• Informatie
    Los problemen met Windows 10-updates op

Los Windows 10 op of update problemen op een HP computer – Klik hier

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP ScanJet Pro 2000 s2, 3000 s4, N4000 snw1 / HP ScanJet Enterprise Flow 5000 s5, 7000 s3, N7000 snw1 - Problemen bij het gebruik van de scanner

Bekijk de volgende informatie over het oplossen van problemen met de scanner.

Verbindingsproblemen

Raadpleeg de volgende informatie over het oplossen van verbindingsproblemen.

De USB-verbinding controleren

Volg deze stappen om de USB-aansluiting te controleren.
Controleer de fysieke aansluiting op de scanner.
  • Gebruik de kabel die bij de scanner wordt geleverd. Een USB-kabel van een ander type is mogelijk niet compatibel met de scanner.
  • Controleer of de USB-kabel goed is aangesloten op de scanner en de computer. De afbeelding van een drietand op de USB-kabel moet omlaag wijzen als de kabel op de juiste manier is aangesloten op de scanner.
Als het probleem blijft optreden nadat u het voorgaande hebt gecontroleerd, kunt u het volgende proberen:
  1. Voer een van de volgende stappen uit afhankelijk van de wijze waarop de scanner is aangesloten op de computer:
    • Wanneer de USB-kabel is aangesloten op een USB-hub of op een dockingstation voor een laptop, haalt u de USB-kabel uit de USB-hub of uit het dockingstation en sluit u deze aan op een USB-poort aan de achterkant van de computer.
    • Wanneer de USB-kabel rechtstreeks is aangesloten op de computer, sluit u deze aan op een andere USB-poort van de computer aan de achterkant van de computer.
    • Koppel alle USB-apparaten los van de computer behalve het toetsenbord en de muis.
  2. Druk op de aan/uit-knop om de scanner uit te zetten, wacht 30 seconden en zet de scanner weer aan.
  3. Start de computer opnieuw op.
  4. Controleer of de scanner werkt nadat de computer opnieuw is opgestart.
    • Als de scanner werkt, sluit u eventuele andere USB-apparaten één voor één aan; kijk elke keer nadat u een USB-apparaat hebt aangesloten of de scanner werkt. Koppel USB-apparaten los die de werking van de scanner belemmeren.
    • Windows: Als de scanner niet werkt, verwijdert u de stuurprogramma's en software voor de HP ScanJet en installeert u deze opnieuw.

De Ethernet-verbinding controleren (N4000 snw1- en N7000 snw1-modellen)

Volg deze stappen om uw Ethernet-verbinding te controleren.
  1. Controleer of de Ethernet-kabel stevig is aangesloten op het apparaat en op een router, Ethernet-aansluiting of Ethernet-switch.
  2. Als de Ethernet-kabel is aangesloten op een netwerkrouter of Ethernet-switch, sluit u de kabel aan op een andere poort op de router of switch.
  3. Druk op de aan/uit-knop om de scanner uit te zetten, wacht 30 seconden en zet de scanner weer aan.

De draadloze verbinding controleren (N4000 snw1- en N7000 snw1-modellen)

Bekijk het volgende om uw draadloze verbinding te controleren.
  • Controleer of de netwerkkabel niet is aangesloten.
  • Controleer of de scanner en de draadloze router zijn ingeschakeld en van stroom worden voorzien. Controleer ook of de draadloze zender van de scanner is ingeschakeld.
  • Controleer of de naam van het draadloze netwerk (SSID) juist is. Voer de draadloze installatie opnieuw uit als u niet zeker weet of de naam van het draadloze netwerk (SSID) juist is.
  • Bij beveiligde netwerken controleert u of de beveiligingsinformatie juist is. Voer de draadloze installatie opnieuw uit als de beveiligingsinformatie niet juist is.
  • Probeer toegang te krijgen tot andere computers op het draadloos netwerk als het draadloos netwerk niet goed functioneert. Probeer verbinding te maken met internet via een draadloze verbinding als het netwerk toegang heeft tot internet.
  • De coderingsmethode (AES of TKIP) voor de scanner is hetzelfde als die voor het draadloze toegangspunt (op netwerken met WPA-beveiliging).
  • Controleer of de scanner zich binnen het bereik van het draadloze netwerk bevindt. Bij de meeste netwerken dient de scanner zich binnen 30 m(100 ft) van het draadloze toegangspunt (draadloze router) te bevinden.
  • Zorg dat het draadloze signaal niet wordt geblokkeerd door obstakels. Verwijder grote metalen objecten tussen het toegangspunt en de scanner. Controleer of er geen pilaren, muren of draagbalken van metaal of beton tussen de scanner en het draadloos toegangspunt staan.
  • Zorg dat de scanner niet in de buurt staat van elektronische apparaten die het draadloze signaal kunnen storen. Apparaten die het draadloos signaal kunnen storen, zijn onder andere motoren, draadloze telefoons, beveiligingscamera's, andere draadloze netwerken en bepaalde Bluetooth-apparaten.
  • Controleer of de scandriver op de computer is geïnstalleerd.
  • Controleer of de computer en de scanner op hetzelfde draadloze netwerk zijn aangesloten.
  • Controleer voor macOS of de draadloze router ondersteuning biedt voor Bonjour.

Knoppen werken niet goed

Als de knoppen niet goed werken, voert u de volgende stappen uit.
  1. Misschien zit er een kabel los. Controleer of de USB-kabel en de voeding stevig vastzitten.
  2. Zet de scanner uit, wacht 30 seconden en zet de scanner vervolgens weer aan.
  3. Start de computer opnieuw op.
  4. Als het probleem zich blijft voordoen, is er mogelijk een probleem met het bedieningspaneel. Neem contact op met HP ondersteuning op via:

LCD-problemen (5000 s5- en 7000 s3-modellen)

Raadpleeg de volgende informatie voor het oplossen van LCD-problemen.

Het LCD-scherm heeft weergaveproblemen

De volgende symptomen zijn indicaties voor een probleem met het bedieningspaneel van de scanner.
  • LCD-problemen: Het scherm is leeg of een deel van de schermafbeelding ontbreekt.
  • LED-problemen: LED-lampjes werken niet of blijven in de verkeerde stand staan.
Als de scanner een van deze problemen heeft, neemt u contact op met de ondersteuningsdienst van HP via www.hp.com/support.

Knoppen op de scanner werken niet zoals verwacht

De volgende symptomen zijn indicaties voor een probleem met het bedieningspaneel van de scanner.
  • Problemen met knoppen: Knoppen reageren niet of de verkeerde actie wordt uitgevoerd wanneer u op een knop drukt. U krijgt bijvoorbeeld een enkelzijdige scan wanneer u op de knop drukt.
  • LED-problemen: LED-lampjes werken niet of blijven in de verkeerde stand staan.
Als de scanner een van deze problemen heeft, neemt u contact op met de ondersteuningsdienst van HP via www.hp.com/support.

Het scherm van het aanraakpaneel (N4000 snw1- en N7000 snw1-modellen)

De volgende symptomen zijn indicaties voor een probleem met het aanraakpaneel van de scanner.
  • Problemen met het aanraakpaneel: Het scherm is leeg of een deel van de schermafbeelding ontbreekt.
  • Problemen met knoppen: Knoppen reageren niet of de verkeerde bewerking start wanneer u op een knop drukt (u krijgt bijvoorbeeld een enkelzijdige scan nadat u op de knop hebt gedrukt.
Als de scanner een van deze problemen heeft, neemt u contact op met de ondersteuningsdienst van HP via www.hp.com/support.

Problemen met de scanprestaties

Bekijk de volgende informatie over het oplossen van problemen met de scanprestaties.

De scanner scant niet direct

Controleer of de klep van de documentinvoer gesloten is en dat de scanner is ingeschakeld.

De scanner scant heel traag

Als u tekst scant die u vervolgens wilt bewerken, duurt de scanprocedure langer door de verwerking van optische tekenherkenning (OCR). Dit is normaal. Wacht totdat het item is gescand.
opmerking:
Windows: Voor de beste OCR-resultaten moet de scannercompressie zijn ingesteld op het laagste niveau of helemaal zijn uitgeschakeld.
Scannen op een hogere resolutie dan nodig is, verlengt de scantijd en leidt tot een groter bestand zonder extra voordelen. Als u een hoge scanresolutie gebruikt, moet u de resolutie iets lager instellen om de scansnelheid te verhogen.

Er wordt slechts één zijde van een dubbelzijdige pagina gescand

Controleer dat dubbelzijdig scannen is opgegeven in de geselecteerde scansnelkoppeling.

Sommige pagina's worden niet gescand

Bij het scannen worden pagina's die aan elkaar plakken gescand als één pagina. Selectievakje om te bevestigen dat gescande pagina's niet aan elkaar plakken.

Pagina's worden in de verkeerde volgorde gescand

Als gescande pagina's in de verkeerde volgorde worden gescand, bekijk dan het volgende.
  • Controleer of de volgorde van de pagina's van het originele document correct is voordat u de pagina's met de bedrukte zijde naar beneden in de invoerlade plaatst.
  • Controleer of er geen nietjes of paperclips aanwezig zijn, of ander aangehecht materiaal (zoals zelfklevende notities) waardoor de pagina's verkeerd worden ingevoerd.
  • Controleer of er pagina's aan elkaar plakken.

Gescande bestanden zijn te groot

Als scanbestanden te groot zijn, controleert u het volgende.
  • Bij de meeste scansoftware kunt u een kleiner bestandsformaat selecteren voor het uitvoerbestandstype. Raadpleeg de Help van de scansoftware die u gebruikt voor meer informatie.
  • Controleer de instelling van de scanresolutie (raadpleeg de Help van de scansoftware die u gebruikt voor meer informatie).
    • 200 dpi is voldoende als u documenten als afbeeldingen wilt opslaan.
    • 300 dpi is bij de meeste lettertypen voldoende wanneer u optische tekenherkenning (OCR) wilt gebruiken voor het maken van bewerkbare tekst.
    • Voor Aziatische lettertypen en kleine lettertypen wordt een hogere resolutie aanbevolen.
    opmerking:
    Voor sommige speciale scans met een achtergrond van zwarte stippen wordt de afbeelding kleiner als u de afbeelding opslaat als een .tif-bestand.
    Scannen op een hogere resolutie dan nodig is, leidt tot een groter bestand zonder extra voordelen.
  • Scans in kleur produceren grotere bestanden dan scans in zwart-wit.
  • Als u een groot aantal pagina's in één keer scant, valt te overwegen om minder pagina's tegelijk te scannen zodat u een groter aantal kleinere bestanden maakt.

Problemen met tekstherkenning (OCR) (Windows)

De scanner maakt gebruik van optische tekenherkenning (OCR) om tekst op een pagina te converteren in tekst die u op een computer kunt bewerken.
  • Als tekst kan worden gescand maar kan niet worden bewerkt, maakt u de volgende selecties voordat u gaat scannen:
    • Selecteer een scansnelkoppeling die OCR ondersteunt. De volgende scansnelkoppelingen ondersteunen OCR:
      • Opslaan als PDF
      • E-mailen als PDF
      • Opslaan als bewerkbare tekst (OCR)
      • Verzenden naar cloud
      • Dagelijks scannen
    • Selecteer een van de volgende soorten op OCR gebaseerde, uitvoerbestandstypen in de vervolgkeuzelijst Bestandstype:
      • Tekst (.txt)
      • Rich Text (.rtf)
      • Word (.doc, .docx)
      • Excel (.xls, .xlsx)
      • CSV(.csv)
      • XML (.xml)
      • Doorzoekbare PDF (.pdf)
      • PDF/A (.pdf)
opmerking:
Als er geen op OCR-gebaseerde, uitvoerbestandstype is geselecteerd, wordt het document als afbeelding gescand en kan de tekst niet worden bewerkt.
  • Controleer de originelen
    • De software herkent tekst mogelijk niet als deze dicht op elkaar staat. Als er in de geconverteerde tekst bijvoorbeeld tekens ontbreken of dicht op elkaar staan, kan "rn" worden gelezen als "m".
    • De nauwkeurigheid van de software hangt af van de beeldkwaliteit, tekengrootte en structuur van het origineel en de kwaliteit van de scan zelf. Zorg dat u een origineel gebruikt met goede beeldkwaliteit.
    • Door een gekleurde achtergrond kunnen afbeeldingen op de voorgrond in elkaar overlopen.
  • Als de scanstroken vuil zijn, is het gescande bestand mogelijk niet optimaal helder. Zorg ervoor dat de scanstroken schoon zijn.

E-mailproblemen (N4000 snw1- en N7000 snw1-modellen)

Voer de volgende stappen uit om e-mailproblemen op te lossen.

Het SMTP-gatewayadres controleren

Open de geïntegreerde webserver om te controleren of het SMTP-gatewayadres klopt. Controleer ook of het e-mailadres dat u gebruikt geldig is.

Het LDAP-gateway controleren (Windows)

Gebruik de volgende procedure om de LDAP-gateway in Windows te controleren.
  1. Open Windows Verkenner. Typ LDAP:// in de adresbalk, onmiddellijk gevolgd door het adres van de LDAP-gateway. Typ bijvoorbeeld LDAP://12.12.12.12, waarbij ‘12.12.12.12' het adres van de LDAP-gateway aangeeft.
  2. Druk op de knop Enter. Als het LDAP-gatewayadres geldig is, wordt het dialoogvenster Personen zoeken geopend.
  3. Als het LDAP-gatewayadres niet geldig is, neem dan contact op met de netwerkbeheerder.