• Informatie

HP printerinstallatie (bekabeld Ethernet-netwerk)

Gebruik een Ethernetkabel om uw printer aan te sluiten op het netwerk en de printersoftware te installeren.

De printer verbinden met het netwerk (Ethernet)

Sluit de printer met een Ethernetkabel aan op de netwerkrouter, switch of hub.

1. Controleer of er papier in de hoofdlade is geplaatst en schakel vervolgens de printer in.

2. Verwijder mogelijke pluggen of beschermkapjes van de ethernetpoort aan de achterkant van de printer.

3. Sluit een Ethernetkabel aan op de printer en een beschikbare poort op de router.

Sluit een Ethernetkabel aan op de achterzijde van de printer en een beschikbare poort op een router

Installeer en verbind de printer met uw computer of mobiele apparaat

Installeer de HP printerdriver of de HP Smart-app om de printerverbinding en -installatie te voltooien.

1. Controleer of uw computer of mobiele apparaat is aangesloten op uw lokale netwerk en internettoegang met een sterk signaal heeft.

2. Ga naar 123.hp.com en voer de naam en het nummer van uw printermodel in.

De service zoekt de aanbevolen software of app voor uw computer of apparaattype.

3. Download de driver of de HP Smart-app.

4. Open de software en volg daarna de installatie met gids om de installatie voor uw verbindingstype te voltooien.

Veelgestelde vragen

Hebt u nog vragen? Ontvang extra antwoorden en ondersteuning.

Wat moet ik doen als mijn printer niet wordt gevonden of wanneer de bekabelde netwerkverbinding mislukt?

Controleer of u een onbeschadigde Ethernetkabel gebruikt, kijk of er een groen lampje in de buurt van de Ethernet-poort van de printer is en druk dan een netwerkconfiguratiepagina af om de verbinding te controleren.

1. Schakel de printer uit en koppel de Ethernetkabel los van de router en de printer.

2. Controleer de kabel op beschadiging en controleer vervolgens of het wel een Ethernetkabel is en geen telefoonsnoer.

Opmerking:

Ethernetkabels en telefoonsnoeren lijken op elkaar, maar Ethernetkabels zijn doorgaans groter en hebben acht zichtbare draden aan het uiteinde.

3. Sluit de kabel op een andere Ethernet- of LAN-poort op de router aan en sluit deze vervolgens op de printer aan. Controleer of hij volledig is bevestigd aan beide poorten.

4. Schakel de printer in.

5. Controleer de lampjes op de Ethernetpoort van de printer om er zeker van te zijn dat de verbinding is geslaagd. Het groene lampje zou ononderbroken moeten branden en het oranje activiteitslampje zou moeten knipperen.

6. Een pagina met netwerkconfiguratie of resultaten van een draadloze netwerktest afdrukken.

• Printer met een bedieningspaneel: Druk de pagina af via het menu Draadloos, Netwerkinstellingen of Installatie.

• Printers zonder bedieningspaneelmenu: Druk de pagina af met behulp van de knopcombinaties op het bedieningspaneel van de printer.

Bij de meeste printers drukt u tegelijk op de knoppen Draadloos en Informatie of de knoppen Draadloos en Start kopiëren zwart.

Voor HP DeskJet 6000 en 6400, ENVY 6000 en 6400 en Tango-printers houdt u de knop Informatie vast tot alle knoppen van het bedieningspaneel oplichten en druk vervolgens tegelijkertijd op de knoppen Informatie en Hervatten.

7. Controleer in het gedeelte Algemene informatie of de NetwerkstatusGereed is.

In het gedeelte Algemene informatie wordt de Netwerkstatus weergegeven als Gereed

Welke HP printersoftware, apps en verbindingsmethoden zijn er beschikbaar?

HP biedt verschillende soorten oplossingen voor afdruksoftware, aangepast aan de verschillende afdrukomgevingen.

Gebruik van de HP Smart-app (Android, iOS, Windows 10, Mac)

Ga naar een van de volgende documenten voor meer informatie over het installeren en gebruiken van de HP Smart-app.

Gebruik van de HP Printer Assistant-software (Windows)

Deze software wordt geïnstalleerd met het volledig functionele HP stuurprogrammapakket voor Windows-computers. Ga naar Veelgestelde vragen over de HP Printer Assistant-software voor meer informatie.

Gebruik van de HP Utility-software (Mac)

Deze software wordt geïnstalleerd met het volledig functionele HP printerstuurprogrammapakket voor Mac-computers. Ga naar Veelgestelde vragen over de afdruksoftware HP Utility voor de Mac voor meer informatie.

Stuurprogramma's, software en firmware-updates van HP Klantenondersteuning downloaden

HP Drivers en software downloaden publiceert stuurprogramma's en aanvullende print- en scansoftware voor versies van Windows-, Mac- en Linux-besturingssystemen en vermeldt eventuele beschikbare firmware-updates.

Een USB-of bekabelde netwerkverbinding instellen op een computer

Installeer de HP Driver voor de installatie van een USB-of bekabeld (Ethernet-) netwerkprinterverbinding.

• Windows-of Mac-computers: Ga naar 123.hp.com en volg de instructies voor het installeren en instellen van de printer voor uw verbindingstype.

Opmerking:

Als u de USB-kabel van de printer aansluit op de computer in plaats van de verbinding in te stellen met het HP stuurprogramma, detecteert Windows in de meeste gevallen automatisch de printer en wordt het ingebouwde stuurprogramma voor basisfunctionaliteit geïnstalleerd. Mogelijk wordt een melding over het Installeren van de driver software van het apparaat weergegeven.

• Chromebooks: Sluit de USB-kabel aan en ga vervolgens in de instellingen van Chrome OS naar Geavanceerde > Printers > Printer toevoegen om de installatie te voltooien. Ga naar Afdrukken vanaf een Chromebook voor meer informatie.

Het ingebouwde Windows-printerstuurprogramma installeren

Ga voor een snelle configuratie met het Windows-printerstuurprogramma naar Het ingebouwde Windows-printerstuurprogramma installeren en gebruiken.

Apple AirPrint gebruiken

Apple AirPrint is een ingebouwde afdrukoplossing voor Apple-computers en mobiele Apple-apparaten. U kunt afdrukken vanuit de meeste apps die een afdrukfunctie hebben. Raadpleeg een van de volgende documenten als u meer informatie wilt.

De HP Print Service-plugin (Android) gebruiken

Installeer deze invoegtoepassing om afdrukken vanuit ondersteunde Android-apps mogelijk te maken. Ga naar Afdrukken vanaf Android-smartphones of -tablets voor meer informatie.