• Informatie

HP DeskJet, ENVY 6000, 6400 printers - Eerste keer printer instellen

Dit document is van toepassing op HP DeskJet Plus Ink Advantage 6075, 6078, 6475, 6476, 6478, ENVY 6020, 6022, 6030, 6032, 6052, 6052e, 6055, 6055e, 6452e, 6455e, ENVY Pro 6420, 6422, 6430, 6432, 6452, 6455 en 6458 All-in-One printers.
Om een printer voor de eerste keer te installeren, pakt u de printer uit, sluit deze aan op een voedingsbron, installeer de HP Smart-app of -software, sluit de printer aan op het netwerk, plaats papier, installeer inktcartridges en lijn de printer uit.

Stap 1: De printer uit de doos halen

Haal de printer uit de doos en verwijder het verpakkingsmateriaal.
  1. Haal de printer en de voedingskabel uit de doos.
  2. Verwijder en recycle al het verpakkingsmateriaal.
    HP DeskJet Plus Ink Advantage 6000 en HP ENVY 6000 All-in-One printers
    HP DeskJet Plus Ink Advantage 6400 en HP ENVY Pro 6400 All-in-One-printers
    De tape van de printer verwijderen
    De tape van de printer verwijderen

Stap 2: Sluit een netsnoer aan op de printer.

Sluit het netsnoer aan op de achterkant van de printer en sluit het andere uiteinde van het netsnoer aan op een stopcontact.
De printer wordt automatisch ingeschakeld.
HP DeskJet Plus Ink Advantage 6000 en HP ENVY 6000 All-in-One-printers
HP DeskJet Plus Ink Advantage 6400 en HP ENVY Pro 6400 All-in-One-printers
Het netsnoer aansluiten
Het netsnoer aansluiten

Stap 3: De printer aansluiten

Gebruik de HP Smart-app of HP Easy Start voor het installeren van de printer en het verbinden van de printer met een draadloos netwerk (voorkeur) of USB-verbinding.
Ga verder met de volgende stap als de instructies voor de hardwareconfiguratie tijdens de installatie van de app of software niet worden weergegeven. Anders is de installatie voltooid.

Stap 4: Papier plaatsen en inktcartridges installeren

Plaats normaal U.S. Letter- of A4-papier in de invoerlade en installeer de inktcartridges die met uw printer zijn meegeleverd.
  1. Trek de invoerlade naar buiten.
    HP DeskJet Plus Ink Advantage 6000 en HP ENVY 6000 All-in-One-printers
    HP DeskJet Plus Ink Advantage 6400 en HP ENVY Pro 6400 All-in-One-printers
    De invoerlade uittrekken
    De invoerlade uittrekken
  2. Schuif de papierbreedtegeleiders naar de randen van invoerlade.
    HP DeskJet Plus Ink Advantage 6000 en HP ENVY 6000 All-in-One-printers
    HP DeskJet Plus Ink Advantage 6400 en HP ENVY Pro 6400 All-in-One-printers
    De papierbreedtegeleiders naar de randen van invoerlade schuiven
    De papierbreedtegeleiders naar de randen van invoerlade schuiven
  3. Plaats een stapel gewoon wit papier in de invoerlade.
    HP DeskJet Plus Ink Advantage 6000 en HP ENVY 6000 All-in-One-printers
    HP DeskJet Plus Ink Advantage 6400 en HP ENVY Pro 6400 All-in-One-printers
    Papier plaatsen
    Papier plaatsen
  4. Schuif de papierbreedtegeleiders naar binnen tot ze tegen de rand van het papier aankomen. De stapel papier moet gemakkelijk tegen de geleiders aan schuiven.
    HP DeskJet Plus Ink Advantage 6000 en HP ENVY 6000 All-in-One-printers
    HP DeskJet Plus Ink Advantage 6400 en HP ENVY Pro 6400 All-in-One-printers
    De papierbreedtegeleiders naar binnen schuiven
    De papierbreedtegeleiders naar binnen schuiven
  5. Sluit de invoerlade.
    HP DeskJet Plus Ink Advantage 6000 en HP ENVY 6000 All-in-One-printers
    HP DeskJet Plus Ink Advantage 6400 en HP ENVY Pro 6400 All-in-One-printers
    De invoerlade sluiten
    De invoerlade sluiten
  6. Til de toegangsklep voor de inktcartridges op met behulp van de uitsparingen aan de zijkanten van de printer totdat deze op zijn plaats vastklikt.
    De wagen met cartridges beweegt iets naar links.
    HP DeskJet Plus Ink Advantage 6000 en HP ENVY 6000 All-in-One-printers
    HP DeskJet Plus Ink Advantage 6400 en HP ENVY Pro 6400 All-in-One-printers
    De toegangsklep voor inktcartridges openen
    De toegangsklep voor inktcartridges openen
  7. Ga pas verder als de cartridgewagen stilstaat en geen geluid meer maakt.
  8. Haal de inktcartridge uit de verpakking. Raak alleen het zwarte plastic van de inktcartridge aan.
    De inktcartridges aan de zijkanten vasthouden
  9. Verwijder de plastic tape van de inktcartridge en verwijder of recycle de verpakking en de tape.
      let op:
    Raak de koperkleurige contactpunten en de inktsproeiers niet aan. Als u deze onderdelen aanraakt, kan dat leiden tot verstoppingen, inktfouten en slechte elektrische verbindingen.
    De plastic tape verwijderen
  10. Plaats de inktcartridge met de sproeiers naar de printer gericht in de sleuf en sluit het inktdeksel totdat de inkt vastklikt.
    opmerking:
    Plaats de kleureninktcartridge links en de zwarte inktcartridge rechts.
    De inktcartridges installeren
  11. Herhaal deze stappen voor de andere inktcartridge.
  12. Laat de toegangsklep voor inktcartridges zakken en druk er voorzichtig op totdat deze vastklikt.
    opmerking:
    Als u de printer niet hebt uitgelijnd tijdens de installatie van de app of de software, drukt de printer de uitlijningspagina automatisch af nadat er 3 pagina's zijn afgedrukt. Volg de aanwijzingen op de uitlijningspagina van de printer om de uitlijning te voltooien.

Stap 5: Registreren bij HP Instant Ink (optioneel)

Uw printer komt in aanmerking voor HP Instant Ink, waarmee u uw afdrukkosten vermindert en tijd bespaart. Nadat u zich hebt geregistreerd, controleert uw printer automatisch de inktniveaus van de printer en stuurt HP Instant Ink vervolgens vervangende cartridges als de niveaus laag zijn.