printer-updates.

De HP printerdriver verwijderen en uw printer toevoegen met AirPrint (Mac)

Verwijder alle printerdrivers en -software die op uw Mac zijn geïnstalleerd, en voeg de printer vervolgens toe met AirPrint.

1. Download en open HP Easy Start.

2. Vanaf het vervolgkeuzemenu HP Easy Start klikt u op HP software verwijderen.

Op HP software verwijderen klikken in HP Easy Start
  3. Volg de instructies om alle HP software te verwijderen.

4. Klik op het pictogram Apple, klik op Systeemvoorkeuren en vervolgens op Printers en scanners, Afdrukken en scannen of Afdrukken en faxen.

5. Klik op het plusteken.

6. Selecteer de printer in de lijst.

7. Klik op het veld Gebruiken of Afdrukken met en selecteer AirPrint in de vervolgkeuzelijst en klik vervolgens op Toevoegen.

Selecteer uw printer in de lijst en open het veld Gebruiken
  8. Ga naar HP software- en driverdownloads om de HP software voor uw printer te downloaden als AirPrint niet beschikbaar is of als u een HP-specifieke functie nodig hebt.