• Informatie

• Feedback

HP LaserJet M207e-M212e, MFP M232e-M237e printers - Installatie is niet voltooid of de printer stopt met afdrukken

Dit document is bedoeld voor HP LaserJet M209dwe, MFP M234dwe, M234sdne en M234sdwe printers.
Nadat de printer is ingesteld, drukt de printer enkele pagina's af en stopt. De knop Informatie knippert en een van de volgende foutberichten wordt weergegeven in het informatierapport of in de HP Smart-app.
  • Printerinstallatie onvolledig
    De printerinstallatie voltooien om afdrukken in te schakelen.
    Als de installatie niet voltooid is, kunt u zeer binnenkort niet afdrukken.
  • Uw account controleren
    Er is een probleem opgetreden met uw HP-account en u kunt niet snel afdrukken, tenzij het probleem is opgelost.
  • De printer kan niet afdrukken
    Er is een probleem opgetreden en u kunt niet snel afdrukken, tenzij het probleem is opgelost.

Stap 1: Ga naar 123.hp.com om de HP Smart-app te downloaden en de printerinstallatie te voltooien

Als u uw printer al hebt ingesteld met de HP Smart-app en nog steeds stopt met afdrukken, gaat u verder met stap 2.

Stap 2: Schakel de printer uit, schakel de printer in, wacht 2 minuten en probeer dan af te drukken

Wacht enkele minuten nadat uw printer opnieuw is opgestart om de status van de printer automatisch te vernieuwen. De status Gereed voor de printer verandert in de HP Smart-app.
Printerstatus gereed
Klik op de printer. Het statusbericht van de printer verandert van Printerconfiguratie is onvolledig in Gereed. Beschikbaar om uw bestanden te ontvangen. U zou nu moeten kunnen afdrukken.
Printerstatus gereed en beschikbaar voor het ontvangen van uw bestanden
Als u nog steeds niet kunt afdrukken of het bericht Printerinstallatie onvolledig blijft bestaan, gaat u verder met de volgende stappen.

Stap 3: Ga naar de HP Smart-website en meld u aan bij uw HP-account

Ga naar de HP Smart-website en meld u aan bij uw account met behulp van de aanmeldgegevens van uw HP-account.
  1. Klik rechtsboven in de hoek op Aanmelden.
  2. Typ de gebruikersnaam en klik op Volgende.
  3. Typ uw wachtwoord en klik op AANMELDEN.
    • Als u het Dashboard met HP+ oranje banner ziet, gaat u verder naar stap 5.
      HP Smart Dashboard met oranje banner
    • Als u het Dashboard zonder HP+ oranje banner ziet, gaat u verder met stap 4.
      HP Smart Dashboard zonder oranje banner

Stap 4: Verwijder een printer van uw HP-account.

Verwijder de printer van uw account en meld u af.
  1. Klik in Mijn printers op Printer verwijderen.
    Het dialoogvenster Bevestigen wordt geopend.
    Klik op de optie Printer verwijderen
  2. Klik op Verwijderen.
    opmerking:
    Als er meer dan één printer bij uw account is geregistreerd, klikt u op Instellingen wijzigen en herhaalt u de stappen.
  3. Klik op Afmelden.

Stap 5: Controleer of de computer verbinding heeft met internet

Het Wi-Fi-pictogram blijft uit of knippert als de printer niet met internet is verbonden. Zorg ervoor dat uw printer verbinding heeft met internet.
  1. Druk op de knop Wi-Fi om de Wi-Fi in te schakelen.
  2. Open HP Smart en klik op het Plusteken.
  3. Als de printer niet detecteerbaar is, stelt u de printer in op de draadloze installatiemodus.
    1. Houd de knop Informatie vijf seconden ingedrukt en laat hem dan los.
      Alle knoppen van het bedieningspaneel branden.
    2. Druk tegelijkertijd op de knoppen Wi-Fi en Annuleren.
  4. Wacht ongeveer een minuut, open HP Smart en klik vervolgens opnieuw op het Plusteken om de printer toe te voegen.
  5. Als de printer is gevonden, sluit u de printer aan op Wi-Fi.
    Het Wi-Fi-pictogram blijft aan wanneer de printer is verbonden met het netwerk.

Stap 6: Stel uw printer opnieuw in op de fabrieksinstellingen

Stel uw printer opnieuw in op de fabrieksinstellingen.
  1. Druk op het bedieningspaneel van de printer op de knop Informatie.
    Er wordt een printerinformatierapport afgedrukt.
  2. Noteer het netwerk-IP-adres in het informatierapport.
  3. Open een webbrowser en typ het IP-adres in.
    De EWS Embedded Web Server (EWS) van de printer wordt geopend.
  4. Klik op Systeem > Service.
    Doorgaan met uw printerinstellingen wordt geopend.
  5. Klik op OK.
    Op de webpagina wordt een bericht Niet veilig weergegeven. Klik op Toch verdergaan of Geavanceerd om door te gaan.
  6. Typ admin als gebruikersnaam. Voor het wachtwoord opent u de cartridgedeur en gebruikt u de pincode op het label aan de binnenkant van de printer.
  7. Klik in het gedeelte Standaardwaarden herstellen op Standaardwaarden herstellen.
    De printer start automatisch binnen een minuut opnieuw op.

Stap 7: De optie 'Deze printer vergeten' in de HP Smart-app gebruiken

Gebruik de optie Deze printer vergeten in de HP Smart-app.
  1. Sluit en open vervolgens de HP Smart-app.
  2. In het beginscherm klikt u op Deze printer vergeten.
    • Klik voor Windows 10 of Mac met de rechtermuisknop op de printernaam.
    • Voor Android of iOS drukt u lang op de printernaam.
    Klikken op de optie Deze printer vergeten

Stap 8: De printer instellen met HP Smart

Raadpleeg afhankelijk van uw besturingssysteem de volgende video's om uw printer in te stellen:
Neem contact op met HP Klantenondersteuning als het probleem zich blijft voordoen.