• Informatie

HP computers - HP Support Assistant gebruiken (Windows)

HP Support Assistant houdt uw HP computer in goede staat door updates te zoeken en hulpprogramma's aan te bieden voor probleemoplossing.

Ga naar HP Support Assistant om het hulpprogramma te downloaden.

Om HP Support Assistant te openen, klikt u op het app-pictogram in de taakbalk of zoekt u in Windows naar Support Assistant.

De instellingen voor meldingen en geplande updates wijzigen in HP Support Assistant

Stel voorkeuren in voor wanneer HP Support Assistant op updates controleert of meldingen weergeeft.

1. Klik op Instellingen boven in het venster van HP Support Assistant.

Het scherm met instellingen van HP Support Assistant
  2. Wijzig indien nodig de instellingen in elk gedeelte.

De pc bijwerken met HP Support Assistant

Gebruik HP Support Assistant om updates te zoeken en installeren, zoals BIOS-updates, voor uw computer met Windows.

1. Zoek in Windows naar HP Support Assistant en open dit, of klik op het pictogram van de app in de taakbalk.

Als de app niet is geïnstalleerd op uw computer, kunt u de nieuwste versie downloaden van de website van HP Support Assistant.
  2. Zoek op het tabblad Mijn apparaten naar uw computer en klik op Updates.

3. Klik op Updates en berichten controleren om naar nieuwe updates te zoeken.

4. Wacht terwijl HP Support Assistant het systeem analyseert.

5. Als de analyse is voltooid, selecteert u de vermelde updates, downloadt en installeert u de updates en volgt u de instructies op het scherm.

6. Als u hierom wordt gevraagd, start u de computer opnieuw op en sluit u het hulpprogramma.

Problemen met de computer en apparaten oplossen met HP Support Assistant

Gebruik diagnostische hulpprogramma's, stapsgewijze probleemoplossing en gebruikershandleidingen voor het oplossen van problemen met hardware en software.

1. Klik op Mijn apparaten in het hoofdmenu en klik vervolgens op Probleemoplossing en fixes in het deelvenster Mijn pc of Mijn notebook.

Klik op Probleemoplossing.
  2. Selecteer een van de opties op het scherm die gerelateerd zijn aan het probleem dat u ondervindt.

3. Extra bronnen en hulpprogramma's voor probleemoplossing zijn te vinden op de tabbladen Internet en beveiliging, Specificaties en Opslag.

Een HP apparaat toevoegen aan HP Support Assistant

Voeg een HP computer, printer of ander apparaat toe aan HP Support Assistant

Printers moeten direct verbonden zijn met uw computer of op hetzelfde lokale netwerk zitten.

1. Als u een extern apparaat aansluit zoals een printer, controleert u of het is ingeschakeld en gereed is.

2. Klik op het tabblad Mijn apparaten op Een HP apparaat toevoegen.

3. Klik op Mijn apparaat detecteren om een lijst met beschikbare apparaten weer te geven die u kunt toevoegen.

Als uw apparaat niet wordt weergegeven, klikt u op Mijn apparaat handmatig toevoegen. Gebruik het product- en serienummer om uw apparaat te vinden.

Op Een HP apparaat toevoegen klikken
  4. Klik op de naam van uw apparaat, typ een bijnaam voor uw apparaat en klik vervolgens op Aan mijn apparaten toevoegen.

Het productnummer van de pc opzoeken met HP Support Assistant

Zoek de naam, het nummer en het serienummer van de computer met HP Support Assistant.

1. Zoek in Windows naar HP Support Assistant en open dit, of klik op het pictogram van de app in de taakbalk.

Als de app niet is geïnstalleerd op uw computer, kunt u de nieuwste versie downloaden van de website van HP Support Assistant.
  2. Zoek op het tabblad Mijn apparaten naar uw computer om de productnaam, het productnummer en het serienummer te bekijken.

De productnaam, het productnummer en het serienummer van de computer vinden op het startscherm van HPSA

Aan HP Support Assistant gerelateerde problemen oplossen

Problemen oplossen wanneer de HP Support Assistant niet werkt zoals verwacht.

HP Support Assistant updaten

Download de meest recente versie van HP Support Assistant.

1. Ga naar HP Support Assistant.

2. Installeer de recentste versie.

HP Support Assistant verwijderen en opnieuw installeren

Verwijder HP Support Assistant en installeer het vervolgens opnieuw om problemen met de software op te lossen.

1. Zoek in Windows naar Een programma wijzigen of verwijderen en open dit hulpprogramma.

2. Selecteer HP Support Assistant in de lijst met Apps en onderdelen.

3. Klik op Verwijderen en vervolgens nogmaals op Verwijderen om het te bevestigen.

Op Verwijderen klikken in Apps en onderdelen
  4. Start de computer opnieuw op.

5. Ga naar HP Support Assistant en download de nieuwste versie.

6. Rond aan de hand van de instructies de installatie af.