• Informatie

HP InkJet printers - Problemen met de printkop

Op het bedieningspaneel van de printer of op de computer verschijnt een van deze foutmeldingen en de printer drukt niet af.

• Incompatibele printkop

• Ontbrekende of beschadigde printkop

• De printkop lijkt te ontbreken of beschadigd te zijn

• Storing printkop

• De printkop ontbreekt, wordt niet gedetecteerd of is niet correct geïnstalleerd

• Printkop niet aanwezig

• Printkop ontbreekt of is beschadigd

• Probleem met de printkop

Identificeer uw type cartridge voor stappen om deze fouten op te lossen.

Inktcartridgetypes

Foutberichten met de printkop oplossen (cartridges 178, 364, 564, 655, 862, 902-920, 934, 935)

Oplossing voor de foutberichten 'Incompatibele printkop', 'Ontbrekende of beschadigde printkop' en 'Probleem met de printkop' voor printers die gebruikmaken van cartridges HP 178, 364, 564, 655, 862, 902, 903, 904, 905, 906, 907, 908, 909, 910, 912, 914, 915, 916, 917, 918, 919, 920, 934 en 935.

Voorbeeld van HP 904 inktcartridges

De printer resetten

Reset de printer voor het herstellen van problemen met de printer.

1. Koppel het netsnoer los van de printer zonder de printer uit te zetten.

2. Haal het netsnoer uit het stopcontact.

3. Wacht 60 seconden.

4. Sluit het netsnoer opnieuw aan op een stopcontact en de printer.

Opmerking:

HP raadt aan om de printer rechtstreeks op een stopcontact aan te sluiten.

5. Schakel de printer in om de reset te voltooien.

De printkop reinigen of onderhouden

Als uw printer een verwisselbare printkop heeft, kunt u deze handmatig reinigen. Is dit niet het geval, ga dan verder met de stappen om de printkop te vervangen of laat de printer nakijken.

1. Open de klep van de cartridgeruimte. Wacht tot de wagen niet meer beweegt voordat u verder gaat.

2. Zoek het label op het product.

Printkop met een vergrendeling
    • Als er geen vergrendeling is, is de printkop niet verwisselbaar. Ga naar Neem contact op met HP Klantenondersteuning om een productenreparatie of -vervanging te plannen. Als u in Azië/het Pacifisch gebied bent, wordt u verwezen naar een lokaal servicecentrum in uw regio. Ga naar HP productgarantie statuscontrole om de garantiestatus te bevestigen. Als uw product geen garantie meer heeft, zijn er mogelijk reparatiekosten van toepassing.

• Als er een vergrendeling is, gaat u verder met de volgende stap.

3. Verwijder alle cartridges uit de wagen. Druk op het lipje van elke cartridge en trek ze vervolgens uit de wagen.

Let op!:

Laat de cartridges niet langer dan 30 minuten buiten de printer liggen. Als u dit wel doet, kunnen zowel de printer als de cartridges beschadigd raken.

De cartridge uit de wagen verwijderen
  4. Til de vergrendeling op de wagen met cartridges op totdat deze niet verder kan.

De vergrendeling van de printkop omhoog tillen
  5. Pak de printkop aan de zijkanten vast om deze uit de wagen te verwijderen.

De printkop verwijderen
  6. Bevochtig een pluisvrije doek met gedestilleerd water of flessenwater en veeg vervolgens de elektrische contactpunten van onder naar boven totdat er geen inkt meer op de doek terecht komt. Kom niet voorbij de rand tussen de elektrische contactpunten en de spuitmondjes.

Let op!:

Raak de koperkleurige contactpunten niet aan met uw vingers en laat de contactpunten niet in contact komen met oppervlakken.

De contacten van de printkophouder reinigen
  7. Gebruik een schoon gedeelte van de pluisvrije doek om opgehoopte inkt en vuil van de rand tussen de spuitmondjes en de elektrische contactpunten te vegen.

De ruimte tussen de contactpunten en de spuitmondjes reinigen
  8. Reinig de aflopende vlakken aan beide kanten van de spuitmondjes met een schoon gedeelte van de vochtige doek. Veeg alleen van de spuitmondjes vandaan.

Het gebied rond de inktsproeiers reinigen
  9. Veeg elk van de vorige gebieden af met een schone, droge, pluisvrije doek.

10. Reinig de elektrische contactpunten in de wagen met een schoon gedeelte van de vochtige doek van boven naar onder totdat er geen inkt meer op de doek terecht komt.

De contactpunten in de wagen reinigen
  11. Maak de contactpunten schoon met een schone, droge, pluisvrije doek.

12. Schuif de printkop terug in de wagen en laat de vergrendeling zakken totdat deze niet verder kan.

De printkopvergrendeling sluiten
  13. Plaats de cartridges terug in de kleurgecodeerde houder en zorg ervoor dat ze goed op hun plaats vastklikken en er geen uitsteken.

14. Sluit de klep van de cartridgeruimte.

• Als de foutmelding verdwijnt, is het probleem opgelost.

• Als de fout nog steeds wordt weergegeven, gaat u verder met de volgende stap.

15. Ga naar de HP Parts Store. Als u in Azië/het Pacifisch gebied bent, wordt u doorgeleid naar een lokaal servicecenter in uw regio.

16. Zoek het modelnummer van de printkop.

• Als de printer vier inktcartridges gebruikt, zoekt u naar CN643A.

• Als de printer vijf inktcartridges gebruikt, zoekt u naar CN642A.

17. Volg de stappen om de printkop te bestellen.

Opmerking:

Als u een defecte printkop hebt, is het mogelijk dat dit onder de garantie valt. Ga naar Over originele HP cartridges voor informatie over de beperkte garantie van HP.

18. Installeer de vervangende printkop. Als het probleem zich blijft voordoen, heeft de printer onderhoud nodig.

Laat de printer nakijken

Laat uw HP product nakijken of vervangen als het probleem zich blijft voordoen nadat alle voorgaande stappen zijn voltooid.

Ga naar Neem contact op met HP Klantenondersteuning om een productenreparatie of -vervanging te plannen. Als u in Azië/het Pacifisch gebied bent, wordt u doorgeleid naar een lokaal servicecenter in uw regio.

Ga naar HP productgarantie statuscontrole om de garantiestatus te bevestigen. Als uw product geen garantie meer heeft, zijn er mogelijk reparatiekosten van toepassing.

Foutberichten met de printkop oplossen (cartridges 932, 933, 950, 951-959, 962-969)

Oplossing voor de foutberichten 'Incompatibele printkop', 'Ontbrekende of beschadigde printkop' en 'Probleem met de printkop' voor printers die gebruikmaken van cartridges HP 932, 933, 950, 951, 952, 953, 954, 955, 956, 957, 958, 959, 962, 963, 964, 965, 966, 967, 968 en 969.

Voer de volgende taken uit in de aangegeven volgorde. Probeer na elke taak de printer te gebruiken om te zien of het probleem is opgelost.

Voorbeeld van HP 950 inktcartridges

De printer resetten

Reset de printer voor het herstellen van problemen met de printer.

1. Koppel het netsnoer los van de printer zonder de printer uit te zetten.

2. Haal het netsnoer uit het stopcontact.

3. Wacht 60 seconden.

4. Sluit het netsnoer opnieuw aan op een stopcontact en de printer.

Opmerking:

HP raadt aan om de printer rechtstreeks op een stopcontact aan te sluiten.

5. Schakel de printer in om de reset te voltooien.

De printerfirmware bijwerken

HP brengt regelmatig nieuwe firmwareversies uit met printerverbeteringen of probleemoplossingen. Werk de firmware regelmatig bij zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw printer.

• Bijwerken vanaf het bedieningspaneel van de printer: Veel HP printers met een aanraakscherm of menu kunnen rechtstreeks met HP worden verbonden om updates te vinden en installeren. Controleer of de printer verbonden is met een netwerk met een actieve internetverbinding. Als de printer is aangesloten met een USB-kabel, gebruikt u een van de andere opties.

Op de printer zoekt u de Product-update of het menu Controleren op updates door op het pictogram of de knop HP ePrint ( of ) te drukken. Of open het menu Installatie, Service of Instellingen, selecteer Voorkeuren, Printeronderhoud, of Hulpprogramma's en selecteer Webservices, Printer-update of LaserJet-update.

• Updates van HP Klantenondersteuning downloaden: Als de printer is ingeschakeld en verbonden is met de computer of een netwerk, gaat u naar HP Drivers en software downloaden om te controleren op beschikbare updates. Installeer beschikbare updates die worden vermeld onder Firmware.

• Updates installeren via de HP Smart-app: Download en installeer de HP Smart-app van 123.hp.com (Android, Ios, iPadOS), HP Smart - Microsoft Store (Windows) of HP Smart - Mac App Store (macOS). Nadat u de printer hebt toegevoegd, klikt u op de afbeelding van de printer en op Startpagina printer (GWS) of op Geavanceerde instellingen. Klik op Hulpmiddelen of Webservices en vervolgens op Printer-updates.

De printkop terugplaatsen indien deze kan worden vervangen

Als uw printer een verwisselbare printkop heeft, kunt u deze handmatig opnieuw plaatsen. Is dit niet het geval, ga dan verder met de stappen om de printkop te vervangen of laat de printer nakijken.

1. Open de klep van de cartridgeruimte. Wacht tot de wagen niet meer beweegt voordat u verder gaat.

2. Zoek het label op het product.

Vergrendeling op de wagen met inktcartridges
    • Als er geen vergrendeling is, is de printkop niet verwisselbaar. Ga naar Neem contact op met HP Klantenondersteuning om een productenreparatie of -vervanging te plannen. Als u in Azië/het Pacifisch gebied bent, wordt u verwezen naar een lokaal servicecentrum in uw regio. Ga naar HP productgarantie statuscontrole om de garantiestatus te bevestigen. Als uw product geen garantie meer heeft, zijn er mogelijk reparatiekosten van toepassing.

• Als er een vergrendeling is, gaat u verder met de volgende stap.

3. Koppel het netsnoer los van de printer zonder de printer uit te zetten.

4. Til de vergrendeling van de wagen op, til lichtjes de printkop op, laat de printkop terug in de wagen zakken, beweeg de printkop naar links en rechts en laat de vergrendeling van de wagen vervolgens zakken tot hij niet verder kan.

De printkop terugplaatsen
  5. Sluit de klep van de cartridgeruimte.

6. Sluit het netsnoer weer aan op de printer.

Als de foutmelding nog steeds wordt weergegeven, blijft het probleem soms bestaan nadat u de printkop hebt geplaatst. Herhaal de stappen voor het plaatsen van de printkop maximaal drie keer en ga vervolgens verder met de volgende stap als de fout nog steeds wordt weergegeven.

7. Ga naar de HP Parts Store. Als u in Azië/het Pacifisch gebied bent, wordt u doorgeleid naar een lokaal servicecenter in uw regio.

8. Zoek het modelnummer van de printkop.

• Voor 950 en 951 cartridges zoekt u naar CR322A (Noord-Amerika), CR324A (Europa, Midden-Oosten, Afrika) of CR326A (Azië/Pacifisch gebied).

• Voor 952-959-cartridges zoekt u naar M0H91A.

• Voor 962-969-cartridges zoekt u naar 3JB16A.

9. Volg de stappen om de printkop te bestellen.

Opmerking:

Als u een defecte printkop hebt, is het mogelijk dat dit onder de garantie valt. Ga naar Over originele HP cartridges voor informatie over de beperkte garantie van HP.

10. Installeer de vervangende printkop. Als het probleem zich blijft voordoen, heeft de printer onderhoud nodig.

Problemen met de printkop oplossen (inktcartridges 10-13, 18, 38, 39, 70, 72, 73 82, 84, 85, 88, 89 727, 728, 777 en 940)

Oplossing voor een foutbericht 'Gebruik SETUP-cartridges' voor printers die gebruikmaken van de HP cartridges 10, 11, 12, 13, 18, 38, 39, 70, 72, 73, 82, 84, 85, 88, 89, 727, 728, 777 en 940.

Voer de volgende taken uit in de aangegeven volgorde. Probeer na elke taak de printer te gebruiken om te zien of het probleem is opgelost.

Voorbeeld van een HP 10 cartridge

De printer resetten

Reset de printer voor het herstellen van problemen met de printer.

1. Koppel het netsnoer los van de printer zonder de printer uit te zetten.

2. Haal het netsnoer uit het stopcontact.

3. Wacht 60 seconden.

4. Sluit het netsnoer opnieuw aan op een stopcontact en de printer.

Opmerking:

HP raadt aan om de printer rechtstreeks op een stopcontact aan te sluiten.

5. Schakel de printer in om de reset te voltooien.

De elektrische contactpunten van de printkoppen reinigen

Het reinigen van de contactpunten op de printkop en de binnenzijde van de printer kan problemen met de printkop oplossen.

Let op!:

Met deze stappen verwijdert u de printkop van de printer. Bereid u voor om de reinigingsstappen binnen enkele minuten uit te voeren om beschadiging van de inktsproeiers te voorkomen.

1. Open de klep van de printkopruimte.

De klep openen om toegang te krijgen tot de printkoppen
  2. Lees de foutmelding. Reinig alleen de contactpunten op de printkoppen die in het foutbericht worden vermeld.

Opmerking:

De zwarte/gele printkop bevindt zich in de linkerprintkophouder. De magenta/cyaan printkop bevindt zich in de rechterprintkophouder.

3. Verplaats de printkopwagen naar links. De drukken op de knoppen en het menu op de printer variëren per model.

• Officejet Pro 8500A: Raak Printkoppen vervangen aan.

• Officejet Pro 8000, 8500, L7300, L7400, L7500, L7600, L7700, K8600 en Photosmart Pro B9180: Druk op OK en houd deze gedurende vijf seconden ingedrukt.

• Officejet Pro K5400: Druk op de knop Doorgaan en houd deze gedurende drie seconden ingedrukt.

• Photosmart Pro B8850: Druk op de knop OK en houd deze gedurende drie tot vijf seconden ingedrukt.

4. Wacht tot de printkopwagen naar het toegangsgebied is verplaatst.

5. Koppel het netsnoer los van de printer.

6. Til de vergrendeling van de printkop omhoog.

De vergrendeling van de printkop omhoog tillen
  7. Pak een zachte, schone, droge, niet-pluizende doek.

8. Til de greep omhoog om de printkop uit de sleuf te trekken.

De printkop uit de wagen verwijderen
  9. Gebruik de doek om inkt en residu van de elektrische contactpunten op de printkop te verwijderen.

Let op!:

Om schade aan de printkop te voorkomen, veegt of raakt u de spuitmondjes niet aan en zorgt u ervoor dat ze ook geen andere oppervlakken raken.

Elektrische contactpunten en inktsproeiers op de printkop

Nummer

Omschrijving

1.

Contactpunten van de printkop (alleen reinigen)

2.

Spuitmondjes (niet aanraken of reinigen)

10. Plaats de printkop op de zijkant op een vel papier of keukenrol.

11. Gebruik een schoon gedeelte van de doek om eventueel aanwezige inkt of vuil van de elektrische contactpunten in de wagen te verwijderen.

De contactpunten in de wagen reinigen
  12. Plaats de printkop terug in de kleurgecodeerde sleuf en laat de hendel zakken.

13. Herhaal deze stappen voor de andere printkop indien deze in de foutmelding is aangegeven.

14. Sluit de printkopvergrendeling.

15. Sluit het netsnoer weer aan op de printer.

16. Sluit de klep van de printkopruimte.

17. Druk op Gereed, OK of Hervatten indien hierom wordt gevraagd.

De printkop vervangen

Vervang de printkop om problemen met de printkop op te lossen.

1. Open de klep van de printkopruimte.

De klep openen om toegang te krijgen tot de printkoppen
  2. Als er een foutmelding wordt weergegeven, vervangt u de printkop die wordt genoemd in de fout.

Opmerking:

De zwarte/gele printkop bevindt zich in de linkerprintkophouder. De magenta/cyaan printkop bevindt zich in de rechterprintkophouder.

3. Verplaats de printkopwagen naar links. De drukken op de knoppen en het menu op de printer variëren per model.

• Officejet Pro 8500A: Raak Printkoppen vervangen aan.

• Officejet Pro 8000, 8500, L7300, L7400, L7500, L7600, L7700, K8600 en Photosmart Pro B9180: Druk op OK en houd deze gedurende vijf seconden ingedrukt.

• Officejet Pro K5400: Druk op de knop Doorgaan en houd deze gedurende drie seconden ingedrukt.

• Photosmart Pro B8850: Druk op de knop OK en houd deze gedurende drie tot vijf seconden ingedrukt.

4. Wacht tot de printkopwagen naar het toegangsgebied is verplaatst.

5. Koppel het netsnoer los van de printer.

6. Til de vergrendeling van de printkop omhoog.

De vergrendeling van de printkop omhoog tillen
  7. Til de greep omhoog om de printkop uit de sleuf te trekken.

De printkop uit de wagen verwijderen
  8. Ga naar de HP Store en zoek het modelnummer op het etiket om een vervangende printkop te bestellen.

9. Terwijl hij nog in de verpakking zit, schudt u de nieuwe printkop ten minste zes keer op en neer.

De printkop schudden voordat u de verpakking opent
  10. Haal de printkop uit de verpakking en verwijder vervolgens de oranje beschermkapjes van de spuitmondjes. Om schade aan de printkop te voorkomen, raakt u de spuitmondjes niet aan en zorgt u ervoor dat ze ook geen andere oppervlakken raken.

De kapjes van de printkop verwijderen
  11. Plaats de printkop in de kleurgecodeerde sleuf en laat de hendel zakken.

12. Herhaal deze stappen voor de andere printkop indien deze in de foutmelding is aangegeven.

13. Sluit de printkopvergrendeling.

14. Sluit het netsnoer weer aan op de printer.

15. Sluit de klep van de printkopruimte.

16. Druk op Gereed, OK of Hervatten indien hierom wordt gevraagd.

17. Volg alle instructies om de printer uit te lijnen indien hierom wordt gevraagd.

Laat de printer nakijken

Laat uw HP product nakijken of vervangen als het probleem zich blijft voordoen nadat alle voorgaande stappen zijn voltooid.

Ga naar Neem contact op met HP Klantenondersteuning om een productenreparatie of -vervanging te plannen. Als u in Azië/het Pacifisch gebied bent, wordt u doorgeleid naar een lokaal servicecenter in uw regio.

Ga naar HP productgarantie statuscontrole om de garantiestatus te bevestigen. Als uw product geen garantie meer heeft, zijn er mogelijk reparatiekosten van toepassing.

Problemen met de printkop oplossen (cartridges 02, 17, 363, 801)

Los problemen op, zoals 'Incompatibele printkop', 'Printkop ontbreekt of is defect' en 'Probleem met de printkop' voor printers die gebruikmaken van HP cartridges 02, 17, 363 en 801.

Voer de volgende taken uit in de aangegeven volgorde. Probeer na elke taak de printer te gebruiken om te zien of het probleem is opgelost.

Voorbeeld van een HP 02 inktcartridge

De printer resetten

Reset de printer voor het herstellen van problemen met de printer.

1. Koppel het netsnoer los van de printer zonder de printer uit te zetten.

2. Haal het netsnoer uit het stopcontact.

3. Wacht 60 seconden.

4. Sluit het netsnoer opnieuw aan op een stopcontact en de printer.

Opmerking:

HP raadt aan om de printer rechtstreeks op een stopcontact aan te sluiten.

5. Schakel de printer in om de reset te voltooien.

Laat de printer nakijken

Laat uw HP product nakijken of vervangen als het probleem zich blijft voordoen nadat alle voorgaande stappen zijn voltooid.

Ga naar Neem contact op met HP Klantenondersteuning om een productenreparatie of -vervanging te plannen. Als u in Azië/het Pacifisch gebied bent, wordt u doorgeleid naar een lokaal servicecenter in uw regio.

Ga naar HP productgarantie statuscontrole om de garantiestatus te bevestigen. Als uw product geen garantie meer heeft, zijn er mogelijk reparatiekosten van toepassing.