• Informatie
    Windows 11

Vind hier antwoord op de meest gestelde vragen.

Maak vandaag nog een HP-account aan!

Maak sneller verbinding met HP-ondersteuning, beheer al uw apparaten op één plek, bekijk garantie-informatie en meer. Registreren voor een HP-account

• Feedback

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP OfficeJet 8010, Pro 8020 en Pro 8030 printers - Eerste keer printer installeren

Als u een printer voor de eerste keer wilt instellen, haalt u de printer uit de doos, sluit u het netsnoer aan, plaatst u het papier en installeert u de inktcartridges en lijnt u deze uit.

Opmerking:

Als u de printersoftware zoekt, gaat u naar 123.hp.com.

De printer uit de doos halen

Haal de printer uit de doos en verwijder alle tape, stickers en verpakkingsmateriaal.

1. Haal de printer uit de doos.

2. Verwijder de plastic folie van het bedieningspaneel van de printer.

De tape van de printer verwijderen
  3. Open de klep van de scanner en verwijder het verpakkingsmateriaal van de glasplaat van de scanner.

Verwijder het verpakkingsmateriaal van de scannerglasplaat
  4. Sluit de scannerklep.

De scannerklep sluiten

Het netsnoer aansluiten en uw voorkeuren instellen

Steek de stekker van de printer in een stopcontact, schakel de printer in en stel uw voorkeuren in.

Opmerking:

Sluit nu nog geen USB-kabel aan. De verbinding met de computer wordt tot stand gebracht tijdens het installeren van de software.

1. Sluit het netsnoer aan op de achterkant van de printer en sluit het andere uiteinde van het netsnoer aan op een stopcontact.

Het netsnoer aansluiten
  2. Als de printer niet automatisch inschakelt, gebruikt u de aan/uit-knop om de printer in te schakelen.

3. Raak op het bedieningspaneel van de printer uw taal en vervolgens Bevestigen aan.

4. Raak uw gewenste land/regio aan en raak dan Bevestigen aan.

Installeer de inktcartridges

Installeer de HP-inktcartridges die bij uw printer in de doos zijn meegeleverd.

1. Open de voorklep en til de toegangsklep voor de inktcartridges omhoog.

De printerklep openen
  2. Wacht tot de cartridgewagen niet meer beweegt voordat u verdergaat.

3. Verwijder het beschermende plastic van de cartridgewagen.

Het verpakkingsmateriaal van de wagen verwijderen
  4. Haal de nieuwe inktcartridge uit de verpakking en trek de oranje tab recht naar achteren om de plastic omhulling te verwijderen.

Let op!:

Verwijder het lipje en de plastic verpakking volledig voordat u het oranje kapje verwijdert in de volgende stap. Doet u dit niet, kan er mogelijk inkt gaan lekken.

Het oranje lipje op de zegel recht naar achteren trekken
  5. Houd de inktcartridge aan de zijkanten vast en draai vervolgens het oranje kapje linksom om het los te breken van de inktcartridge.

Het oranje kapje linksom draaien om het van de cartridge los te breken
  6. Plaats de inktcartridge in de sleuf en duw de inktcartridge omlaag totdat deze op zijn plaats vastklikt.

De inktcartridge installeren
  7. Herhaal deze stappen om de andere inktcartridges te installeren.

8. De voorste klep en de toegangsklep voor de inktcartridges openen.

9. Wanneer de printer is geïnitialiseerd, raakt u OK aan.

Leg papier in de invoerlade

Plaats gewoon papier van U.S. letter-of A4-formaat in de invoerlade en lijn de printkop uit met een automatisch hulpprogramma.

1. Schuif de invoerlade naar buiten, verwijder alle verpakkingsmateriaal en schuif de papiergeleiders naar buiten.

De invoerlade openen en de papiergeleiders naar buiten schuiven
  2. Plaats gewoon, wit papier in de invoerlade met de korte rand naar voren en de afdrukzijde omlaag.

Papier in de invoerlade plaatsen
  3. Schuif de papierbreedtegeleiders naar binnen totdat ze tegen de rand van het papier komen.

De papierbreedtegeleiders naar binnen schuiven
  4. Plaats de invoerlade in de printer.

5. Raak OK aan op het bedieningspaneel van de printer.

Er wordt een uitlijningspagina afgedrukt.

6. Open de klep van de scanner en plaats de afgedrukte uitlijningspagina met de bedrukte kant op de glasplaat van de scanner. Plaats de pagina met de bedrukte kant omlaag en de bovenkant van de pagina is uitgelijnd met de markering bij de achterste hoek van de glasplaat.

De uitlijningspagina op de glasplaat plaatsen
  7. Sluit de scannerklep en raak Scannen aan.

De printer scant de uitlijningspagina en op het bedieningspaneel wordt een bericht Uitlijning geslaagd weergegeven.

8. Recycle de uitlijningspagina en het verpakkingsmateriaal.

De faxkabels aansluiten (8020- en 8030-modellen)

Als u de faxfunctie wilt gebruiken, gebruikt u de faxkabel die bij de printer is geleverd om de printer aan te sluiten op een telefoonlijn.

Sluit het ene uiteinde van de faxkabel aan op de wandaansluiting en vervolgens het andere einde op de LINE-poort aan de achterkant van de printer.

Als u een antwoordapparaat gebruikt sluit het telefoonsnoer aan op de machine en sluit het andere uiteinde aan op de EXT-faxaansluiting .

Voor meer informatie gaat u naar Hoe kunt u faxen.

Installeer de printersoftware

De HP printerhardware is nu ingesteld en u kunt de printersoftware installeren. Probeer niet om de printer te verbinden met een computer of een mobiel apparaat totdat dit wordt gevraagd tijdens de software-installatie.

Download de nieuwste versie van de printersoftware of de HP Smart-app op 123.hp.com.