• Informatie

HP Color LaserJet Pro MFP M282-M283 printers - Eerste printerinstallatie

Dit document is van toepassing op de HP Color LaserJet Pro M282nw, M283cdw, M283fdn en M283fdw printers.
Als u een printer de eerste keer instelt, haalt u de printer en al het verpakkingsmateriaal uit de doos, plaatst u papier in de invoerlade, sluit u het netsnoer aan, stelt u voorkeuren in op het bedieningspaneel en downloadt en installeert u de printersoftware.
opmerking:
De printersoftware is te vinden op 123.hp.com.

Stap 1: De printer uit de doos halen

Haal de printer uit de doos en verwijder alle tape, stickers en verpakkingsmateriaal van de printer.
opmerking:
De tonercartridges zijn al in uw printer geïnstalleerd. U hoeft de tonercartridges niet uit de printer te verwijderen.
  1. Haal de printer uit de doos.
  2. Verwijder alle tape en al het verpakkingsmateriaal aan de buitenkant van de printer en verwijder de beschermende folie van het bedieningspaneel van de printer.
  3. Recycle het verpakkingsmateriaal.

Stap 2: Papier in de invoerlade plaatsen

Plaats gewoon papier, zoals A4, U.S. Letter of legal in de invoerlade.
  1. Trek de hoofdinvoerlade naar buiten.
    De lade naar buiten trekken
  2. Schuif de papierbreedte- en papierlengtegeleiders zo ver mogelijk naar buiten.
    Voor het plaatsen van papier van Legal-formaat verlengt u de voorkant van de lade door de blauwe vergrendeling in te drukken en de voorkant van de lade naar buiten te trekken.
    De papierbreedtegeleiders naar de uiterste stand schuiven.
    De hoofdinvoerlade verlengen om papier van Legal-formaat te accepteren
  3. Plaats papier in de lade met de bedrukte zijde omhoog en de bovenste rand naar de printer gericht. Als u vooraf geperforeerd papier plaatst, plaatst u het papier met de gaten naar de linkerkant van de lade gericht.
    Papier plaatsen
  4. Controleer of de stapel papier bij alle vier de hoeken plat is. Schuif de papierbreedte- en papierlengtegeleiders naar binnen tot ze tegen de randen van de stapel papier aankomen.
    opmerking:
    Plaats niet te veel papier de lade. Dit kan storingen veroorzaken. Zorg dat de bovenkant van de stapel zich onder de Lade vol-indicator bevindt.
    De papiergeleiders naar binnen schuiven
  5. Duw de hoofdinvoerlade naar binnen.
    opmerking:
    Als de hoofdinvoerlade is gevuld met papier van Legal-formaat steekt deze aan de voorkant van de printer circa 57,5 mm uit.
    De hoofdinvoerlade naar binnen duwen

Stap 3: Het netsnoer aansluiten en uw voorkeuren instellen

Steek de stekker van de printer in een stopcontact, schakel de printer in en stel uw voorkeuren in.
opmerking:
Sluit nu nog geen USB-kabel aan. De verbinding met de computer wordt gemaakt tijdens de software-installatie.
  1. Sluit het netsnoer aan op de achterkant van de printer en sluit het andere uiteinde van het netsnoer aan op een stopcontact.
    Het netsnoer aansluiten
  2. Zet de printer aan.
  3. Selecteer uw land/regio en taal op het bedieningspaneel van de printer en raak Ja aan.
  4. Als u wordt gevraagd, selecteert u de datum en tijd en raak Ja aan.
  5. Wanneer de opties voor Standaardinstellingen worden weergegeven, selecteert u één van de volgende opties:
    • Zelfbeheerd: Instellingen voor omgevingen zoals huizen en thuiskantoren.
    • IT-beheerd: Instellingen voor een aangesloten kantooromgeving die door een IT-professional wordt beheerd.
    U kunt ook Informatieblad afdrukken selecteren voor meer informatie over de verschillende opties.
De HP printerhardware is nu ingesteld en u kunt de printersoftware installeren.

Stap 4: De printersoftware installeren

Download de nieuwste versie van de afdruksoftware vanaf 123.hp.com en volg de instructies op het scherm om de software te installeren.